Jonasz - kot klasyczny :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 10, 2009 7:52 Re: Kot klasyczny :-) Do adopcji.

On mi się tak podoba :oops:
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Wto lis 10, 2009 11:37 Re: Kot klasyczny :-) Do adopcji.

Eh.. Ale lobuz jest i niestety z kotami nie moze byc.. :(
A to trudne na forum kociarzy. :-)
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Wto lis 10, 2009 21:57 Re: Kot klasyczny :-) Do adopcji.

Edzina, ale jak reaguje, agresywnie? u mnie z kotami się nie zetknął, ale przez drzwi łazienki troszke sobie pogadał do reszty :wink:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Śro lis 11, 2009 21:22 Re: Kot klasyczny :-) Do adopcji.

Powiem tak: moje koty z przerazenia sie posikaly jak uciekaly przed nim.. Jak zaatakowal Perelke, to tylko futro latalo. Bylam z nim u wwmonnie, ale trzymalam na szelkach i smyczy. Nie mogl wtedy zaatakowac jej kotki, podchodzila do niego calkiem blisko, ale jakos tak bylo, ze lezal w transporterze, zgapilismy sie i wyskoczyl z niego na nia. No i tez nie bylo ciekawie.. A przeciez nie byl na swoim terenie.
Wiec odradzam. Z psem sie dogada w koncu, ale z kotami nie. Szkoda, zeby wszyscy mieli sie stresowac takim agresorem, bo nie ma sensu nawet probowac. Nie przy takiej reakcji.
U Ciebie byl krotko, wiec mysle, ze po prostu w nowej sytuacji nie pokazal swojego charakterku. ;-)
Do ludzi jest fajny, przewraca sie na plecy, mozna go glaskac po brzuchu. Wieczorem wskakuje do lozka. U weta tez luz. Mozna mu gmerac w uszach, przy szczepieniu tez nie bylo sensacji.
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Post » Śro lis 11, 2009 22:45 Re: Kot klasyczny :-) Do adopcji.

A gdzie ten kotek jest? :roll: Miasto znaczy?

margaretka2002

Od: Śro lis 11, 2009 22:38

Post » Czw lis 12, 2009 7:48 Re: Kot klasyczny :-) Do adopcji.

Kicio jest w Zielonej Gorze woj. lubuskie, ale jak to na forum zazwyczaj bywa - nie jest przeszkoda podroz do innego miasta, wiec tak czy siak nie ma sie co sugerowac miastem. :-)
Moge miec transport do Poznania, Wroclawia, Krakowa, Szczecina czy Lodzi. Ale jechal tez ode mnie kicio na Mazury na przyklad. :-)

Edzina

Post » Czw lis 12, 2009 8:57 Re: Kot klasyczny :-) Do adopcji.

boski jest :1luvu: ale ja nie jestem obiektywna, bo kocham buraki :mrgreen:

:ok: :ok: :ok: za szybki domek :ok:
moja trójka ObrazekObrazekObrazek

Punto [*] 03.08.2013.

dzioby125

Od: Pt paź 21, 2005 20:03

Post » Czw lis 12, 2009 13:05 Re: Kot klasyczny :-) Do adopcji.

Sluchajcie, kotek jest dla mnie z wygladu i z charakteru idealny... Mielismy kiedys bardzo podobnego, zmarl majac 19 lat, ale to bylo 8 lat temu i od tej pory ciagle szukamy kota z takim samym bandyckim charakterkiem. :wink: Mam tylko nadzieje, ze nie ma 10 lat, bo chcialabym z nim troche pobyc... Pokaze go wieczorem mezowi i dam znac. Potrzebny by byl transport do Krakowa. Wlasnie przeprowadzam sie do nowego mieszkania, wiec tak do 2 tygodni bede przeniesiona i wtedy bylby idealny moment na kotka. :)

margaretka2002

Post » Czw lis 12, 2009 14:35 Re: Kot klasyczny :-) Do adopcji.

Kicio ma ok. 2-3 lata. Zeby sliczne. Gdybys faktycznie chciala go zabrac, to prawdopodobnie udaloby sie zalatwic bezposrednio dowoz do Krakowa. :-)
A wiec.. decyzja nalezy do Was! :D
Dodam tylko, ze u mnie smutno mu tak siedziec wciaz w pokoju i miauczy sobie czasem biedak za drzwiami. Wypuszczalam go tylko wtedy, kiedy moje koty spaly zamkniete w innym pokoju.
Szkoda miśka, bo spragniony czlowieka jest.

Edzina

Post » Czw lis 12, 2009 18:32 Re: Kot klasyczny :-) Do adopcji.

Kicius zatwierdzony przez meza. :D Zalezy mi tylko, zeby juz byl w nowym mieszkaniu, zeby sie biedak znowu nie tulal od chalupy do chalupy... :roll: Tak z 2 tygodnie powinny mi wystarczyc, moze nawet niecale... moze tak byc? :roll: Nie mam samochodu, wiec niestety nie moge go odebrac sama, dlatego bylabym wdzieczna za pomoc. Na pewno bedzie mial u nas super, jesli nas polubi. :)

margaretka2002

Post » Czw lis 12, 2009 20:14 Re: Kot klasyczny :-) Do adopcji.

