Susie i Hasan,kocie love story.Jest i synuś (adoptowany!)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 18, 2009 15:02 Re: Susie,ruda,koci ideał (ok.roczna).Jutro jedzie do domu.

Susie w drodze do domu.Tak mi smutno,taka cisza w domu.Muszę dać sobie spokój z tymczasami na jakiś czas,bo coraz ciężej mi znosić rozstania.Wiem,że domek dobry,że będą ją kochać,a ona ich,ale i tak żal...
Rakea,dziękuję Tobie i Twojemu TŻ-owi bardzo,ale to bardzo. :1luvu: :1luvu: :1luvu: Czekam na wieści z domu.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro lis 18, 2009 21:24 Re: Susie,ruda,koci ideał (ok.roczna).Właśnie jedzie do domu.

Taaaak, jesteśmy w domu..
Susie syczy na Małego jak ten przechodzi w odl. ok. do 2m - Mały vel Hasan trochę się puchaci...ale brak "nowych" niespodziewanych zachowań.
Na razie oglądamy House'a z Misiem vel Halo, zamknęliśmy się za pleksą (Misio potrafi czasem dla fantazji siknąć tu i ówdzie) - no i Hasan wybrał stronę pleksy z Susie a nie z nami !!!!!!!
jest szansa, że niedługo będzie zabawaaaaaaaa

Za chwilę gwóźdź wieczoru: spotkanie Misio vs. Susie..
obstawiam hierarchię (od alfa) - Misio, Susie, Mały..takie jest życie!

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Śro lis 18, 2009 21:50 Re: Susie,ruda,koci ideał (ok.roczna).Właśnie jedzie do domu.

Myślę,że nie jest źle,a będzie dobrze.Czekam na wieści.U mnie smutno.Brenda szuka kumpelek :cry: nie może znaleźć,jestem więc w zastępstwie.Nie schodzi prawie z kolan,ale bawić się nie chce.

ewar

Post » Śro lis 18, 2009 22:13 Re: Susie,ruda,koci ideał (ok.roczna).Już w domu.

CD. opis sceny:
Misio na rękach u mnie , Zuzia u TŻ obie cały czas czule obgłaskiwane - Zuzia zaczyna syczeć i buczeć
- Misio nic, po 3 sekundachMisio włacza się złowieszczo mrucząc
- Zuzialek wciąż sycząc odwraca wzrok, Misio twardo hipnotyzuje spojrzeniem.
Mały ucieka pod łóżko - walka tytanów go zdeprymowała.
akcję kończymy wypuszczeniem Misia na balkon, Misio nawet nie kontynuuje buczenia jak ją wyprowadzam na ten balkon (czytaj nie jest zbyt wkurzona).
Zuzialek poszedł do transporterka w którym była Celinka i ma tam azyl - czyli dopóki będzie tego potrzebować, torba będzie stała i Zuzia nie będzie tam nagabywana.
A Hasan właśnie się modli do Zuzi z 3 metrów dalej.

100 dla mnie - hierarchia tj piasałam.

kilka dni i będzie dobrze - żaden z kotów nie chodzi pod ścianą ani nie kryje się...Misio jako osobnik alfa i mający prawo do obsikiwania całego terenu - jest totalnie wyluzowana.
dzisiaj śpimy z 2 kotami a Susie ma całe mieszkanie dla siebie..jest b.zmęczona tym wszystkim..
za koty :piwa: :piwa: :piwa:

Rakea

Post » Śro lis 18, 2009 22:27 Re: Susie,ruda,koci ideał (ok.roczna).Już w domu.

A więc wszystko wskazuje na to,że się jakoś dogadają. :lol:

ewar

Post » Czw lis 19, 2009 8:41 Re: Susie,ruda,koci ideał (ok.roczna).Już w domu.

A jak Susie dzisiaj?

ewar

Post » Czw lis 19, 2009 15:16 Re: Susie,ruda,koci ideał (ok.roczna).Już w domu.

Dziisaj od rana walczę w domu z jakimiś rachunkami, dopiero tu zaglądam - rozgraniam towarzystwo póki co.

Susie w nocy płakała jak została w luzem na 80m sama - nie dziwota skoro zawsze jakieś futro było wokół :wink: . My śpimy zamnknięci z 2 kotami w sypialni (z przejściem do łazienki) - bo Misio sobie dom obsikuje w nocy a tak ma tylko łazienkę do opryskania :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jak już będzie spokój to pewnie będziemy tak spali w 5 - chyba że Susie godaga się z Hasanem - wtedy oni na salonach a my we 3 w sypialni..
Dogadanie się z Misiem obstawiam tak z miesiąc...z Hasanem pójdzie szybciej bo on jest bojaźliwy ale ciekawski, więc po jakimś czasie będzie podchodził i zamykał oczy wiedząc że dostanie po pysku natychmiast (tak jak to robi Misiowi)
Mały rano trochę bał się wychodzić spod łóżka - więc siedzę z Susie na 2 końcu mieszkania i Hasan nas odwiedza czasem - siada i gapi się na Susie, ta syknie sobie czasem...i tak mija nam dzień

Chyba całą noc czuwała - bo cały dzień śpi. Nakryłam ją kocykiem - spodobała jej się kanapa w pokoju z kompem - i tak leży przykryta moim żółtym polarowym kocykiem..
Nie chciała też nic jeść saszetkowego z wyprawki ale podciągnęła trochę suchej Hasanowi i popiła Gourmetem rozwodnionym do granic możliwości (czyli tak jak jedzą 2 starsze koty..bo swojej miski prawie nie tknęła). Ech nerwy.. :cry:

Martwi mnie trochę że jeszcze nie przykuwetowała, ale może zatkała się z nerwa..

tu scena wczorajsza:
Obrazek oczywiście z Małym /Hasanem podglądacz no!

