Moje koty cz. II - prośba o zamknięcie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 18, 2009 21:10 Re: Moje koty cz. II - Kciuki potrzebne dla Putity

A tak a propos zaproszenia na kawę (choć to chyba przestępstwo na miau :wink: ), ekspres przeżył?

A Puti, jak się czuje - niezależnie od wyników badań - tak po kociemu? :D
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Śro lis 18, 2009 21:24 Re: Moje koty cz. II - Kciuki potrzebne dla Putity

Putita lepiej, apetyt ma, ale kolacji w całości nie zjadła. Bardzo jest biedna, bo przyjmuje koszmarną baterię lekarstw. Mimo, iż grzeczna, takie hurtowe połykanie, każdego by zniechęciło. Druga część za pół godziny :roll: i chyba ze strzykawki wraz z półpłynnym gerberkiem, inaczej maleńką zamęczę :(

Co do imienia :twisted: Niechże ktoś mnie w końcu kopnie w derriere* żebym zeskanowała zdjęcia analogowe z czasów gdy Dracul ważył 8 kg i był prawdziwym potworem, ogromnym kocurem. Bo królem zycia i sybarytą jest oczywiście nadal :)

*Właśnie sobie poczytuję Magdalenę Samozwaniec, okazało się, że odnalazły się jej jakieś nie znane i nie publikowane zapiski. A zawsze ją lubiłam, kiedyś czytywałam pasjami. I oto pisze ona o pewnej pani, iż ta, poprzez krój sukni uwydatniała jeszcze swój wybitny derriere - jak to ładnie powiedziane i jak o wiele lepiej brzmi niż ogromne dupsko :)
Ehh i jakbym słyszała moje ciotko babcie, które nigdy nie używały słów w rodzaju pupa (o dupie nie wspominając), czynności głęboko toaletowe wg nich nie istniały i dostawały prawdziwych spazmów gdzy jako złośliwe dziecko chciałam kupę, a nie kaku :roll:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Śro lis 18, 2009 21:32 Re: Moje koty cz. II - Kciuki potrzebne dla Putity

Ach, moje wiktoriańskie na wskroś ciocie babcie! Rano należało umyć twarz i rączęta. Do łokci. :twisted:
Sorki za OT, tak mi się przypomniało. A jaki tytuł mają te zapiski? Samozwaniec kocham!
Mogę Cię wirtualnie kopnąć w siądźkę, a co mi tam! Dawaj foty!
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Śro lis 18, 2009 21:36 Re: Moje koty cz. II - Kciuki potrzebne dla Putity

Derriere :D . Co za piękna nazwa! Nowych zapisków nie znam, ale spodobało mi się jeszcze z "Marii i Magdaleny". Ciocie-babcie i bacie były podobne, szkoda że ich nie ma :( .
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Śro lis 18, 2009 21:44 Re: Moje koty cz. II - Kciuki potrzebne dla Putity

Ekspres żyje, przechodzi reanimację i odnowę, podlega też głębokiemu oczyszczaniu :) Tak więc wyekspediowałam ekspres do SPA, albo jak kto woli do wód :)

M. Samozwaniec, Z pamiętnika niemłodej już mężatki.
Eeee tam, ja lubię OTy, poza tym ostatnio było tu zbyt smutno, mam nadzieję, że się to zmieni.
Foty najpierw trzeba zeskanować, trzeba mnie więc kopnąć w tył, czyli w to czego nie ma, żebym ja kopnęła Justyna i żeby on zeskanował :P

Zapiski to nóweczka. A co do babć i cioć - babć, tak, wielka szkoda, bardzo mi żal, nawet tych właśnie nonsensów, miały swój urok :(

casica

Post » Śro lis 18, 2009 22:26 Re: Moje koty cz. II - Kciuki potrzebne dla Putity

Kasia Drakul jest piekny. Ciesze sie ze Puti je i czuje sie troszke lepiej. :1luvu:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Śro lis 18, 2009 23:57 Re: Moje koty cz. II - Kciuki potrzebne dla Putity

Aga, przekazałam, jest bezczelny, otworzył jedno oko i spojrzał, jakby chciał powiedzieć - wiadomo :wink:
I praw tu takiemu komplementy :twisted:

A Putita wymęczona kolejną kroplówką poszła spać. Ale już sypia w kształcie kłębuszka. I chyba znowu zaczęła się myć :)

casica

Post » Czw lis 19, 2009 0:07 Re: Moje koty cz. II - Kciuki potrzebne dla Putity

Ciesze sie, ze Puti ma sie lepiej :)
pozdrowienia dla Ksieciunia, jest niesamowity! :1luvu:

A Samozwaniec tez kocham, ach, te jej réparties célèbres, niedoscignione! :lol:

Znalazlam te ksiazke w merlinie.pl, yuppi! :piwa:
Dzieki Casica za info, nie wiedzialam, ze cos nowego doszlo :)
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Czw lis 19, 2009 7:42 Re: Moje koty cz. II - Kciuki potrzebne dla Putity

Normalnie fotki Drakulinda mnie powaliły, te spojrzenie szlacheckie i wyraz pyszczka :1luvu:

Jestem stałą i niezmienną fanką Księciunia :D i foty mnie tu dawać jak najszybciej z lat młodości chłopaka :evil: Szkoda, że uwielbiać mogę go tylko z daleka :roll:

Super, że Putitka dochodzi pomału do siebie :ok:
Te granulki to fajna rzecz. Ja mam tylko te do badania moczu co kolor zmieniają, ale to może dać tylko jakiś tam poglądowy obraz, a u mnie Iva nerkowa więc przydałoby się jej jednak ten moczyk zrobić. Rozumiem, że w sklepach internetowych kupić się toto da?
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw lis 19, 2009 8:24 Re: Moje koty cz. II - Kciuki potrzebne dla Putity

Mina Dracula z ostatniej foty bezcenna :ryk:

... lecę kupić ten żwirek, nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego 8O
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw lis 19, 2009 11:04 Re: Moje koty cz. II - Kciuki potrzebne dla Putity

Już jesteśmy po porannej kroplówce, ufff.
Mamy problem - Puti poranna jest głodna, biegnie do miseczki, czeka niecierpliwie na jedzenie, a później ledwo je. Głaskana i namawiana glamie, glamie, z przykrością. Glamie wyraźnie lewą stroną, jakby z prawej coś jej przeszkadzało.
W buzi nadżerek nie ma, więc co to do cholery jest za problem? Może tam został po prawej stronie jakiś korzonek po zębie i nie widizimy, ale on małej dokucza?
Po 13 pojedziemy do cioci CC na kolejny ornipural, pokażemy też paszczę.
Birfanka pisze:A Samozwaniec tez kocham, ach, te jej réparties célèbres, niedoscignione! :lol:

Znalazlam te ksiazke w merlinie.pl, yuppi! :piwa:
Dzieki Casica za info, nie wiedzialam, ze cos nowego doszlo :)

A wiesz, niedoścignione. I mam teraz zagwozdkę. Bo ta mała książeczka, którą sobie odświeżam wspomnienia, to nie jest TEN błysk. To zbiór (prawdopodobnie) radiowych felietonów, nie wiadomo czy kiedykolwiek wyemitowanych. Bardzo są różne i bardzo nierówne. Może się zestarzały? Może ja już inaczej odbieram niektóre stwierdzenia? Zapewne, bo przecież teraz już sama jestem mężatką i mam własne przemyślenia i własny model. Oczywiście i w tym zbiorku trafiają się perełki prawdziwe "wybitny derriere" ale otóż trafiają się. W każdym razie jeśli chcesz kupić z uwagio na sentyment, to tak, to warto :)

AgaPap pisze:Rozumiem, że w sklepach internetowych kupić się toto da?

Avian pisze:... lecę kupić ten żwirek, nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego 8O

Dziewczyny, coś mi się kojarzy, że to się kupuje tylko u weterynarza, ale pewności nie mam.

casica

Post » Czw lis 19, 2009 11:55 Re: Moje koty cz. II - Kciuki potrzebne dla Putity

casica pisze:

Avian pisze:... lecę kupić ten żwirek, nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego 8O

Dziewczyny, coś mi się kojarzy, że to się kupuje tylko u weterynarza, ale pewności nie mam.

To pewnie w naszej dziurze nie będzie :twisted: , ale poszukam jeszcze po necie mimo wszystko.
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko

AgaPap

Post » Czw lis 19, 2009 12:01 Re: Moje koty cz. II - Kciuki potrzebne dla Putity

AgaPap, po 13 jadę do CC, jeśli potrzebujesz mów, kupię i Ci wyślę.

casica

Post » Czw lis 19, 2009 12:22 Re: Moje koty cz. II - Kciuki potrzebne dla Putity

casica pisze:AgaPap, po 13 jadę do CC, jeśli potrzebujesz mów, kupię i Ci wyślę.

Napisałam PW.

AgaPap

Post » Czw lis 19, 2009 12:41 Re: Moje koty cz. II - Kciuki potrzebne dla Putity

casica pisze:

Znalazłam w necie (a raczej dalia znalazła ;) ) - już zamówiłam.
http://www.kuchniapupila.pl/kot/czystos ... 1884083739
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

[poprzednia][następna]