Trzymam kciuki :ok: :D
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Czw lis 12, 2009 21:34 Re: Kot klasyczny :-) Do adopcji.

margaretka2002 pisze:Kicius zatwierdzony przez meza. :D

Bardzo sie ciesze. :D
margaretka2002 pisze:Zalezy mi tylko, zeby juz byl w nowym mieszkaniu, zeby sie biedak znowu nie tulal od chalupy do chalupy... :roll: Tak z 2 tygodnie powinny mi wystarczyc, moze nawet niecale... moze tak byc? :roll:

Hm. Z tym to tak trudno mi bedzie decydowac. Zapytam kiedy najblizszy transport, bo jestem tutaj niestety uzalezniona od innych osob. Ale mysle, ze da sie to jakos dograc. :-)
Czy juz w samym Krakowie dalabys rade go odebrac z jakiegos miejsca? Masz transporterek?
Gdybys odmowila, to dzisiaj w zasadzie mialam sie wymienic kotami z wwmonnie, zeby oswajac jej tymczasa, bo u niej nie ma za bardzo gdzie izolowac. Ale to cos wymyslimy.
Mam tylko nadzieje, ze nie rozmyslisz sie pozniej, bo.. machina ruszyla. ;-) To wszystko jest u mnie powiazane, terminy, wyjazdy, inni ludzie.

Edzina

Post » Pt lis 13, 2009 14:47 Re: Kot klasyczny :-) Do adopcji.

Nie rozmyslilam sie oczywiscie. :) Gdzie ja znajde drugiego takiego? :wink: No chyba, ze przyjedzie do mnie jakis pers, aboco... :lol: :lol: :lol:

Nie mam transportera, ale oczywiscie i tak musze kupic, wiec tylko powiedz mi jakiej wielkosci szukac i w ogole wszystko o upodobaniach Ksiecia. Jaka lubi kuwete, poslanie, karme... Chce sie zaczac przygotowywac na jego przyjazd. :) Co do terminu - ja sie oczywiscie dopasuje, tylko dobrze by bylo, zebym znala go wczesniej, bo pracuje w roznych dziwnych godzinach czasami.

Jak na niego wolacie tak w ogole? Pewnie juz sie przyzwyczail do imienia... 8)

margaretka2002

Post » Pt lis 13, 2009 15:13 Re: Kot klasyczny :-) Do adopcji.

Jesli chcesz, to mozemy zrobic tak, ze kupisz sobie transporter z dostawa do mnie. Wtedy kicio pojedzie do siebie juz w swoim (tak wlasnie zrobilam jak przyjezdzal moj Filip - z Krakowa :lol: ). Transporter mam sredni, bo do malego i tak by nie wszedl. :lol:
http://www.krakvet.pl/trixie-transporte ... 12836.html
Jest solidny, mozna go przypiac pasami, umyc i wyciagnac latwo kota, gdyby nie chcial wyjsc. :-) No i wytrzymuje ciezar nawet duzego kota. Burasek wazy 5,80kg. :twisted:
Ale w ogole to on nie lubi transporterow i zapiera sie lapami.
Kuwete tez mam duza:
http://www.krakvet.pl/trixie-kuweta-kot ... -8972.html
Tylko granatowa. Powinna miec dlugosc co najmniej 50cm.
Przymierzam sie jednak do kupienia krytej, wiec w zasadzie tez sie zastanow, bo z krytej zawsze mozna zrobic odkryta. I sa duze.
Na parapecie uszylam mu legowisko, bo lubi sobie tam lezec jak nas nie ma. A jak jestesmy to i tak lazi kolo nas. W nocy spi w lozku. Kiedys ukladal sie z upodobaniem na naszych brzuchach, ale chyba wiercimy sie za bardzo, wiec lezy sobie gdzies obok zazwyczaj.
Karmy rozne. Zje w zasadzie wszystko co mu dasz. I suche i mokre. Gotowane tez. Z suchych zazwyczaj kupuje animonde, ale tez na kilogramy jakies mieszanki np. acana, purina.
Nazwalismy go Gustaw, ale i tak nie reaguje. :lol: Wiec mozecie nazwac go jak chcecie, bo w sumie tak czy siak - leci na kicici. :-)

Edzina

Post » Pt lis 13, 2009 15:30 Re: Kot klasyczny :-) Do adopcji.

Super. To daj mi adres na priva i tak wlasnie zrobimy. Nasz poprzedni kot tez nie przepadal za transporterem, to chyba normalne. :wink:

Myslalam o krytej kuwecie, bo na razie w mieszkaniu slabo u mnie z meblami, nie ma gdzie jej schowac.

No i smiesznie z tym imieniem, bo pies mojej tesciowiej tez ma na imie Gucio... :lol: :lol: :lol:

margaretka2002

[poprzednia][następna]