KOCIAKI Z PIOTRKOWA -wielka akcja JOPOP & co. :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 12, 2009 21:14 Re: RATUNKU!'tylko'21kociąt[']zabranych!Potrzebne DTiPIENIĄDZE!

Nadal potrzebna wszelka pomoc- ja tak w kolko, ale...

yooraskowo

Od: Pon lis 09, 2009 23:28

Post » Czw lis 12, 2009 21:22 Re: RATUNKU!'tylko'21kociąt[']zabranych!Potrzebne DTiPIENIĄDZE!

się organizuje ...

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Czw lis 12, 2009 21:36 Re: RATUNKU!'tylko'21kociąt[']zabranych!Potrzebne DTiPIENIĄDZE!

Mogę w weekend poszukać u siebie czegoś na bazarki (na pewno COŚ by się znalazło, mam np. różne fajne i tylko raz przeczytane książki, z którymi bez żalu się rozstanę, miejsca mi na nie brakuje :twisted: ) - pytanie tylko, czy ktoś z Wawy posiadający sprawny aparat i więcej wolnego czasu niż ja zabrałby to ode mnie, obfocił i wystawił na rzecz kociaków ???
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Czw lis 12, 2009 21:39 Re: RATUNKU!'tylko'21kociąt[']zabranych!Potrzebne DTiPIENIĄDZE!

To dobrze, że sytuacja pod kontrolą.
Jakby co, to ja jestem właściwie sąsiadką Jopop i w miarę możliwości chętnie pomogę.
Trzymam kciuki za spokojną noc i poranek bez dramatów.

Bionika

Od: Nie lis 02, 2008 19:22

Post » Czw lis 12, 2009 21:41 Re: RATUNKU!'tylko'21kociąt[']zabranych!Potrzebne DTiPIENIĄDZE!

Wielbłądzio pisze:Mogę w weekend poszukać u siebie czegoś na bazarki (na pewno COŚ by się znalazło, mam np. różne fajne i tylko raz przeczytane książki, z którymi bez żalu się rozstanę, miejsca mi na nie brakuje :twisted: ) - pytanie tylko, czy ktoś z Wawy posiadający sprawny aparat i więcej wolnego czasu niż ja zabrałby to ode mnie, obfocił i wystawił na rzecz kociaków ???

ja mogę się zająć wystawieniem i pilnowaniem bazarków, bo i tak siedzę nad projektami, więc nie problem. Co do książek to nie trzeba ich koniecznie focić, wystarczy znaleźć w necie zdjęcie okładki. To też mogę zrobić jeżeli podasz dokładny tytuł i autora :)

Edit: literówka

Magis

Post » Czw lis 12, 2009 21:46 Re: RATUNKU!'tylko'21kociąt[']zabranych!Potrzebne DTiPIENIĄDZE!

Magis pisze:ja mogę się zająć wystawieniem i pilnowaniem bazarków, bo i tak siedze nad projektami, więc nie problem. Co do książek to nie trzeba ich koniecznie focić, wystarczy znaleźć w necie zdjęcie okładki. To też mogę zrobić jeżeli podasz dokładny tytuł i autora :)

OK, wielkie dzięki, jutro zacznę przekopywać piramidy na biurku :roll: :strach: i odezwę się na priva.
Też mi przyszło do głowy z wyszukaniem gotowych fotek i opisów w necie, tylko czasu mi na to brak, podobnie zresztą, jak na pilnowanie aukcji i późniejsze wysyłki.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Czw lis 12, 2009 21:54 Re: RATUNKU!'tylko'21kociąt[']zabranych!Potrzebne DTiPIENIĄDZE!

Trzy dziewczynki z Kosiarzy w miarę ok :wink: Niestety - co było do przewidzenia - uszka mocno świerzbem zaatakowane :? Najbardziej brudne uszy ma Ogonka, która jednocześnie jest najbardziej ekspansywną kociczką z całej trójki :D Miziania domaga się podobno w sposób mocno kategoryczny :wink: Potrzeba Ogonki została zaspokojona :D

Kotki pojadły, ale brak informacji o stanie qupali :? Kuweta została wysprzątana przed przyjściem nocnodyżurnej wetki :roll:

Mam pytanie - czy ja mam zakładać osobny wątek dla kotek, czy relacje zdawać w tym wątku :?:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Czw lis 12, 2009 22:03 Re: RATUNKU!'tylko'21kociąt[']zabranych!Potrzebne DTiPIENIĄDZE!

Wielbłądzio pisze:
OK, wielkie dzięki, jutro zacznę przekopywać piramidy na biurku :roll: :strach: i odezwę się na priva.
Też mi przyszło do głowy z wyszukaniem gotowych fotek i opisów w necie, tylko czasu mi na to brak, podobnie zresztą, jak na pilnowanie aukcji i późniejsze wysyłki.

to jesteśmy umówione :) tyle, że wysyłki już nie pomogę przypilnować, ale napiszę dokładnie co komu i kiedy posłać :)

Magis

Post » Czw lis 12, 2009 22:20 Re: RATUNKU!'tylko'21kociąt[']zabranych!Potrzebne DTiPIENIĄDZE!

Slepaczek ma oddzielny watek, zagladajcie tez tam please

yooraskowo

Od: Pon lis 09, 2009 23:28

Post » Pt lis 13, 2009 0:09 Re: RATUNKU!22kocięta zabrane,2[']WALCZYMYpotrzebneDTiPIENIĄDZE!

