K-ów, Miko ze złamanym kręgosłupem - upiorny dług :-((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 14, 2009 11:24 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

vega29 pisze:No i dzisiaj okazało się , że cała banda z woliery z Kluskiem włącznie to KOTKI!!! To już wiemy, czemu Klusek/Pyza nie miał/a przez te 2 lata przychówku.

Wow :) Jaka niespodzianka :ryk: :mrgreen: :ok:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Sob lis 14, 2009 11:37 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

no, to zbiorowe chrzciny, trzeba przemianować kocie towarzystwo :wink:

Wieści z frontu, bo Aania dzwoniła - Krótka ma dom więc została czekając na transport do Zawiercia (jedzie pod koniec listopada), Basia trafia do DT, nie do końca wiem którego, bo chyba jeszcze trwają przemyślenia, który lepszy. Także na kociarnię trafia Miś i Gapcia, te najbardziej proludzkie, byleby się jednak nie wycofały tam :roll:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob lis 14, 2009 12:24 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Basia w końcu wylądowała u Cammi. Gdyby były jakiekolwiek problemy, to rezerwowe DT u mnie ma zaklepane. Kicia nie zareagowała na psy, przeszła obok nich spokojnie, one też jej nie niepokoiły. Pozwoliła się wziąć na ręce, poprzytulać a nawet zajrzeć do uszków. Myślę, że powinna się tam dobrze czuć, w końcu zdjęcia wyluzowanej Myszki mówią same za siebie :)
Cammi obiecała, że potem napisze więcej o Basi, na razie nie ma czasu na komputer.

karaluch

Od: Sob lut 11, 2006 20:03

Post » Sob lis 14, 2009 12:27 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Tweety pisze:no, to zbiorowe chrzciny, trzeba przemianować kocie towarzystwo :wink:

Klusek został Pyzą. Muszę przechrzcić Ramzesa i wymyślić imiona dla reszty towarzystwa... :lol: :lol:
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Sob lis 14, 2009 12:51 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

A my wróciliśmy od pani weterynarz..
Co się okazuje? Czekamy jeszcze kilka miesięcy ;)

Kociaki mocno przeżywają swoją pierwszą podróż, jak je wypuściliśmy z transporterków, to zwiedzały dom, sprawdzając, czy ściany nadal są na swoim miejscu ;)

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Sob lis 14, 2009 12:55 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Leone pisze:A my wróciliśmy od pani weterynarz..
Co się okazuje? Czekamy jeszcze kilka miesięcy ;)

Kociaki mocno przeżywają swoją pierwszą podróż, jak je wypuściliśmy z transporterków, to zwiedzały dom, sprawdzając, czy ściany nadal są na swoim miejscu ;)

kilka miesięcy? to ile one mają? :roll:

Tweety

Post » Sob lis 14, 2009 12:59 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Grześ źle napisał ;)
Pani doktor powiedziała, że tak około 2-3 miesięcy.
Ostatecznie Morrisa można już za miesiąc, no ale w sumie im później tym lepiej. Właśnie rosną im ząbki :) A pani doktor pochwaliła, że bardzo ładne i zdrowe :D :D :D

Leone

Post » Sob lis 14, 2009 13:48 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Piratowi siadają nerki. Kreatynina 7,95. ALT 4,22 wskazuje na np marskośc wątroby. Dzisiaj idę na wieczór nocny do Chwastowskiego. Teraz nie ma tam z kim gadać. Trzeba Pirata przeplukać!
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Sob lis 14, 2009 14:04 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Biedny Pirat.Oby wszystko było dobrze..
Obrazek

maja215

Od: Nie lip 19, 2009 19:29

Post » Sob lis 14, 2009 14:26 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

hej, chłopaku! no co wyprawiasz? :(

Tweety

Post » Sob lis 14, 2009 14:48 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Płukać też nie mozna bo jest niewydolny krążeniowo i woda zbiera się w brzuchu. Zapalenie pluc nadal leczone, ale ponieważ mało sika więc trzeba zmniejszyć dawki lwków bo nie wszystko jest wydalane. Wiem, że jest chory, ale nie mam pola manewru. Nie wiem co robić. Zapytam wieczorem Chwastowskiego. Na USG nerka wyszał biała, co świadczy o zwłóknieniu. 90% nefronów nie działa :cry:

A on sobie spokojnie leży jakby nigdy nic. Dobrze, że go nic nie boli
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Sob lis 14, 2009 14:58 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Biedak.. Gracjo, wszyscy trzymamy kciuki bardzo mocno!

Tweety, czy transporter jest dziś pilnie potrzebny? Stanie się coś, jeśli odniesiemy go jutro popołudniu?

Leone

Post » Sob lis 14, 2009 15:39 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Akima, nie do Chwastowskiego lecz do Chwastowskiej idź z Piratem. Przyznam, że wiele lat uważałam Ją za kiepskiego weta ( :oops: ) ale w przypadku niewydolnej krążeniowo i nerkowo Luny sprawdziła się absolutnie wyśmienicie. Huta rano poniedziałek, Sanocka (też niestety rano) wtorek.
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Sob lis 14, 2009 16:10 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Liwia pisze:Akima, nie do Chwastowskiego lecz do Chwastowskiej idź z Piratem. Przyznam, że wiele lat uważałam Ją za kiepskiego weta ( :oops: ) ale w przypadku niewydolnej krążeniowo i nerkowo Luny sprawdziła się absolutnie wyśmienicie. Huta rano poniedziałek, Sanocka (też niestety rano) wtorek.

dziękuję, ale Pirat nie może tyle czekać.
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Sob lis 14, 2009 17:46 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Gapa i Miś od 2 godzin na Kocimskiej, niestety zestrachane, schowały się do krytej kuwety :( Z uwagi na nie Borki (przepraszam: Baghira i Baloo) zostały wyeksmitowane do klatki. Przy próbie głaskania jedno z czarnuchów podrapało mi rękę, więc uwaga przy socjalizacji :wink: Rodzeństwo B powinno na razie zostać w klatce, aby nowi się odstresowali.

Pipi chyba zamieszkała na oknie na stałe, na szczęście dzisiaj jej nie było widać od zewnątrz.

Mam nadzieję,że nowi szybko sie przyzwyczają, to baardzo łagodne koty. Gapa podobno sama przychodzi na kolana. Jest cudna, ale w ogóle nie ma zdjęć 8O Sesja foto niezbędna jak najprędzej.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

[poprzednia][następna]