LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 15, 2009 18:33 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Kya, a słuchaj, da się przygotować oferty dla tych miziaków? Bo ja bym je mogła poogłaszać. Tylko trzeba by ustalić do kogo podać kontakt w sprawie adopcji. A, i gdyby ktoś przygotował tekst o całej tej sytuacji (jak to wygląda, co potrzebne, do kogo się zgłaszać jesli ktoś chciałby pomóc itp.), to ja mogę do naszych newsów na stronie fundacji wrzucić (i na wszystkich facebookach, naszych klasach, myspace'ach itp). I ozdobić zdjęciami.

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Nie lis 15, 2009 18:43 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

reddie jesteś :aniolek:
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Nie lis 15, 2009 19:00 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

O mamusiu,powaznie reddie? Jestem Twoja fanka od dzisiaj :mrgreen:
Na pewno 3 sa adopcyjne bo garna sie do czlowieka jak durne .Jak Kaska bedzie jutro online to zgadam sie z nia i opiszemy koty . Ja juz te troszke je poznalam,a co! :mrgreen:

Jak patrze na tego bez ucha to mi sie cos w srodku robi :( Nie dosyc ,ze ma malunki na plecach jak melcia, to ma takie jakies ludzkie spojrzenie . Zeby mu choc znalezc jakis bezpieczny ogrod,gdzie nie musialby bac sie psow czy durnych ludzi .Zeby juz do konca zycia mogl zalegac jak panisko :cry:
A Pufcia Kwenczalska? Moglaby na wystawy jezdzic jako najpiekniejszy kot rasy dachowej .Albo Rudzia z ta minka sploszonego ,malutkiego kociaczka . A szpieg? Gotowy w blocie sie wytarzac byle tylko ktos raczyl go zauwazyc . :crying: :crying: :crying:

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Nie lis 15, 2009 19:05 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

kya pisze:O mamusiu,powaznie reddie? Jestem Twoja fanka od dzisiaj :mrgreen:

kupimy ci reddie WIDELEC :mrgreen:

agiis-s

Post » Nie lis 15, 2009 19:18 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Dwa widelce,drugi na zapas :ryk:
Acha,ten facet chyba wzial jednak tego kota .Niestety ten drugi zostal tam samiusienki bo jego zona uwazala ,ze on jest wredny ( przy czym ten wredny caly czas mizial sie o jej nogi :( )

kya

Post » Nie lis 15, 2009 19:40 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Kochane no toż ja przecież od początku wątku mówiłam, że mogę poogłaszać :mrgreen: Jest to moja fucha jakby nie patrzeć ;) Tylko konieczne będą oferty na maila. Każdego mruczka z osobna.

A tekst do newsów ja bym mogła nawet napisać sama, ale nie znam sytuacji od wewnątrz i nie chcę sknocić. Chyba, że macie jakiś tekst który był gdzieś już publikowany o tych kotach i ich sytuacji, to proszę o link, to coś przerobię :)

Weźcie z tym widelcem, baby jedne :mrgreen: :lol:

reddie

Post » Nie lis 15, 2009 19:46 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Nie mamy takiej informacji ale napiszemy :) Oczywiscie,ze kazda kicia osobno :ok:

kya

Post » Nie lis 15, 2009 20:14 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

To czekam niecierpliwie aż będę mogła wrzucać ślicznoty na strony :1luvu: Kya, od razu mi Menelka podrzuć też. Wierzę, że domki się znajdą, ostatnio troszkę się ruszyło w adopcjach :ok:

reddie

Post » Nie lis 15, 2009 20:45 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

I przygotujcie może propozycje na wirtualne adopcje. To też możliwość zapewnienia im jako takiego bytu.
Kodak, Agent i Puszkin oraz CTR Admirał
Obrazek Obrazek

DorotaEm

Od: Pt paź 09, 2009 17:53

Post » Nie lis 15, 2009 21:06 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Słuchajcie, my w ogóle na stronie mamy opcję wirtualnych adopcji tych kotów, które są ogłaszane. Tylko koniecznym warunkiem, żeby ta opcja była "otwarta" jest deklaracja opiekuna kota, że będzie nam raz w miesiącu wysyłać aktualne zdjęcia kota plus wieści, co u kota słychać. Taki mamy regulamin. Jeśli chcecie, to te koty mogą dostac szanse na opieke wirtualną, ale wtedy te informacje ktoś musiałby raz w miesiącu wysyłać nam na maila (oczywiście jak się znajdzie opiekun wirtualny). Miesięczna kwota wirtualnej adopcji to 50 zł (minimum). I rozliczanie tej kasy odbywa się na podstawie faktur wystawionych na Kocią Dolinę, na daną kwotę. Po otrzymaniu faktury, przesyłamy kasę na podane konto.

Może chcecie z tego skorzystać? Tylko wtedy trzeba by pilnować tych fotek i informacji co miesiąc oraz wysyłania pod koniec miesiąca faktur (opieka wet., leki, karma) na taką kwotę jaką przesłał wirtualny opiekun. W ogóle to rzecz dotyczy wszystkich kotów, które ogłaszamy na naszej stronie (ja w szczecińskich ofertach zawsze wpisuję, że to oferta prywatna i blokuję tym samym możliwość wirtualnej adopcji, ale mogę na życzenie odblokować :) ). 50 zł to może dużo nie jest, ale zawsze coś.

reddie

Post » Nie lis 15, 2009 21:13 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

20 to u nas ludzie dadzą, ale 50 to będzie trudniej. :/ Ale popróbuję nazbierać od kilku osób.
Kodak, Agent i Puszkin oraz CTR Admirał
Obrazek Obrazek

DorotaEm

Od: Pt paź 09, 2009 17:53

Post » Nie lis 15, 2009 21:32 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Z fotkami na pewno problemu nie bedzie bo mowilam Kasi ,ze jak cos to zawsze chetnie pomoge . Moglabym nawet je jakos dokladniej poopisywac ale musialabym czesciej tam bywac by lepiej je poznac .Nie wiem czy Kasi chcialoby sie wozic taki balast (czyli mnie) :mrgreen: Gorzej natomiast z wiesciami o kotkach bo ja tam rzadko bywam i musialaby wszystkie newsy zbierac Kasia . To samo z rachunkami bo opiekunkami tej grupy jest ona i Wiola . Jutro bedzie Kasia to wypowie sie na ten temat .

kya

Post » Nie lis 15, 2009 23:14 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

To jakby co, to gdybym przeoczyła, to mi dajcie cynk, ok? To zajrzę tu. Z tymi informacjami i fotkami co miesiąc to konieczność, przez szacunek dla opiekunów wirtualnych. Oni sobie wybierają kotka i płacą. Trzeba więc pilnować, żeby z naszej strony umowy dotrzymywać również i ich informować o podopiecznym. Tak jest po prostu w porządku. No i oczywiście z fakturami to już wiadomo, fundacja nie może przekazać kasy inaczej niż na podstawie faktury. Jeśli się Kasia zgodzi na te warunki to super. My w każdym razie jesteśmy w tej kwestii otwarci.

reddie

Post » Pon lis 16, 2009 8:46 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

te kotki, które są aktualnie na stronie zostały zgłoszone do wirtualnej opieki fundacji Viva! Niema sensu dublować się więc czekamy na resztę fotek i zadecydujemy gdzie koty wstawić ok?

agiis-s

Post » Pon lis 16, 2009 9:17 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Ja się dostosuję :D Ale gotowość swą zgłaszam w każdym razie jakby co!

reddie

[poprzednia][następna]