ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 18, 2009 12:43 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

seja napisała do mnie na temat Elenki na pw

aktualna lista kandydatów na listopad do wsparcia:

1.Dwa kotki u Praksedy viewtopic.php?f=1&t=92010&p=5172625#p5172625
2.Whiskasowy ślepaczek viewtopic.php?f=1&t=103229
3. trzy maluchy u kotiki viewtopic.php?f=1&t=102969
Kajtus [*] Niuniuś [*]

mysle,ze jakis bazarek jeszcze sie trafi pzred końcem listopada
zaprosiam seje do klubu, dobzre, gdyby okresliła, czy ma fundusze na operacje , a potem dofinansujemy, przy podziale na koniec miesiąca czy jest tu problem i trzeba dzialac natychmiast-np. przekazac pieniazki z bazarków, bowiem nie wiemy w chwili obecnej , jaka pula przypadnie dla kazdego kandydata

funduszu alarmowego nie mamy, bo poszedł przy pary nagłych pzrypadkach, a potem była taka ilośc kandydatów, ze nie było z czego go odciągac, ale , Aga dopytaj Marcjanne i pozdrów Robaczki ode mnie :mrgreen:
Ostatnio edytowano Śro lis 18, 2009 15:35 przez alessandra, łącznie edytowano 2 razy

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro lis 18, 2009 14:09 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Nowe wieści o Elence:
seja pisze:Oczko jest do czyszczenia codziennego solą fizjologiczną.
Jest tylko do operacji-usunięcia.
Co do operacji...
Zobaczymy co będzie przy kontroli za tydzień.
Jeżeli jej stan będzie dobry, operujemy.
Jeżeli nie to wtedy na kontroli zadecydujemy co i jak dalej.
Najpóźniej za 4tygodnie,ale myślę, że jak wdrożę tuczenie to będzie szybciej.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro lis 18, 2009 15:33 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

seja przesłałal mi takie wieści na pw:
"
pomoc z klubu ślepaczków narazie proszę wstrzymać.
Damy z Elenką jakoś radę.
Jakby nam się źle działo damy znać. "

bardzo dziekujemy za to :1luvu:

alessandra

Post » Śro lis 18, 2009 15:36 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

i nieustanne zaproszenie na bazarek dla naszych ślepaczków -podnośmy i licytujmy, kazdy grosz sie przyda

viewtopic.php?f=20&t=103393

alessandra

Post » Śro lis 18, 2009 15:37 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

A dla posiadaczy drukarek HP jeszcze taki bazarek: viewtopic.php?f=20&t=103497

Bazyliszkowa

Post » Czw lis 19, 2009 8:29 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Nowe wieści i fotki Elenki:
seja pisze:Elenka ma apetyt.
Zjadła całkiem sporo puszeczki drobiowej. Jak jej się "uleży" dam jej jeszcze :)
Coś convalescens jej zbrzydł-chyba za mocny rozrobiłam.
Pokręciła się po klateczce.
Wyczyściłam jej kuwetkę i Lenka się tam załadowała i śpi...
Obok mnie teraz leży Tina(na biurku) śpi,wygina się w różne pozycje i pomiaukuje.

Dla Ciotek mam zdjęcia :
Obrazek
Obrazek

Śliczna jest, prawda?

Bazyliszkowa

Post » Czw lis 19, 2009 8:38 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

No, przepiekna mała :1luvu:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw lis 19, 2009 9:38 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

alessandra pisze:
Zosia Orzeszek Obrazek
dt iwcia viewtopic.php?f=13&t=92961

Zosieńka znalazła dom a właściwie nowych służących ;)
Zamieszkała u bardzo fajnych ludzi Anety i Darka w łodzi :D
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Czw lis 19, 2009 9:42 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

O, jaka dobra wiadomość. Gratulacje dla Zosieńki :D :ok:

Bazyliszkowa

Post » Czw lis 19, 2009 12:16 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

piękne te nasze dziewczynki slepinki :1luvu: jeszcze niedawno Zosieńka wyglądała z oczkiem tak jak Elenka,taka mała biedulinka, a tu prosze - ma wspaniały domek i kochających ludzi na własnośc :D mimo braku oczka, Elenka nawet jesli straci oczko, także z pewnością znajdzie wspaniały domek i miłośc , bo slepaczki sa najwspanialszymi kotkami na świecie :ok:

alessandra

Post » Czw lis 19, 2009 12:20 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Pozdrawiam :1luvu:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Czw lis 19, 2009 13:23 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Potrzebna pomoc finansowa!!!

