Gwardziści. Gumiś [*]. Joanina dokocenie, waw!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lis 19, 2009 14:08 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

joanina pisze:Alez delfinku no przeciez od razu widac, ktore to ktore. :D

no tak, rzeczywiście odróżnialniki nie do przebicia :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Czw lis 19, 2009 14:42 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

Dellfinku, ja pamiętam, że u Ciebie z rozpoznawaniem własnych tymczasów to zawsze pewne problemy były ;) Otóż moi drodzy Delfin nie odróżniała mojej Penelopy (wtedy chyba Milki) od jej siostry - Morki. A wystarczyło spojrzeć na końcówkę ogonka, zagiętą u Penelopy pod kątem prostym po jakimś wczesno-kocięcym złamaniu... ;)

serotoninka

Od: Śro sie 27, 2008 21:00

Post » Czw lis 19, 2009 21:45 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

Witam,
trafiłam zupełnie przypadkiem na watek i z zapartem tchem przeczytałam od deski do deski...
Najpierw radocha na wiesć, ze koty znalazły domy, potem ubaw po pachy przy oglądaniu filmu i refleksja, ze trzeba by mojej kici kotarzystwo sprawić (jestem początkującą posiadaczką kotki zaadoptowanej dzięki temu forum), nastepnie łzy w oczach na wieści o Gumisiu...

Sporo emocji...

I kolejna refleksja, ze wet z Gagarina (gdzie jeżdzę) to chyba nie jest najlepszy pomysł, co??Zmienic na Białobrzeską?Podacie jakis namiar? A moze jakiś godny polecenia lekarz na Wawrze lub w okolicy?

Pozdrawiam serdecznie

sp

Meluzyna

Od: Sob paź 31, 2009 19:44

Post » Czw lis 19, 2009 22:14 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

trzeba by mojej kici kotarzystwo sprawić

jaki kolor i płeć? służymy szerokim wyborem
AnielkaG

Post » Czw lis 19, 2009 22:42 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

AnielkaG pisze:

A moze jak sie da złapac ten bidul na Górczewskiej to zostanie u mnie ??;)
Kto wie!

Meluzyna

Od: Sob paź 31, 2009 19:44

Post » Pt lis 20, 2009 1:06 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

Meluzyna pisze:
AnielkaG pisze:

A moze jak sie da złapac ten bidul na Górczewskiej to zostanie u mnie ??;)
Kto wie!

Oby dał się złapać :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt lis 20, 2009 1:39 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

Meluzyna pisze:Witam,
trafiłam zupełnie przypadkiem na watek i z zapartem tchem przeczytałam od deski do deski...
Najpierw radocha na wiesć, ze koty znalazły domy, potem ubaw po pachy przy oglądaniu filmu i refleksja, ze trzeba by mojej kici kotarzystwo sprawić (jestem początkującą posiadaczką kotki zaadoptowanej dzięki temu forum), nastepnie łzy w oczach na wieści o Gumisiu...

Sporo emocji...

I kolejna refleksja, ze wet z Gagarina (gdzie jeżdzę) to chyba nie jest najlepszy pomysł, co??Zmienic na Białobrzeską?Podacie jakis namiar? A moze jakiś godny polecenia lekarz na Wawrze lub w okolicy?

Pozdrawiam serdecznie

sp

Witaj Meluzyna,

Nie da się ukryć że sporo się działo, teraz człowiek cieszy się chwilą spokoju. Polecam Panią dr. Uznańską przyjmującą na Białobrzeskiej. Na Gagarina jest różnie ale dominują bardzo młodzi ludzie. Mało wyczerpujących odpowiedzi udzielają i mam wrażenie że leczą wedle podręcznika ale to moja prywatna opinia.

Co do ilości kotów to z dwoma dużo więcej pracy nie ma lecz więcej utrzymanie kosztuje. Za to koty szczęśliwe strasznie. Ja polecam gorąco.

