agul-la pisze:ej no, my tu czekaliśmy na informacje na co to rpzepis

no dobra nie krzycz
To TYLKO WYGLĄDA NA TRUDNE!!!!!!!!!
jest proste i powalające smakiemTarta kawowa z białą czekoladą
Składniki:
Spód:
• 140 g herbatników digestive lub jakichkolwiek
• 2 łyżki drobnego cukru
• 70 g masła, roztopionego
Masa:
• 2 płaskie łyżeczki kawy rozpuszczalnej espresso lub 4 innej rozpuszczalnej
• 2 łyżki gorącej wody
• 300 ml dobrze schłodzonej śmietany kremówki wysokoprocentowej
• 200 g białej czekolady **
do dekoracji mogą być kawowe ziarenka z czekolady ale nie koniecznie trzeba dekorować
Spód: Herbatniki dokładnie pokruszyć, wymieszać z cukrem i roztopionym masłem. Masą wyłożyć dno małej formy o średnicy 20 cm do 24 max. Docisnąć masę do formy, wstawić do lodówki.
Masa: W filiżance rozpuścić kawę w gorącej wodzie. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej: połamać na kostki, włożyć do miseczki, miskę ustawić na garnku z lekko gotującą się wodą, mieszać aż czekolada się rozpuści. Następnie ostudzić do temperatury pokojowej. Ubić śmietankę, następnie zmiksować z rozpuszczoną kawą. Wymieszać łyżką z roztopioną czekoladą. Uwaga po dodaniu czekolady nie miksować!!!!!!!!!!! Bo masa się zważy!!!!!!!!!! Tylko wymieszać łyżką dokładnie.
Masę przełożyć do formy, wyrównać powierzchnię i wstawić do lodówki do stężenia, na minimum 3 godziny, ale najlepiej na noc. Wyjąć z lodówki na 10 minut przed pokrojeniem aby spód nieco zmiękł. Przed samym podaniem udekorować bitą śmietaną, ziarnami kawy lub kawą.
Przepis pochodzi z tej strony
http://www.kwestiasmaku.com/desery/tart ... zepis.html i zrobił furorę wśród moich przyjaciół
a tajemnicy przepisu strzegę hihi bo wszystkim się wydaje że co najmniej pół dnia na przygotowanie poświęciłam
