Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 13, 2009 23:14 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

anakolada pisze:
aglo pisze:Dzięki wiora. Ryba będzie, nawet jak się troche spóźni to się załapie... :mrgreen: Na rybki.

jako mama dwóch rybek, powiem Ci w sekrecie, że strasznie fajne z nich dzieciaki - takie bezproblemowe, ale wrażliwe na to co się dzieje wokół dobrego i złego,
rodzinne, ale pozytywnie ciekawe świata i ludzi,

będziesz miała pociechę, zresztą niedługo sama zobaczysz :)

w zupelnosci sie zgadzam
sama jestem rybka i wiem jak jest :wink:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Pt lis 13, 2009 23:19 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Ja nie jestem rybka ale wiem ze rybek bardzo nam potrzeba a zaczyna sie robić kicha...... :(
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pt lis 13, 2009 23:21 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

p.Izo a co z ta poliscj ktora sprawdzala te dzialki?
nie mowia nic na temat dlaczego to robia? :roll:

wiora

Post » Pt lis 13, 2009 23:28 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Nie Wiora. Nic nie wiem.Nie było Kogo zapytać. Ludzie pojechali do domów.Nie byłam przy tym.

iza71koty

Post » Sob lis 14, 2009 2:18 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

No to przed snem pare słów o Niedżwiadku, bo obiecałam Anakoladzie. :)

Niedzwiadek to młody kocurek. Ma w tej chwili poltora roczku. Trafiłam na niego jesienia ubiegłego roku, karmiąc w poblizu swoja grupę.Trafiłam nie tyle na niego, co na jego wygłodniała wychudzona mamę, która przybiegła proszac o jedzenie. Idac tym tropem doszłam na sąsiednie podwórko, gdzie siedziały w zaroślach dwa głodne maluszki. Jeden był ewidentnie mniejszy i chorowity. Na drugi dzień podałam temu choremu lek bo był bardziej łaskawszy i sie nie bał i zaczęlismy szukać na gwałt DT. Niestety. Za dwa dni kociak odszedł i został sam Niedzwiadek, którego mama wkrótce opuściła. Niedzwiadek dostał na szybko ciepła styropianowa budke i zamieszkał w niej z czarną mała koteczką w swoim wieku.Koteczka została prawdopodobnie przyprowadzona w to miejsce przez inna kotkę. Czarnuszka została w tym roku wysterylizowana. Teraz je w grupie z Niedzwiadkiem i innymi kociakami. Niedzwiadek od poczatku był kotkiem bardzo płochliwym, chorowitym skłonnym do przeziebień. W ubiegłym roku grupa w tym miejscu dostawała leki na kk bo kilka kotków było chorych. Czarnuszka, Wacuś i Niedzwiadek. Wiosna Niedzwiadek doszedł do zdrowia, wyrosł i zmężniał. Obecnie żyje w zgodzie z grupą. Ma stałe miejsce gdzie go karmie choć ostatnio przybiega blizej w miejsce karmienia Biedroneczek. Myślę że kociak juz dorósł i dosć dobrze daje sobie rade. Nie należy do miziaków, jest ostrozny, wybiega tylko do mnie.Je z wielkim apetytem i chyba jest wdzięczny, bo zwykle uroczo sie wita i prowadzi tam gdzie wykładam im jedzonko.Co do tego gdzie sypia to nie wiem teraz dokładnie bo zmienił miejsce pobytu. Kreci sie przy domkach jednorodzinnych, gdzie są działki przydomowe, altanki i zadaszenia. Pewnie gorzej z piwnicami. Budki nie mam mu tam gdzie ulokować ale mam dobre miejsce w pobliżu i przed chłodami napewno kilka schronień zostanie tam zamontowanych.Pozdrawiam. :)

iza71koty

Post » Sob lis 14, 2009 10:16 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

hop z rana :kotek:

wiora

Post » Sob lis 14, 2009 20:51 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

z wieczora tez podrzuce :wink:

wiora

Post » Sob lis 14, 2009 20:59 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

O ubiegłaś mnie wiora :D
Jakoś mam dziś dobry humor :D
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Sob lis 14, 2009 21:07 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Afatima pisze:O ubiegłaś mnie wiora :D

To tak jak ja, dawno sie tak nie ubawiłam :ryk:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Sob lis 14, 2009 21:18 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

a mnie tak jakos nostalgicznie jest
cialem w Irsku
myslami w Polsce
...niedobrze :(

wiora

Post » Sob lis 14, 2009 21:21 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Ja nie lubię wyjeżdżać. Jakoś osiadły tryb życia mam we krwi i jeśli nie muszę to sie nie ruszam... nigdzie nie czuję sie jak u siebie. Trudno na pewno tak rozdartym być...
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Sob lis 14, 2009 21:29 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Afatima pisze:Ja nie lubię wyjeżdżać. Jakoś osiadły tryb życia mam we krwi i jeśli nie muszę to sie nie ruszam... nigdzie nie czuję sie jak u siebie. Trudno na pewno tak rozdartym być...

Ja tez nie lubie wyjeżdżac, a ze mam pokaźne stado ,to jest wymówka, bo kto zostanie z takim stadem? :wink:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Sob lis 14, 2009 21:33 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Iweta pisze:

To tak jak ja, dawno sie tak nie ubawiłam :ryk:

Ja też Iwetko. :D Poczytałam i się uśmiałam. Kto jeszcze chętny to nakierujemy.
Tak sobie myślę ze ja to chyba jakaś straszna sadystka jestem ze tak te koty narazam dla tej łyżki makaronu. Muszą biec biedne przez trasę szybkiego ruchu, bo inaczej papu nie będzie.....Ręce opadaja....Ktoś ma wyobrażnie. Wielka wyobrażnie.....

Czy to nie miał być raport o tym co sie udało zobaczyć na Teczy?

Okazało się ze sprawodzanie jest o mnie, więc to moze ja zabijam tam te biedne kociaki tylko głupa przed Wami udaję i w zasadzie te cztery godziny dzisiaj to sobie tam siedziałam i piwko popijałam ?

iza71koty

Post » Sob lis 14, 2009 21:35 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Tak ja piłam sobie piwko a kociaki szukały. Co chwilkę przybiegały i zdawały relację z przeszukania kolejnej alejki.Bo czegóż się nie robi dla sławy Dziewczyny prawda? Wynajmuje sie murzyna i po nim jedzie?

A potem zbiera się laury i oklaski....

iza71koty

Post » Sob lis 14, 2009 21:37 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Ola idż , wiesz gdzie to Ci się humor poprawi. Gwarantuję. :)

iza71koty

[poprzednia][następna]