Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Prośba na koniec tego wątku

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 17, 2009 8:10 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Dzień dobry :D
Numerek chyba pierwsza pobrałam? ;)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto lis 17, 2009 8:59 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Czecia :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto lis 17, 2009 11:54 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Sznyc mi się chyba zakłaczył, ciotki :| . Od kilku dni je dużo mniej (w przypadku Sznycka jest to powód do niepokoju) i co jakiś czas krztusi się w charakterystyczny sposób. Daję mu pastę odkłaczającą. Zawsze jadł ją bardzo chętnie, bo dawałam od czasu do czasu. Teraz, gdy karmię go nią codziennie, widzę, że ma jej już serdecznie dość :roll: .

Michał wykopał kawałek zielonej trawy na działce i przywiózł kotom.
Zainteresowanie ogromne, pawie też :mrgreen: :
Obrazek

Obrazek

Sznyc, który dotąd nigdy nie interesował się kocią trawą, teraz podchodzi i troszkę skubie.
Wyraźnie sam próbuje sobie pomóc:
Obrazek
Ale to wszystko mało...

Jak mogę mu pomóc, ciotki?
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Wto lis 17, 2009 12:22 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Parafinką?

A myślałam, że fotki pawi tez będą :twisted: :mrgreen:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Wto lis 17, 2009 12:27 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

MarciaMuuu pisze:Parafinką?

Ale jak się to podaje? Nigdy nie miałam zakłaczonych kotów i zielona w temacie jestem :roll:

MarciaMuuu pisze:A myślałam, że fotki pawi tez będą :twisted: :mrgreen:

Jeżeli tylko zechcesz, zrobię i wyślę ci na pv 8)
Obrazek

JoasiaS

Post » Wto lis 17, 2009 13:03 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

A może to nie zakłaczenie, tylko gardło go boli?
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto lis 17, 2009 13:07 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Nam ciotka CC dała taki słodki specyfik w syropie, specjalnie dla kotów ...
Podawałam w strzykawce do pysia, 3ml codziennie przez tydzień, pomogło :)

Musiałabym w domu zerknąć, albo napisz do CC :)

A kalendarz FFA bardzo mi się podoba. I Kociego Życia też.
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Wto lis 17, 2009 13:16 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Avian pisze:A może to nie zakłaczenie, tylko gardło go boli?

Avian, on ma takie odruchy wymiotne :roll: . Gardło go raczej nie boli... On teraz wcale nie wychodzi na balkon. Nikt nie był w domu ostatnio przeziębiony, żeby go zarazić. Pozostałe koty też zdrowe. Obstawiam zakłaczenie. Tym bardziej, że raz bluznął kudłami :roll:

Myszeńko, sprawdź ten specyfik jak możesz. Nie chcę zawracać głowy CC. Ona ma ważniejsze sprawy na głowie :roll:
Obrazek

JoasiaS

Post » Wto lis 17, 2009 13:18 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Myszeńk@ pisze:A kalendarz FFA bardzo mi się podoba. I Kociego Życia też.

Mnie się też podobają, ale Puma musi sobie pomarudzić co roku. Ten typ tak ma i już :mrgreen:
Obrazek

JoasiaS

Post » Wto lis 17, 2009 14:01 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Joasiu parafinkę podawaj strzykawką po 5 ml .co 2-3 godziny -do skutku .Zazwyczaj po drugim razie pomaga.Albo syrop kupisz w normalnej aptece -duphalac - i też w takich proporcjach -po 5 ml.co parę godzin .

Za Sznycka :ok: :ok: :ok: :ok:

Mam nadzieję że to nie jest ta ostra trawa :roll:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto lis 17, 2009 14:05 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Myszeńk@ pisze:
A kalendarz FFA bardzo mi się podoba. I Kociego Życia też.

Fajne są to fakt :wink: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto lis 17, 2009 14:14 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

amyszka pisze:Joasiu parafinkę podawaj strzykawką po 5 ml .co 2-3 godziny -do skutku .Zazwyczaj po drugim razie pomaga.Albo syrop kupisz w normalnej aptece -duphalac - i też w takich proporcjach -po 5 ml.co parę godzin .

Jezu, jak ja mu podam cokolwiek strzykawką? On zje WSZYSTKO, ale w maśle :| . Nie wiem, czy ujdę z życiem :roll:

amyszka pisze:Mam nadzieję że to nie jest ta ostra trawa :roll:

Ona taka normalna jest. Na fotkach groźnie wygląda, bo mokra, świeżo przyniesiona z działki :)
Obrazek

JoasiaS

Post » Wto lis 17, 2009 14:22 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Mam, dziecko sprawdziło:

Laxamyl 100 ml *flakon - mieszanina parafiny z wazeliną pokrywając ścianę jelit powoduje łatwiejsze przemieszczanie się treści pokarmowej uniemożliwiając tworzenie się zaczepów ze zbyt twardego kału. Jest to szczególnie ważne u kotów, gdyż umożliwia do łatwiejsze ewakuowanie sierści połkniętej w trakcie toalety.
Dawkowanie -koty - przed posiłkiem 2,5 ml na 3 kg m.c./dzień przez 3 dni. W przypadku niedrożności jelit lub wymiotów spowodowanych obecnością sierści podawać przez 3 dni w miesiącu lub co 15 dni.

Duphalac też działa. Na moje dziecko również.
Tyle, że ten syrop to ponoć koty lubią :roll: , Zelda faktycznie łagodniej mnie potraktowała, niż przy dawaniu Duphalacu :mrgreen:

CC jakoś tak umie złapać tę moją cholerę za kark, że maupiszon sztywnieje i pyszczek otwiera i ras, ras, połyka. Ja tak nie umiem, choć się staram.

Trawy zazdraszczam. Działkę mam za daleko, żeby po trawę pojechać, no, chyba, że od rodziców ... hmmm :roll: 8)
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Wto lis 17, 2009 14:30 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Myszeńk@ pisze:CC jakoś tak umie złapać tę moją cholerę za kark, że maupiszon sztywnieje i pyszczek otwiera i ras, ras, połyka.

Ja tak podaję tabletki odrobaczające. Michał trzyma delikwenta za kark, kot sztywnieje (Milka tak nie do końca :wink: ), ja wrzucam głęboko do paszczy tabletkę, kot łyka i po sprawie. Nie wiem czy ze strzykawką tak łatwo mi pójdzie :roll: .
Obrazek

JoasiaS

Post » Wto lis 17, 2009 14:31 Re: Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Środowy Wątek Ilustrowany.

Myszeńk@ pisze:Mam, dziecko sprawdziło:

Laxamyl 100 ml *flakon - mieszanina parafiny z wazeliną pokrywając ścianę jelit powoduje łatwiejsze przemieszczanie się treści pokarmowej uniemożliwiając tworzenie się zaczepów ze zbyt twardego kału. Jest to szczególnie ważne u kotów, gdyż umożliwia do łatwiejsze ewakuowanie sierści połkniętej w trakcie toalety.
Dawkowanie -koty - przed posiłkiem 2,5 ml na 3 kg m.c./dzień przez 3 dni. W przypadku niedrożności jelit lub wymiotów spowodowanych obecnością sierści podawać przez 3 dni w miesiącu lub co 15 dni.

Myszeńko, to można kupić w aptece bez recepty?
Obrazek

JoasiaS

[poprzednia][następna]