Paluch: kot z FIV + zly stan, FIP ['] w klatce dzieki dyr

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 17, 2009 13:50 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

Kot przez caly czas 'leczenia' nie byl badany pod kątem białaczki - testy mial zrobione w niedzielę lub w poniedziałek. Nie jest w dobrym stanie - raczej nie ma co myślec ze to nie białaczka :( na Paluchu nikt sie z nim nie bedzie cackal ani bawił w lecznie - tam kotami opiekuje sie 1 kobieta z córką, a chorych jest przecież prawie setka. Jak ona ma sobie poradzić? Będzie siedział w klatce i gasł :(

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Wto lis 17, 2009 15:06 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

Marsylka pisze:
Na tej samej zasadzie ofiary blędów lekarskich powinny udawać się na policję (sic). Zapewniam Cię, że policja nie jest miejscem na zglaszanie niedostatków higieny w jakimkolwiek schronisku. Nawet straż miejska nie jest.

Tak, wszystkie przestepstwa zglasza sie na policje. Ty masz podobno "twarde dowody" na: doprowadzanie poprzez zla opieke i zle przeprowadzanie zabiegow, do cierpienia zwierzat. Ustawa o ochronie zwierzat "się kłania".
Marzec; Ogólnopolski Miesiąc Sterylizacji Zwierząt,niższe ceny zabiegów

ARKA

Od: Sob lut 16, 2002 21:27

Post » Wto lis 17, 2009 15:08 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

Never pisze:Kot przez caly czas 'leczenia' nie byl badany pod kątem białaczki - testy mial zrobione w niedzielę lub w poniedziałek. Nie jest w dobrym stanie - raczej nie ma co myślec ze to nie białaczka :( na Paluchu nikt sie z nim nie bedzie cackal ani bawił w lecznie - tam kotami opiekuje sie 1 kobieta z córką, a chorych jest przecież prawie setka. Jak ona ma sobie poradzić? Będzie siedział w klatce i gasł :(

Czy rozmawialas ze schroniskiem czy by mu nie podali JUZ interferonu, przynajmniej ludzkiego, ze domek sie dla niego kroi?

ARKA

Post » Wto lis 17, 2009 15:11 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

Never ja polecam tej rodzinie adoptowac kota...jesli moga to niech interferonem lecza-mój wet konsultował Kajusie na Białobrzeskiej i w jej przypadku Vibragen polecili, bo stan był krytyczny...sculumune nalezy podac przy rozpoczeciu intensywnej terapii..potem tańsze mozna dac..tez konsultowałam te wiadomosc, bo sie zawziełam ,ze Kaje wyciagniemy.I przed podaniem ,a nawet w trakcie od razy conajmniej Lydium trzeba dawac, albo Zylexis,zeby wejsc z tym Interferonem tańszym.
Nie wiem jak Wy , wiem ,ze kazdy kot jest indywidualnie diagnozowany, ale w takim stanie jak Białasek na zdjeciu, Vibragen bym podała,nie Interferon...ale lekarzem nie jestem...Mnie'zgnoiły"testy dla mojego całego stada,wiec...Dlatego jesli jest jeden kot w domu to nie zawachałabym sie adoptowac i kase wydac na pupila...U nas w Siedlcach nie ma specjalistów białaczkowych, ale weta mam otwartego i On jest otwarty na współprace ze stolica i kolegami po fachu. :ok: Białasku trzymaj sie, moze domek się ulituje i go jednak wexmie...

Jaka jest sprawa Trójłapka(napisz Never na priv0, niewykluczone,ze jestesmy zainteresowani...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto lis 17, 2009 15:22 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

ARKA pisze:
Never pisze:Kot przez caly czas 'leczenia' nie byl badany pod kątem białaczki - testy mial zrobione w niedzielę lub w poniedziałek. Nie jest w dobrym stanie - raczej nie ma co myślec ze to nie białaczka :( na Paluchu nikt sie z nim nie bedzie cackal ani bawił w lecznie - tam kotami opiekuje sie 1 kobieta z córką, a chorych jest przecież prawie setka. Jak ona ma sobie poradzić? Będzie siedział w klatce i gasł :(

Czy rozmawialas ze schroniskiem czy by mu nie podali JUZ interferonu, przynajmniej ludzkiego, ze domek sie dla niego kroi?

