Biały i białaczka [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 17, 2009 14:17 Re: Biały i białaczka-smutna para:(potrzebny ds na ostatnie dni

mamucik pisze:Czyli ma kogoś, kto chce go pokochać :1luvu:
( Edyta - wiesz, ze masz skrzydła z tyłu :wink: I taki krążek świecący nad głową :D )
Czyli będzie zdrowy.
Tylko na troszkę DT mU trzeba....

Obrazek

Moc kciukiów :ok: :ok: :ok:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Wto lis 17, 2009 14:22 Re: Biały i białaczka-smutna para:(potrzebny ds na ostatnie dni

no i wlasnie dlatego potrzebny nam dom tymczasowy... nie chce go pokochac tylko juz go kocham! szczepilam moja mala bo wiedzialam ze przyjedzie ale nie wiedzielismy ze ma bialaczke bo w schronie maja dalna.... wiec jak zaszczepie ja jutro to z miesiac trzeba zanim sie bede mogly poznac ... musze miec sto procent ze gowniarze nic nie grozi... a jezeli moge ja szczepic to ja zaszczepie i nie bedzie problemu.... a bialas dostanie leki, dobre zarcie i ma milosc i bedzie szczesliwy....

Tylko co w tym momencie.... A na debilizm nie ma rady... i to przez debili zdychaja kociaki w schronie... zamiast odrazu badania zrobic to nie... prosilysmy sie przez sto lat... i znowu przeciaga sie w czasie.... jest jedna opcja jak wy nie poradzicie nic... MOja kumpela ma piwnice z osobnym wejsciem, i na pewno tam cieplej niz w schronie... wlasciwie moglabym z nim tam siedziec i go zaczac leczyc... co myslicie o tym ???

edyta.jot

Od: Czw sie 27, 2009 10:38

Post » Wto lis 17, 2009 14:23 Re: Biały i białaczka-smutna para:(potrzebny ds na ostatnie dni

klatki bym nie radziła. chyba że klatka w zamkniętym pomieszczeniu. przynajmniej na początek, bo to i o stres chodzi, żeby był minimalny a przy nawet zwykłym dokoceniu przydaje się oddzielne pomieszczenie choćby tymczasowo. tak myślę.

Kciukacze :ok:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Wto lis 17, 2009 14:27 Re: Biały i białaczka-smutna para:(potrzebny ds na ostatnie dni

edyta.jot pisze:wiec jak zaszczepie ja jutro to z miesiac trzeba zanim sie bede mogly poznac ...

Musisz ją zaszczepić dwukrotnie, jutro i po trzech tygodniach. Purevaxem i w łapę tylną. Faktycznie, trzeba miesiąc poczekać...

Super, że weźmiesz Białego, to taki cudny kot!

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto lis 17, 2009 14:40 Re: Biały i białaczka-smutna para:(potrzebny ds na ostatnie dni

Edyto, mysle ze lepszy jest dt niz piwnica, ewentualnie szpital gdzie kota podrasują - z tego co wiem jest nie najlepszej kondycji :(

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Wto lis 17, 2009 14:46 Re: Biały i białaczka-smutna para:(potrzebny ds na ostatnie dni

ale to nie jest blokowa piwnica... tylko takie jakby mieszkanko pod domem... z osobnym wejsciem... studenci tam kiedys zyli to ja z bialym tez moge... a milosc i leki dostanie... a jak tymczas sie nie znajdzie to co? a stres jego to co?

edyta.jot

Post » Wto lis 17, 2009 14:48 Re: Biały i białaczka-smutna para:(potrzebny ds na ostatnie dni

Może zmień tytuł wątku na coś w stylu, że tymczasowy DT dla kota z FeLV+ potrzebny na miesiąc.
Oby tylko kocio wytrzymał! :ok:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto lis 17, 2009 14:57 Re: Biały i białaczka-smutna para:(potrzebny ds na ostatnie dni

Zaznaczam wątek i mocno trzymam kciuki :ok:
Obrazek

atrophy

Od: Śro lip 05, 2006 21:57

Post » Wto lis 17, 2009 15:02 Re: Biały i białaczka-smutna para:(potrzebny ds na ostatnie dni

obstawiałabym że takie pomieszczenie byłoby lepsze niż szpitalna klatka czy schron... tym bardziej jeśli to ma trwać 3 tygodnie... a jeśli to jedyne 3 tygodnie jakie on ma? Może warto?
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Wto lis 17, 2009 15:04 Re: Biały i białaczka-smutna para:(potrzebny ds na ostatnie dni

no oby... Warszawo, działaj... debile go w schronie nie lecza!!!