TotemPotem

Od: Pt paź 23, 2009 10:33

Post » Pt lis 20, 2009 2:08 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

serotoninka pisze:Dellfinku, ja pamiętam, że u Ciebie z rozpoznawaniem własnych tymczasów to zawsze pewne problemy były ;) Otóż moi drodzy Delfin nie odróżniała mojej Penelopy (wtedy chyba Milki) od jej siostry - Morki. A wystarczyło spojrzeć na końcówkę ogonka, zagiętą u Penelopy pod kątem prostym po jakimś wczesno-kocięcym złamaniu... ;)

szybko poleciałam do archiwum, aby obejrzeć i porównać ogonki :lol:
ale zdjęcia obejmują głównie fronty

no więc od frontów było tak:

Milka Obrazek Morka Obrazek

a ogonki?

Znalazłam tylko takie zdjęcia Obrazek Obrazek Obrazek
Wplątał się tam też ogonek Milenki. Nie mam oczywiście pojęcia które czarne koteczki są na tych fotkach. :wink:

Przy okazji przykłady kociąt z różnych miotów (efekt grzebania w archiwum :mrgreen: )
Naprawdę trudno odróżnić, chwyta się to co akurat przelatuje :ryk:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Pt lis 20, 2009 2:12 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

TotemPotem pisze: Polecam Panią dr. Uznańską przyjmującą na Białobrzeskiej.

Co do ilości kotów to z dwoma dużo więcej pracy nie ma lecz więcej utrzymanie kosztuje. Za to koty szczęśliwe strasznie. Ja polecam gorąco.

a ja całkiem poważnie polecam trzy, dla dobra kociaków oczywiście.

I dodam jeszcze nazwisko dr Cetnarowicz, też z Białobrzeskiej.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Pt lis 20, 2009 8:30 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

O rany trzy :?:
Musiałabym większe łóżko kupić, a to które mam już jest z tych większych. :mrgreen:

joanina

Od: Nie paź 25, 2009 8:26

Post » Pt lis 20, 2009 9:32 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

Ja śpię z siedmioma kotami :)
AnielkaG

Post » Pt lis 20, 2009 9:38 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

Meluzyna pisze:A moze jak sie da złapac ten bidul na Górczewskiej to zostanie u mnie ??;)
Kto wie!

Byłoby super! Tym bardziej, że z opisów wynika że kotek był kiedyś domowy więc pewnie szybko by sobie przypomniał jak to fajnie być miziakiem. Meluzyna, dopingujesz mnie do działania, pojadę dziś po niego choćby sama!
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Pt lis 20, 2009 9:47 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

AnielkaG pisze:Ja śpię z siedmioma kotami :)

Ale dużo futra, nie trzeba kołderki :lol:

Ja poza tymi paproszkami mam jeszcze ludzkiego współspacza, który okropnie się rozpycha. Boję się, że do spółki z ogoniastymi wykolegują mnie na kanapę.

joanina

Od: Nie paź 25, 2009 8:26

Post » Pt lis 20, 2009 22:18 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

TotemPotem pisze:
Meluzyna pisze:Witam,

Sporo emocji...

Pozdrawiam serdecznie

sp

Witaj Meluzyna,

Nie da się ukryć że sporo się działo, teraz człowiek cieszy się chwilą spokoju. Polecam Panią dr. Uznańską przyjmującą na Białobrzeskiej. Na Gagarina jest różnie ale dominują bardzo młodzi ludzie. Mało wyczerpujących odpowiedzi udzielają i mam wrażenie że leczą wedle podręcznika ale to moja prywatna opinia.

Wydaje mi się, że utrzymanie dwóch kotów wcale nie jest droższe od utrzymania jednego. Po prostu mniej jedzenia się marnuje.

Hmmm... ale ja karmię piątkę, więc już zapomniałam jak było, kiedy miałam dwójkę...

vega013

Post » Pt lis 20, 2009 22:23 Re: Gwardziści w DS - uwaga na odrobaczanie. Gumiś [*]

dellfin612 pisze:
TotemPotem pisze: Polecam Panią dr. Uznańską przyjmującą na Białobrzeskiej.

a ja całkiem poważnie polecam trzy, dla dobra kociaków oczywiście.

A ja jestem szczęśliwa z pięcioma, nie wyobrażam sobie, że mogłabym mieć mniej. Koty też są bardzo zadowolone i zaprzyjaźnione ze sobą :lol:

vega013

[poprzednia][następna]