Podrzucę przed nocą.
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pt lis 13, 2009 0:25 Re: RATUNKU!22kocięta zabrane,2[']WALCZYMYpotrzebneDTiPIENIĄDZE!

Cześć,
Trafiłam na temat przypadkiem, chciałabym choć trochę pomóc. Mogę prosić o nr konta?
K&T

K&T

Od: Czw lis 12, 2009 22:35

Post » Pt lis 13, 2009 0:53 Re: RATUNKU!22kocięta zabrane,2[']WALCZYMYpotrzebneDTiPIENIĄDZE!

większa bura dziewczyna (w zasadzie 'marmurkowa') je, pije i w ogóle czuje sie dobrze. czarno-biały pingwinek też nieźle - jak tylko widzi człowieka włącza traktorek :D
oba nakarmione i wykąpane (pozbyliśmy sie przy okazji pcheł)
TŻ mało mnie nie ubił za kolejne tymczasy :oops:

Lilithian

Od: Sob lut 10, 2007 22:35

Post » Pt lis 13, 2009 0:58 Re: RATUNKU!'tylko'21kociąt[']zabranych!Potrzebne DTiPIENIĄDZE!

sherina pisze:
Bionika pisze:Jopop, a od której ta pomoc byłaby potrzebna?

Sytuacja opanowana, jopop przekazała mi, ze Aleba pomoże :wink:

Ściągnęłam do pomocy jeszcze mojego TŻ i zrobiliśmy akcję na 3 butle i 3 wlewniki. Co nie zmienia faktu, że i tak nam zeszło do wpół do pierwszej.
Wszyscy zostaliśmy komisyjnie obsikani (ja najbardziej :twisted:), ja dodatkowo obrzygana, mój TŻ obsrany.
Fajnie było :twisted:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pt lis 13, 2009 1:12 Re: RATUNKU!22kocięta zabrane,2[']WALCZYMYpotrzebneDTiPIENIĄDZE!

Alebowie właśnie wyszli. Ja wywaliłam obsrane ligniny i zużyte butelki po płynach i na moment siadłam tutaj. zaraz jeszcze baryłka, procent i promilka.

więc tak:

z OIOMu 2 kociaki są bardzo kiepskie - te 2, co wczoraj wymiotowały.

O chyba 11 Martyna mówiła mi, że klatka burych w całości rozrabia i są w niezłym stanie, o 15 jeden był prawie w agonii. Na szczęście po kroplówce odżył. Ale też jest słabiutki.

2 pozostałe kociaki z OIOMu są w miarę stabilne, to te 2 co próbowały jeść.

i ten wyraźnie większy szkielet doczekał sie wenflonu. ale nawet chętnie je kurczaka.

1 bury (najciemniejszy i największy z tych 4) dostał tylko pod skórę i ten czarno-biały też. 2 bure i największa marmurka w ogóle nie dostały.

bura ma się dobrze, została szczepiona.

whiskas też zaszczepiony na wszelki wypadek, bo ogólną formę (poza oczami) ma niezłą. co do oczu - wg mojej oceny (Mieszko odesłał do Maćka lub do Garncarza) ma przyrośniętą spojówkę na krótkim odcinku do gałki ocznej. Trzeba to będzie pewnie ciachnąć.

Lilithian zabrała tę większą marmurkę i czarno-białego. :1luvu:

Na diagnostykę dla piotrkowskich wydałam dziś prawie 700 pln, do tego jeszcze na pewno sporo za wszystko co się działo, zajęliśmy równe 5 godzin, początkowo dwójce lekarzy. Za podanie tabletki czy zrobienie zastrzyku oczywiście nie musiałabym dopłacać, ale za zakładanie wenflonu i kilkugodzinne szamotanie się z kilkunastoma srającymi na lewo i prawo kociakami - na pewno coś tak. Nie mieliśmy już siły myśleć o rozliczeniach, zwłaszcza, że czekała mnie perspektywa dalszych kroplówek.

Ktoś pytał na co chorują kociaki - odpowiedź: nie wiadomo.

Nie na panleuko. W kale nie widać jaj ani npl kokcydiów. Sekcja tych dwóch wykazała stan zapalny jelit, ale nic więcej. Kotka nie była nawet obesrana ani zbyt odwodniona. Prawie zdrowy kot.

Czekamy na wyniki, pewnie będą spływały po kolei. Do tego czasu dostają antybiotyk, przeciwzapalny i kroplówki. Chyba, że się coś nagle wykluje nowego.

Chętnie jedzą kurczaka, co oznacza, że muszę jutro nagotować i zanieść więcej do lecznicy.

Chcę być w lecznicy zaraz po 10-ej, niestety jutro muszę tam cały OIOM zostawić.

padam na ryj.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt lis 13, 2009 1:16 Re: RATUNKU!'tylko'21kociąt[']zabranych!Potrzebne DTiPIENIĄDZE!

Aktualna lista wpłat:
Tysiek - 30
anonim co sam się kopnął - 200
usagi_pl - 50
od norweskich kuzynów - 50
katarzyna1207 - 70
wanda164 - 30
dama ya - 60
dagmara-olga - 40
Kasia (nie wiem czy chce ujawniać się) - 30
biedronkas - 100
kaliana - 100
Bazyliszkowa - 30
Teapot - 170
yooraskowo - 200
gaota - 150
Magis - 50 + 150
anonim - 400
Bionika - 150
Minojami - 283,51 (przelicznik z eu, nie dziwić się)

dziękuję!
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

[poprzednia][następna]