Sosnowiec K.Chatka-PILNE OGŁOSZENIA STR99

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 15, 2009 19:34 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

A teraz nowe wieści z domku Ariel:
Więc dziewczyna ma się super, nowi duzi zakochali sie w niej i dzieci też :), jest grzeczna i wogóle nie broi 8O chociaż u mnie nieźle dawała czadu z Balbinką :mrgreen: duzi myśleli że będzie broić jak to kociak a tu ona taka grzeczna jest, apetycik dopisuje, śpi oczywiście w łóżeczku 8) i opanowała już całe mieszkanko :lol: co prawde są tam rybki ale one Ariel nie interesują - całe szczęście ;)
Trafił jej sie super domek :ok:
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Nie lis 15, 2009 19:59 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

Bardzo się cieszę ze Arielka dobrze trafiła :ok:
U nas wczoraj do Zawiercia pojechała najgorsza łobuziara na kociarni LAKI :1luvu:
Bądź szczęśliwa w nowym domku.Należała ci się dobry domek jak żadnemu kociakowi :ok:

A teraz z innej beczki ,troche organizacyjnie.Zerknijcie prosze na podpis w moim nicku.
Jest tam adres namiastki strony tzn:jak narazie uaktualniłam kącik adopcyjny.
Proszę DT o przesłanie fotek nastepujących kotów:
Baśka czekam na fotki Zachiry!
Dorotka fotki AJAXA!
Wiesiu fotki Czarusia i Kapselka mam ale nic nie wiem o tych kociakach .Prosze skreśl parę słów jeżeli chodzi o ich charakter i stopień niepełnosprawnośći tzn:z czym sobie konkretnie kociaki nie radzą:)
Ewa proszę fotki waszej brygady z imionami i krótki opis charakteru,.

Zapomniałam o kimś?
Bardzo proszę sprężcie się bo muszę jeszcze uzupełnić kącik wyadoptowane i z TM.
Jak teresa wróci chcemy oprawić to graficznie tzn zrobić pierwszą str itp...Chcemy w końcu ruszyć ze stroną żeby była wizytówką naszej działalności:)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie lis 15, 2009 20:28 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

Zapraszam na AKCJĘ ŚWIĄTECZNĄ :s4:

Choć do Świąt mamy jeszcze ponad miesiąc czasu, to juz wpłynęły do mnie pierwsze wpłaty :D Wszyscy wiemy jak ciężko jest utrzymac Kocia Chatkę , pieniądze na jedzenie, leczenie, czynsz, prąd i inne niezbędne rzeczy mamy tylko z bazarków, czasami jakiś dodatkowych wpłat i AKCJI robionych tu na forum. Dlatego bardzo prosze o wpłacanie choćby najmniejszych kwot, które w końcowym rozrachunku dadzą juz powazna kwote, która pozwoli nam na zakup karmy, leczenie czy sterylki.

Zapraszam wszystkich i prosze o wpłaty, przypominam też, że do wpłat na Kocią Chatke, mam inne konto, oczywiscie jesli ktoś wpłaci na "stare" nic się nie stanie, to konto też posiadam :wink:

Bubor - 100 zł - jest wpłata :s4:
Axa76 - 20 zł - jest wpłata :s4:
Iweta - 20 zł - jest wpłata :s5:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Nie lis 15, 2009 21:03 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

Iweta pisze:Zapraszam na AKCJĘ ŚWIĄTECZNĄ :s4:

Choć do Świąt mamy jeszcze ponad miesiąc czasu, to juz wpłynęły do mnie pierwsze wpłaty :D Wszyscy wiemy jak ciężko jest utrzymac Kocia Chatkę , pieniądze na jedzenie, leczenie, czynsz, prąd i inne niezbędne rzeczy mamy tylko z bazarków, czasami jakiś dodatkowych wpłat i AKCJI robionych tu na forum. Dlatego bardzo prosze o wpłacanie choćby najmniejszych kwot, które w końcowym rozrachunku dadzą juz powazna kwote, która pozwoli nam na zakup karmy, leczenie czy sterylki.

Zapraszam wszystkich i prosze o wpłaty, przypominam też, że do wpłat na Kocią Chatke, mam inne konto, oczywiscie jesli ktoś wpłaci na "stare" nic się nie stanie, to konto też posiadam :wink:

Podaj mi ten nowy nr konta też się dorzucę :wink:

mar_tika

Post » Nie lis 15, 2009 22:06 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

mar_tika pisze:

Podaj mi ten nowy nr konta też się dorzucę :wink:

jak jest jakiś nowy nr to ja poproszę też
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pon lis 16, 2009 0:06 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

mar_tika pisze:.....Baśka czekam na fotki Zachiry!.......

