K-ów, Miko ze złamanym kręgosłupem - upiorny dług :-((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 16, 2009 13:30 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

baba od poslan ma je w koncu dzisiaj wsylac :[

zenada....przepraszam wsyztskich za opoznienie
Obrazek

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Pon lis 16, 2009 14:09 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

luterko, dziękuję bardzo.
:-)
Mika i Nika są mao rozróżniaste na pierwszy rzut oka. :-)
i mój Pingwin się zaplątał podczas sesji. :-)
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Pon lis 16, 2009 14:13 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Dziś byliśmy w Krak Vecie
Nadia delikatne szmery pozostałość po zapaleniu płuc
stan zdrowia dobry żadnych zastrzeżeń tym razem nie
ugryzła doktora
Leosia okaz zdrowia delikatne zapalenie spojówek
Mila to samo bez żadnych zastrzeżeń .
Przepisano maść do oka
Przyjmował doktor R.M. i kolejka była do niego
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Pon lis 16, 2009 14:17 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

lutra pisze:Nowe foty Fasolek/Groszków by Andrzej:
http://picasaweb.google.pl/ameliawydra/DoReMiIFasolaByAndrzej#5404671169096157090
proszę się zachwycać. ;)

zdjecia piekne, a koteczki jeszcze piekniejsze !! :1luvu: :kotek:
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Pon lis 16, 2009 15:12 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Potrzebuję dobrego veta. Kotka ma non stop problemy z dziąsłami i już nie wiem jak i czym ją leczyć? Może znacie jakiegoś specjalistę od "dziąseł" ?
gdzie kot w rękawiczkach czeka na mysz...

Obrazek Obrazek

Jafusia

Od: Pon sie 11, 2008 13:15

Post » Pon lis 16, 2009 15:28 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Jafusia pisze:Potrzebuję dobrego veta. Kotka ma non stop problemy z dziąsłami i już nie wiem jak i czym ją leczyć? Może znacie jakiegoś specjalistę od "dziąseł" ?

Jafusia polecam dr. Alicję Banaś z ul. Kordiana. Ona leczy moją Viki, ma niesamowitą wiedzę. Trzeba wykluczyć plazmocytarne zapalenie dziąseł. Robi się to przez dostarczenie próbek. Badanie jednej 40 zł, zwykle bierze się dwie. Jeśli wynik jest negatywny to leczenie stomargelem ( najlepiej na niego Viki reaguje) i sterydami. Jeśli to nie daje wyników trzeba usunąć zęby w miejscach gdzie pojawia się stan zapalny. To jest mój nastepny krok w przypadku Viki. Niedawno usunelismy prawie wszystkie zęby u naszej seniorki. Kot niesamowicie odżył i nie ma nawrotu stanów zapalanych. Viki ma 2 lata ale nie zamierzam czekać bo cierpi. Lepiej bez kilku zębów niż z bolącymi dziąsłami. Stosowałam wiele maści i preparatów: Orozyme, Stomadine. Nic nie pomaga!
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pon lis 16, 2009 15:38 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Akima pisze:
Jafusia pisze:Potrzebuję dobrego veta. Kotka ma non stop problemy z dziąsłami i już nie wiem jak i czym ją leczyć? Może znacie jakiegoś specjalistę od "dziąseł" ?

Jafusia polecam dr. Alicję Banaś z ul. Kordiana. Ona leczy moją Viki, ma niesamowitą wiedzę. Trzeba wykluczyć plazmocytarne zapalenie dziąseł. Robi się to przez dostarczenie próbek. Badanie jednej 40 zł, zwykle bierze się dwie. Jeśli wynik jest negatywny to leczenie stomargelem ( najlepiej na niego Viki reaguje) i sterydami. Jeśli to nie daje wyników trzeba usunąć zęby w miejscach gdzie pojawia się stan zapalny. To jest mój nastepny krok w przypadku Viki. Niedawno usunelismy prawie wszystkie zęby u naszej seniorki. Kot niesamowicie odżył i nie ma nawrotu stanów zapalanych. Viki ma 2 lata ale nie zamierzam czekać bo cierpi. Lepiej bez kilku zębów niż z bolącymi dziąsłami. Stosowałam wiele maści i preparatów: Orozyme, Stomadine. Nic nie pomaga!

Nasz Ares ma 1,5 roku i mial ostre zapalenie dziasel i koszmarny kamien.

Przy odkamienianiu usuneli mu 2 zeby, bo mial bardzo odsloniete szyjki, a taki mlodizutki :(
Obrazek

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Pon lis 16, 2009 15:50 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Mam jedną bardzo złą wiadomość a drugą całkiem dobrą.
Mika, koleżanka naszego rudzielca, nie żyje :cry: :cry: :cry: Mikunia miała operację, łapka złożona ale panna miała również dziurę w płucu co wyszło dopiero w trakcie zabiegu. W związku z tym nie udało się jej wybudzić. :(

Natomiast Miko co raz lepiej, ładnie podkurcza jedną łapkę, w ogóle jest bardzo dzielny. Aha, ten chomiszek, ktorego ponoć Miko miał zjeść też był przyniesiony do uśpienia, bo się zepsuł :evil: Normalnie wierzyć się nie chce! Miesiąc czasu i 3 zwierzaki do uśpienia, bo zepsute z winy "opiekunów". Przecież to się w niczym nie mieści !!! :evil:
Maluszek ma amputowana łapkę i już jest w swoim normalnym domu

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon lis 16, 2009 16:01 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Bidulka :(

Miś i Gapka są bardzo zdezorientowani, Miś chyba mniej - zjadł przy mnie, dał się pogłaskać i chodził po klatce, natomiast Gapcia nie wystawiła nosa z pudła. Zawartość kuwety z rana wskazywała na to, że korzystali z niej oboje. Przykryłam im część klatki, co, mam wrażenie, ośmieliło Misia.
Borki zrobiły w klatce demolkę, jedno głośno dopominał się uwagi i dało się pogłaskać przy jedzeniu.
Pianka zaczepiała koty przez klatkę.

Czy może mi ktoś pomóc z transportem w środę (trasa: Huta-Prokocim-Arwet-Kocimska)?

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Pon lis 16, 2009 16:28 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Mika[*] Miko :ok: :ok: :ok: :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon lis 16, 2009 17:25 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Tweety, wybaczysz mi komercyjny OT? :oops: Na K-Ł reaktywuję zamówienia w poszerzonym asortymencie ( i juz mnie tu nie ma, juz, juz juz... :oops: )

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Pon lis 16, 2009 19:13 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

ktoś ostatnio wspominał, że chce powiesić swoje koty? oddam chętnie nasze do odstrzału :P
grrr, się człowiek normalnie nie może pouczyć, bo weźmie to podrze kartki, pogryzie i pogniecie wszystkie notatki, a jak się wraca i łapie na gorącym uczynku dwa diabły, to to takie jedno stoi, trzyma w pysku długopis i się głupio patrzy. nie no, nie mogę. i weź tu człowieku wyjdź na chwilę do kuchni, żeby zrobić kawę :crying:

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Pon lis 16, 2009 19:35 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

złapałam drugiego dziada z miotu, siostrzyczka?/braciszek? Wełny, robocze imię Kaszmir, bo może być i męskie i damskie. Kaszmir w odróżnieniu od Wełny mruczy, a i pojawiła się mamusia...trudno :(
Srają na potęgę...

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Pon lis 16, 2009 19:44 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

rób mi tu od razu zdjęcie Kaszmira/y :P

a mame to pasowałoby ciachnąć,...
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

[poprzednia][następna]