edyta.jot

Post » Wto lis 17, 2009 15:11 Re: Biały i białaczka-smutna para:(potrzebny ds na ostatnie dni

dlaczego dopiero w sobote ? A tak w ogole to dlaczego schron nie chce go oddac ?

edyta.jot

Post » Wto lis 17, 2009 15:13 Re: Biały i białaczka-smutna para:(potrzebny ds na ostatnie dni

To ja się i tu zobliguję, że chętnie dla białego wystawię bazarki na cokolwiek będzie potrzebne. Fanty mam (akurat na Kasie pieniądze są), więc mogę wystawic od ręki. Czekam na sygnał.

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Wto lis 17, 2009 15:16 Re: Biały i białaczka-smutna para:(potrzebny ds na ostatnie dni

Statystyki na dzień

16 .11.09 do godz. 1200

Łącznie w schronisku przebywają 122 koty

w tym :

okres kwarantanny przechodzi 18 kotów

Koty do adopcji

· 13 kociąt - poniżej 3go m-ca życia – /lekarz każdorazowo ocenia czy zwierzę może już samodzielnie funkcjonować i odżywiać się oraz czy stan jego zdrowia na dany dzień umożliwia adopcję /

· 10 kotów - przypadki chorób skórnych , grzybice - /lekarz każdorazowo ocenia czy zwierzę może być powierzone do adopcji –o ile mimo choroby są osoby zainteresowane adopcją - to po zapoznaniu się z oceną stanu zdrowia – muszą złożyć pisemne oświadczenie , iż we własnym zakresie podejmą dalsze leczenie zwierzęcia w lecznicy wet /

· 3 koty – przypadki ortopedyczne / lekarz każdorazowo ocenia czy zwierzę może być powierzone do adopcji – podobnie jak w każdym przypadku choroby/ - o ile stan nie jest bardzo ciężki/ zwierzę może być powierzone do adopcji pod warunkiem zapoznania się z oceną stanu zdrowia i złożenia pisemnego oświadczenia o dalszym leczeniu we własnym zakresie , w lecznicy wet

· 7 kotów – dolegliwości alergiczne - / lekarz każdorazowo ocenia czy zwierzę może być powierzone do adopcji – podobnie jak w każdym przypadku choroby/ zwierzę może być powierzone do adopcji pod warunkiem zapoznania się zainteresowanego z oceną stanu zdrowia zwierzęcia i złożenia pisemnego oświadczenia o dalszym leczeniu we własnym zakresie , w lecznicy wet oraz zapewnieniu stosownej diety

· 61 przypadki kataru kociego - w tym niektóre ze słabszym inne z mocniejszym przebiegiem choroby , lekarz każdorazowo ocenia czy zwierzę może być powierzone do adopcji- w bardzo ciężkich przypadkach nie praktykuje się powierzania zwierzęcia do domów, w lżejszych przypadkach- adopcja możliwa pod warunkiem zapoznania się zainteresowanego z oceną stanu zdrowia zwierzęcia i złożenia pisemnego oświadczenia o podjęciu dalszego leczenia we własnym zakresie , w lecznicy wet

· POZOSTAŁE KOTY NIE SĄ OBCIĄŻONE ŻADNYMI CHOROBAMI – MOGĄ BYĆ ZATEM BEZ PRZESZKÓD POWIERZONE DO ADOPCJI – ALE ZAWSZE STAN ZROWIA ZWIERZĘCIA JEST OCENIANY PRZEZ LEKARZA- JEDNAK NALEŻY PAMIĘTAĆ, ŻE TAM GDZIE SA ŻYWE ISTOTY I WYSTĘPUJE ICH DUŻA ROTACJA tj - / ODBIORY ZAGUBIONYCH ZWIERZĄT PRZEZ WŁASCICIELI , ADOPCJE ORAZ ZMIENNE STANY ZDROWIA / - ZMIANOM ULEGAJĄ TAKZE DANE STATYSTYCZNE i TO KAŻDEGO DNIA

Ja w weekend nie moge - ale domek moze probowac wyciagnac kota juz jutro

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

[poprzednia][następna]