Boniu - nie stresuj mnie kobito :oops: Bo na serducho padne :ryk:

Mówisz i masz => OGŁOSZENIE GOTOWE :wink:

Z A H I R

To kotka około 2 letnia. Trudno powiedzieć, czego miała w dotychczasowym życiu więcej - szczęśliwych czy nieszczęśliwych zdarzeń. O początku jej życia niewiele wiadomo. Prawdopodobnie miała dom, ale jaki to był dom, jacy ludzie i jakie doświadczenia stamtąd wyniosła, nie wiadomo.
Pewne jest natomiast, że uległa wypadkowi. Najbardziej ucierpiała jej przednia łapka. ktoś przyniósł ją do lecznicy. Podjęto próbę uratowania łapki. było wysokie prawdopodobieństwo, że przy intensywnej opiece, uda się uratować łapkę. Niestety, zabrakło tego kogoś, kto mógłby poświęcić wystarczająco dużo czasu na taką opiekę.
Ostatecznie przyszedł dzień, w którym pojawiła się inna alternatywa:
-Czy znajdzie się ktoś, kto zaopiekuje się kotką po amputacji przedniej łapki?
-Czy też jedyne, co mogą zaoferować ludzie uśpienie?
Amputacja łapki bowiem stała się nieunikniona i pilna.
W taki sposób kotka trafiła do domu tymczasowego GANG MIKUSIA. Po operacji była bardzo cierpliwa i szybko wracała do zdrowia i sprawności. Podporządkowała sobie inne - całkowicie sprawne i "kompletne" koty. Jest pełna życia i doskonale sobie radzi bez łapki. Po prostu chce żyć i niczym nie różni się od pozostałych kotów.
Dom tymczasowy, w którym mieszka obecnie Zahir, jest całkowicie "nasycony" kotami - także tymi, które zostały przygarnięte na pobyt stały. [i]Dlatego zwracamy się do wszystkich ludzi, którzy kochają koty nie za wygląd, czy zachowanie, ale kochają je bezwarunkowo za to, że są i zarazem mogą podzielić się jedzeniem i miejscem przy sobie, aby otworzyli serce dla tej przesympatycznej kotki. Bardzo pragnie i naprawdę należy się jej stała przystań na resztę życia.Ma czym za ten kącik dożywotni odpłacić.
JEST TO PO PROSTU WIELKA MIŁOŚĆ NA 3 ŁAPKACH!!!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
MIKUŚ

Post » Pon lis 16, 2009 7:35 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

Dzień dobry Sosnowiec :D

Iweta

Post » Pon lis 16, 2009 7:39 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

bryyyyy
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pon lis 16, 2009 7:57 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

Iweta pisze:Dzień dobry Sosnowiec :D

Dzień dobry Bielsko :mrgreen:

Kurka wodna - po tygodniu urlopu, byczenia się nastał czas roboty :placz: :placz: :placz:
MIKUŚ

Post » Pon lis 16, 2009 8:37 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

Witam wszystkich ja też już wstała ,w sumie to ledwo co wstałam :roll:
Basia ,do roboty Darek podrzuci ci szczepionki .Doszczep Ramzesa i maluchy

mar_tika

Post » Pon lis 16, 2009 8:43 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

Tak jest :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Pon lis 16, 2009 9:19 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

Dla przypomnienia, rozpoczęła się AKCJA ŚWIĄTECZNA :s4: , prosze wszystkich sympatyków, pomocników, czytaczy i każdego kto może i chce o pomoc dla Kociej Chatki

Zapraszam równiez do wzięcia udziału w moich bazarkach , dzis wystawiłam nastepny. Może znajdzie się na którymś cos co posłuży jako prezent mikołajkowy?

viewtopic.php?f=20&t=103471
viewtopic.php?f=20&t=103473
viewtopic.php?f=20&t=103470
viewtopic.php?f=20&t=103524

Iweta

Post » Pon lis 16, 2009 9:26 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

Iwetko jesteś niezawodna :lol:

A i pieniążki od Kasiuli79 przeleję jak tylko będą na koncie. Achhh..ten ING :twisted:
MIKUŚ

Post » Pon lis 16, 2009 9:46 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

MIKUŚ pisze:Iwetko jesteś niezawodna :lol:

A i pieniążki od Kasiuli79 przeleję jak tylko będą na koncie. Achhh..ten ING :twisted:

Mikuś, u mnie ta moja wpłata już jest w transakcjach zrealizowanych, sprawdź u siebie.

Kasiulek79

Od: Śro lis 11, 2009 12:46

Post » Pon lis 16, 2009 15:50 Re: Sosnowiec schr.Kolejne uratowane bidy już u Nas

To witam po południowo :wink:

Iweta

[poprzednia][następna]