Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Prośba na koniec tego wątku

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 17, 2009 14:34 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

po parafinie to się traci na urodzie ;)
nie wiem czy Sznyc bedzie zadowolony
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Wto lis 17, 2009 14:40 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

BarbAnn pisze:po parafinie to się traci na urodzie ;)
nie wiem czy Sznyc bedzie zadowolony

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Wto lis 17, 2009 14:54 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Ja pewnie Karmelowi bała bym się podać cokolwiek :strach:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto lis 17, 2009 14:55 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Havkę całkiem niedawno ratowałam u naszej pani wet parafiną.
Mocno się zakłaczyła.
nie wiedziałam że to jest aż tak groźne, no to teraz wiem.
aha, żeby nie było - Bezopet okazał się za słaby.
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Wto lis 17, 2009 15:06 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

BarbAnn pisze:aha, żeby nie było - Bezopet okazał się za słaby.

Sznyc go do gęby nie weźmie. Malt Soft za to wylizuje prosto z tubki :lol: . Ale ta pasta też niezbyt skuteczna jak się okazuje :|
Obrazek

JoasiaS

Post » Wto lis 17, 2009 17:57 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

człowiek jeden dzień pilnie pracuje a tu się we wtorek dzieje :roll:

kurcze moim by się trawka przydała pięknie obrabiają :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Sznyculku odetkaj się :ok: :ok: :ok:

Neryś też coś ostatnio mnie je :roll:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Wto lis 17, 2009 18:09 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

JoasiaS pisze:

Sznyc go do gęby nie weźmie. Malt Soft za to wylizuje prosto z tubki :lol: . Ale ta pasta też niezbyt skuteczna jak się okazuje :|

Filip też Bezopetu nie ,ale Karmel sam z palca zlizuje :mrgreen: Jemu wystarcza :wink: :D
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto lis 17, 2009 18:29 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

amyszka pisze:
JoasiaS pisze:

Filip też Bezopetu nie ,ale Karmel sam z palca zlizuje :mrgreen: Jemu wystarcza :wink: :D

a ja nie dawałam nigdy pasty :roll: czasem chrupki whiskasowe to źle :roll:

alus1

Post » Śro lis 18, 2009 8:41 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Pierwsza :dance2: :dance: :dance2:
dzisiaj środa :mrgreen:

alus1

Post » Śro lis 18, 2009 9:10 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

alus1 pisze:dzisiaj środa :mrgreen:

A w środę to samo co we wtorek, czyli ciąg dalszy Sznyckowego zakłaczenia :| . Wczoraj próbowaliśmy podać parafinę strzykawką. Okazało się, że Sznycek kompletnie nie reaguje na uchwyt za kark, który powinien go usztywnić :evil: . Bronił się zaciekle. Zamiast 5 ml udało mi się podać mu zaledwie 2 ml :roll: . Wszyscy byliśmy opluci parafiną :| . Oczywiście pożądany skutek nie nastąpił...

Dziś rano spróbowaliśmy innego sposobu - Michał otulił siedzącego na ziemi kota ręcznikiem i mocno przytrzymał, a ja otworzyłam lekko zdziwiony pyszczor i podałam całą dawkę parafiny. O dziwo, strat w kotach i ludziach nie odnotowano 8O . Teraz czekamy na bardzo pożądany efekt 8) .

Po pracy powtórzymy operację. Wet, z którym konsultowałam się dziś rano telefonicznie powiedział, że jeżeli przez dwa dni parafina nie zadziała, to przyczyna Sznycowego braku apetytu i odruchów wymiotnych jest zupełnie inna :|

Kciuki proszę za Sznycowe odkłaczenie, bo oczywiście już martwię się na zapas... :roll:
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro lis 18, 2009 9:19 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Kciuki za Papcia! :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro lis 18, 2009 9:21 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

moje najkochańsze kocisko na tym forum Sznyculku zdrowiej ras ras :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

alus1

Post » Śro lis 18, 2009 9:35 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

A jaką parafinę Sznyc dostał?
Może Papcio wolałby jakąś smakową?
Moje najbardziej lubią miętową :twisted:

Bry któraśtam 8)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro lis 18, 2009 9:42 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Avian pisze:A jaką parafinę Sznyc dostał?
Może Papcio wolałby jakąś smakową?

To są smakowe? 8O
Brałam taką jaka była w aptece :roll:

Specyfik polecany przez Myszeńkę jest tu nieznany

Avian pisze:Może Papcio wolałby jakąś smakową?

Niech on nie wybrzydza, tylko szybko robi kupę :evil:
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro lis 18, 2009 10:01 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

JoasiaS pisze:
Myszeńk@ pisze:Mam, dziecko sprawdziło:

Laxamyl 100 ml *flakon - mieszanina parafiny z wazeliną pokrywając ścianę jelit powoduje łatwiejsze przemieszczanie się treści pokarmowej uniemożliwiając tworzenie się zaczepów ze zbyt twardego kału. Jest to szczególnie ważne u kotów, gdyż umożliwia do łatwiejsze ewakuowanie sierści połkniętej w trakcie toalety.
Dawkowanie -koty - przed posiłkiem 2,5 ml na 3 kg m.c./dzień przez 3 dni. W przypadku niedrożności jelit lub wymiotów spowodowanych obecnością sierści podawać przez 3 dni w miesiącu lub co 15 dni.

Myszeńko, to można kupić w aptece bez recepty?

Kurczę ... nie wiem, dostałam od CC, ale jest też w niektórych sklepach internetowych.
W aptece nie pytałam :roll:

Jak chcesz, to ja mogę ten specyfik kupić i Ci wysłać ... 8)

Kciuuuuki za kocurra :ok:
Ostatnio edytowano Śro lis 18, 2009 10:03 przez Myszeńk@, łącznie edytowano 1 raz
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

[poprzednia][następna]