Kicia_ pisze:Oto Filusia z siostrą Klio. Małe kotki, oddane do schroniska. Wolontariuszka TOZ zawiozła je do sklepu zoologicznego w galerii handlowej. Niestety, kotki zachorowały... Wtedy już wolontariuszka TOZ nie chciała ich z powrotem. Trafiły do forumowego DT, który z oddaniem leczy je i troskliwie się nimi opiekuje. Kotki juz długo chorują ok. 3 miesiące, ale krok po kroku wychodzą na prostą. Udało się je zaszczepić i wszystko mogłoby się zakończyć szczęśliwie, gdyby nie jedno oczko Filusi...
Jedno oczko Filusi wciąż opiera się leczeniu, naczynia krwionośne wrastają w rogówkę (fachowo nazywa się to neowaskularyzacja). Mała dostawała: dicortineff, atecortin, maxitrol, tobrexan, gentamicin, dexamethason, dexamytrex, chenoxyl. Teraz pozostała jej ostatnia deska ratunku - krople, robione na zamówienie. Krople kosztują jednak ponad 300 zł... To juz przekracza nasze możliwości, więc bardzo, bardzo prosimy o pomoc. Każde 5 zł pomoże nam uratować oczko Filusi!
Obrazek

viewtopic.php?f=1&t=103665

Bazyliszkowa

Post » Czw lis 19, 2009 14:10 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Pamietacie Piratka ? Piratek ma nie jedno ale 3 serduszka. Tak dzisiaj powiedziała Pani kardiolog. Pirat ma 3 ktornie powiększone serce. Nerki powoli wysiadają :-( Ma też zanik stawów. Dostał od Was pieniązki a okazało się, że wypłyniete oko to jego najmniejszy problem. Walczy, mamy wilkakorę!

Jest może klub dla kotów, którym całe jelito cienkie wpadło do klatki piersiowej ? Nastepna moja znajdka - Shani.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Czw lis 19, 2009 14:29 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Oczywiście, że pamiętamy Piratka :) Smutno, że takie złe wieści.... :(

Biedna Shani :(

Bazyliszkowa

Post » Czw lis 19, 2009 15:32 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Akima pisze:Pamietacie Piratka ? Piratek ma nie jedno ale 3 serduszka. Tak dzisiaj powiedziała Pani kardiolog. Pirat ma 3 ktornie powiększone serce. Nerki powoli wysiadają :-( Ma też zanik stawów. Dostał od Was pieniązki a okazało się, że wypłyniete oko to jego najmniejszy problem. Walczy, mamy wilkakorę!

Jest może klub dla kotów, którym całe jelito cienkie wpadło do klatki piersiowej ? Nastepna moja znajdka - Shani.

boszsz... tyle na tego biednego kotusia spadło :(
pamietamy Piratka, pamiętamy kazdego kotka, który był w klubie choćby tymczasowo :kotek:

nie widiaziłam na forum takiego watku, ale jesli ktoś z nas zauwazy, z pewnościa powiadomimy, zawsze można sie dowiedziec z watków traktujących o podobnych problemach ciekawych spraw, skozrystac z doświadczenia tych, którzy spotkali sie z podobnym przypadkiem;

z pewnościa wielkie kciuki za dobre leczenie w niczym nie zaszkodzą, zatem :ok: :ok: za Piratka

za Shani :ok:
Ostatnio edytowano Czw lis 19, 2009 16:15 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

[poprzednia][następna]