Rakea

Post » Czw lis 19, 2009 15:42 Re: Susie,ruda,koci ideał (ok.roczna).Już w domu.

powrotna droga - początek:
Obrazek Obrazek

wieczór w domu:
Obrazek

dzisiaj:
Susie na kanapie ---------- Hasan w drzwiach (to się nazywa trzymanie na dystans HEHEHE)
Obrazek Obrazek

(sorry, że powiększenia dziwne - ale nie miałam czasu poprawić)

Rakea

Post » Czw lis 19, 2009 15:48 Re: Susie,ruda,koci ideał (ok.roczna).Już w domu.

trzymamy łapki, żeby wszystko było dobrze!!!

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Czw lis 19, 2009 15:52 Re: Susie,ruda,koci ideał (ok.roczna).Już w domu.

a generalnie cały dzień jest tak

Obrazek

Rakea

Post » Czw lis 19, 2009 15:58 Re: Susie,ruda,koci ideał (ok.roczna).Już w domu.

Biedna Susie,odsypia stres.Ona nigdy nie była izolowana,możliwe,że boi się zamknięcia (może dlatego tak reaguje na transporter i samochód,bo też jest zamknięta).Nie spróbowalibyście pozwolić im być razem?

ewar

Post » Czw lis 19, 2009 16:48 Re: Susie,ruda,koci ideał (ok.roczna).Już w domu.

generalnie są Ewar - tylko od wczoraj separacja im się pogłębiła i na razie jakoś tak niezbyt się garną do siebie - a na 90m towarszystwo gdzieś znika w swoim kącie(tzn 2 pod łózkiem a jedno na kanapie w małym pokoju..) Jak są bliżej siebie to syczą prychają, Misio miał nawet ochotę grzmotnąć kogoś.. i niniejszym towarzystwo rozeszło się każde do siebie.
Wiesz ta Misiowa schizofrenia wymaga spokojnych długich ruchów - a Susie przyszła na jej teren i syczy, warczy i pokazuje zębasy (nawet na mnie potrafi z rozpędu burknąć - dopóki nie widzi że Mały lub Misio nie czają się za mną :oops: )

Ja jestem spokojna, trzeba im dać czas - więc niech Susie odstresuje się ze wyrwano ja z ukochanego domku gdzieś na obczyznę z 2 nieznajomymi kociskami, może wtedy wyluzuje i nie będzie tyle syczeć (albo zamieni się w węża :lol: )
i niech sobie siedzi gdzie chce (a woli siedzieć za moimi plecami na kanapie), Małego też na siłę nie wyciągam spod łózka, a Misio (ta mała wreduśna sekutnica) to lepiej niech na razie obwąchuje wszystkich z dala 8) 8) 8) - czasem jak Mały napatoczy się biorę go pod pachę i podchodzę tak na 2 metry do Susie - ta syczy i warczy a on ucieka na drugi koniec chałupy pod łóżko (do Misia! - rzadko to robi, tylko jak coś go wystraszy)..

W nocy, nie da rady spać na 15m z 3 syczącymi kotami (założę się że Misio wymyśliłaby zaraz jakieś fajne jeszcze bardziej dokuczliwe miejsce do obsikania :lol: ) - a śpimy zamknięci tylko ze względu na Misia, robimy talk od dłuższego czasu - obydwa koty są przyzwyczajone że mają ogranicznik. Susie pewnie płakała nie tyle dlatego ze była zamknięta (ciężko 80m2 nazywać zamknięciem - no chyba że dla kota kóry żył na wolności) ale dlatego ze była sama, mi też było przykro ale na razie tak musi być.
1. raz zawsze najgorszy - może myślała ze znowu ją zostawili - przecież nie wiedziała że my tam śpimy a nie poszliśmy sobie na zawsze.

póki co oddzielnie żadne z nich nie jest znerwicowane zanadto, mają swoje "terytoria" , wiedzą o sobie nawzajem i mogą się odwiedzać kiedy chcą. Sytuacja nie jest mega przyjacielska, ale nie zadręczam się tym - ważne, żeby koty jak najłagodniej przeszły ten okres docierania się. Myślę że Hasan i Susie maja naprawdę duże szanse za chwilę przysypiać razem :D :D :D a Misio? Misio - ma prawie 12 lat i "rozsypaną bombonierkę" :wink: więc jeśli Susie nie będzie gryźć jej też mają szansę na wspolne przesiadywanie na parapecie i hipnotyzowanie ptaszków.. :D

Rakea

Post » Czw lis 19, 2009 17:26 Re: Susie,ruda,koci ideał (ok.roczna).Już w domu.

Nie znam Twoich kotów,ich reakcji,ale Susie nie atakuje.Mówiłam Ci,że warczała prawie bez przerwy na maluchy,bo pojawiły się w domu po niej.Nic jednak za tym nie szło.One do niej nie podchodziły,miały ją i jej warkoty daleko w nosie i po paru dniach było tak,że przytulała je i lizała.Myślę,że poobserwujesz je w ciągu dnia i "kwarantanna" Susie szybko się skończy.

ewar

Post » Czw lis 19, 2009 23:47 Re: Susie,ruda,koci ideał (ok.roczna).Już w domu.

To nie Susie jest na kwarantannie ewar, tylko Misio; a to jak mówiłam już - z powodu nerwowego obsikiwania całego domu. :cry:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Post » Pt lis 20, 2009 8:06 Re: Susie,ruda,koci ideał (ok.roczna).Już w domu.

Współczuję tego siusiania. :cry: A jak Susie dzisiaj? Jak minęła noc?

ewar

[poprzednia][następna]