ARKO, mysle ze moglabys tutaj pomoc - w podanie interferonu nie wierze, jak pisalam tam jest za duzo zwierzat zeby sie babrac z 1 kotem, niestety. Ale moze pomozesz w adopcji Białego? Czy domek moze go zabrac juz jutro?

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Wto lis 17, 2009 15:37 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

ARKO pomóż wyciągnąć białego kotka
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Wto lis 17, 2009 15:58 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

Czy biały kot MA białączkę czy tylko dodatni wynik testu FeLV?
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Wto lis 17, 2009 16:10 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

Never pisze:
ARKA pisze:

ARKO, mysle ze moglabys tutaj pomoc - w podanie interferonu nie wierze, jak pisalam tam jest za duzo zwierzat zeby sie babrac z 1 kotem, niestety. Ale moze pomozesz w adopcji Białego? Czy domek moze go zabrac juz jutro?

Sprobuje zlapac p. dyrektor dzis. Podaj mi na pw. kto zabieralby Bialaska jutro.

ARKA

Post » Wto lis 17, 2009 16:20 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Białasiu trzymaj sie kochany!
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto lis 17, 2009 17:46 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

Czy ktoś może przesłać mi na priw nr kom. Never? Pilne.

Edit: już mam.
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Wto lis 17, 2009 18:18 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

Never pisze:Satoru - powiem tylko tak - bardzo mnie dziwi, ze poprosilas o zajecie glosu osobe ktora w ogole nie ma pojecia o sytuacji na Paluchu - bo jak sama przyznałaś nie ma wcale, nawet nie jest wolontariuszką. nie wiem czemu to miało służyć :( Su napisała, zeby nie zabierac glosu jak sie nie wie jak tam jest - no wlasnie tutaj zabierają głos m.in. osoby, ktore znają dobrze paluchowe realia.

a mnie bardzo dziwi, że nie czytasz ze zrozumieniem :wink: przyznałam ze nie ma pojęcia o KOTACH- co zresztą sama powiedziała- a nie o sytuacji na paluchu, czyli: nie zna się na kocich chorobach, nie wie co i jak się przenosi.

Poprosiłam o zajęcie stanowiska osobę spoza forum, która już tam była (nie jest wolontariuszem, na Paluchu bywała) a co ciekawe, ma odmienne zdanie od mojego, bo ja bym po prostu chwyciła karabin i poszła strzelać do ludzi.
Miało to służyć temu, żeby wymieniła z Tobą, ze mną i resztą czytelników tutaj, forum swoje spostrzeżenia - bo od tego forum zdaje się jest? Może razem będzie nam łatwiej, może na zasadzie burzy mózgów podsunie nam jakieś wskazówki, którą drogą iść?

Never, robisz dużo dobrego i chylę czoła za zaangażowanie, na które ja bym się pewnie nie zdobyła. Ale prosze Cię, przyhamuj trochę z takim osądzaniem. Su nie jest żadną moją bliską koleżanką, bo znamy się od września, ale uderzyło mnie takie niesprawiedliwe oskarżanie.
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Wto lis 17, 2009 20:10 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

Filmiki Paluszków tutaj.

Zapraszamy do oglądania, może ktoś będzie chciał dać dom któremuś zwierzakowi.
Obrazek

atrophy

Od: Śro lip 05, 2006 21:57

Post » Wto lis 17, 2009 20:59 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

BOZENAZWISNIEWA pisze: Vibragen bym podała,nie Interferon...

Interferon Virbagen Omega - tak się nazywa to lekarstwo

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto lis 17, 2009 21:25 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

vega36 pisze:

INTERFERON TO jedno, a Vibragen Omega,to tez lek,ale tylko na białaczkę kocią, Interferon podać możźna przy raku...Interferon jest tańszy, ale Vibragen lepszy przy białaczce...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto lis 17, 2009 21:28 Re: Paluch:potrzebne pieniadze lub tdt, uwaga!Paluch czyta watek

BOZENAZWISNIEWA pisze:
vega36 pisze:

INTERFERON TO jedno, a Vibragen Omega,to tez lek,ale tylko na białaczkę kocią, Interferon podać możźna przy raku...Interferon jest tańszy, ale Vibragen lepszy przy białaczce...

Virbagen jest rodzajem interferonu.

Tzw. koci interferon to Virbagen Omega, a ludzki to Roferon A, vega36 dobrze napisała.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

[poprzednia][następna]