K-ów, Miko ze złamanym kręgosłupem - upiorny dług :-((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 12, 2009 17:09 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Patka_ pisze:
Tweety pisze:
Patka_ pisze:Ja niestety nie mam ozdrowiencow i mam mlode koty. Jelsi tornado by sie nadal np.? jest zdrowy w dziecinstwie kk, 1,5 roku ma i wazy ponad 5 kg :)

ile razy szczepiony? u nas na pewno raz

U nas byl powtorzony

no to mamy chłopaka w rezerwie

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw lis 12, 2009 17:16 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

jako, że sprawa maluchów z pp od Kingi na razie się zakończyła to chciałam poinformować, że zadzwoniono dzisiaj z Theriosa. Przestraszyłam się, że coś z Miko ale niewiele się pomyliłam. Starsi państwo przynieśli koteczkę, 8-miesięczną, bardzo płakała (to słyszałam przez telefon) ze złamana nogą, oczywiście do uśpienia, bo nie mają na leczenie. Jestem w stanie zrozumieć brak pieniędzy u starszych osób ale po co ją, kur.., wypuszczali z domu??? Oczywiście potrącona przez samochód.
Dalszy ciąg pewnie znacie ...

Miko w świetnej formie, chciałby biegać ale mu nie pozwalają ani weci ani na razie łapki

Tweety

Post » Czw lis 12, 2009 17:31 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

dziewczyny, to kto jedzie na pewno do krakvetu?
Ja pojade jesli bedzie taka potrzeba, ale kurcze Nikosiowi nawet jeszcze futerko po tamtym nie odroslo.

Aga, Ty jedziesz z Sonia?
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Czw lis 12, 2009 18:12 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Jestem...
Nie mogę się połapać w postach,
kto jedzie, znaczy się już pojechał :?:
Obrazek

Agata&Alex

Od: Śro lut 11, 2009 10:14

Post » Czw lis 12, 2009 18:45 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

To ja pozwolę sobie zmienić temat ... dostałam zgodę na sterylki ... aż dwa zabiegi :? Podobno mają jakiś nawał podań i muszą to jakoś rozdzielać. Postaram się jutro odebrać - co mam dalej z tym zrobić, komu i w jaki sposób przekazać?
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Czw lis 12, 2009 18:50 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Akima pisze:Dzisiaj nie było nikogo rano na Kocimskiej.

Bardzo, bardzo, ale to bardzo przepraszamy :oops: :oops: :oops: :oops:

Zaszło małe nieporozumienie. Milu napisała 'dyżur czwartkowy', a nam się coś ubzdurało i od razu uznaliśmy, że popołudniowy ;(
Właśnie wróciliśmy z Kocimskiej, zdublowaliśmy się z miszeliną.

Przepraszamy, przepraszamy, przepraszamy.
To się już więcej nie powtórzy

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Czw lis 12, 2009 19:27 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Apel z Kocimskiej:

Kończy się sucha karma. Żwirek jeszcze jest (pod kanapą cały worek). NIE MA ŻADNEJ DODATKOWEJ KUWETY. Bardzo proszę, jeśli ktoś pożyczył i już nie potrzebuje, albo ma zbyteczną w domu, żeby przyniósł.
Przy czarnym scenariuszu będziemy mieć w sobotę 9 kotów (na 4 kuwety, w tym jedna mała) + Ivanka w klatce z kuwetą.

Borki sikają po podłodze albo tak stresują Kretki, że to one leją :twisted: Mają olbrzymi apetyt, miseczki były puste 8O

Proszę jutro rano o zdjęcie tych wielkich płacht z rur i schowanie do szaf - dosuszają się po praniu. :)
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw lis 12, 2009 19:50 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Agata&Alex pisze:Jestem...

Pojechala najpewniej Lutra i Aassiiaa.
Ja czekam w pogotowiu.
Jesli ktorys kot nie da rady, to ja jestem tam w dziesięć minut.

Ale chyba wszystko ok, bo nikt nie dzwoni
Ostatnio edytowano Czw lis 12, 2009 19:59 przez kosma_shiva, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Czw lis 12, 2009 19:54 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

kosma_shiva pisze:
Agata&Alex pisze:Jestem...

Pojhechala najpewniej Lutra i Aassiiaa.
Ja czekam w pogotowiu.
Jesli ktorys kot nie da rady, to ja jestem tam w dziesieć minut.

dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Agata&Alex

Od: Śro lut 11, 2009 10:14

Post » Czw lis 12, 2009 20:16 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Dziękuję bardzo i ja :1luvu: :1luvu: :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw lis 12, 2009 20:31 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Tweety pisze:
solangelica pisze:
lutra pisze:Angela, czy ok. 19 mogę wziąć Triszkę?

Elou
mysle ze tak ale zanim podjedziesz do nas po Triszke to zadzwon bo zeby ktos byl w domu
oboje dzis mamy rajd po miescie
:/

Triszka kaszle, krzusi sie przy jedzeniu, pokichuje, tak jakby ja zatykalo.
Ma trudnosci z jedzeniem, ale ma apetyt - malo je przez co schudla :/
ale ma chec do zycia bo lazi za mna i syczy na koty i psa.

podejrzewam ze ja zawialo jak zwiala pod wanne po przenosinach do wspolnego pokoju... siedziala tam dosc dlugo a bylo oziebienie :(
kurrr...... czuje sie winna :(

ale jak Lutra nadrabia drogi po to aby wyręczyć Was w zabraniu kota do weta to już może niech ktoś będzie w domu o tej porze, o której chce jechać

Z Lutra sie wyjasnilo, pojechalismy w koncu do Szpeyera - ja od samego rana mialam rajd po miescie po przychodniach i balam sie ze nie zdaze przedrzec sie przez korki - na szczescie (?) ostatni lekarz przelozony na jutro wiec jakos sie to ulozylo.

Trisza ma zapalenie krtani. Dostala zastrzyk i mam dla niej zastrzyki na sobote i niedziele. W poniedzialek powinna isc do kontroli - moja wielka prosba do Was - w poniedzialek rano wyjezdzamy z Sebkiem do Katowic, bo mam byc przed 10 rano na Klinice. Sebek wroci dopiero we wtorek do Krakowa - zeby ktos zawiozl Trisze do kontroli do dr Szpeyera.
Teraz siedzi w pudelku przy grzejniku i odreagowuje stres po zastrzyku :) Charakterek ma, napyskowala doktorowi niewasko.
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Czw lis 12, 2009 20:33 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Tak mi zal Pierrocika i maluchow [']
dajcie znac jak poszla akcja oddawania krwi...

miszelina pisze:
Nie ma sprawy posprzątam. A Borki to potworki :evil:

Taaaa. Cos o tym wiem :twisted:
Beda jesc za cala Kocimska, zawalac kuwety sporym urobkiem i wojowac.
Borki-Potworki-Terrorki :twisted: biedne Kredki...
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Czw lis 12, 2009 20:42 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Ivanka wystawiona.

Proszę o namiar na zdjęcia Do i Re, bo nie umiem sama znaleźć.

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw lis 12, 2009 21:20 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

Leone pisze:
Akima pisze:Dzisiaj nie było nikogo rano na Kocimskiej.

Bardzo, bardzo, ale to bardzo przepraszamy :oops: :oops: :oops: :oops:

Zaszło małe nieporozumienie. Milu napisała 'dyżur czwartkowy', a nam się coś ubzdurało i od razu uznaliśmy, że popołudniowy ;(
Właśnie wróciliśmy z Kocimskiej, zdublowaliśmy się z miszeliną.

Przepraszamy, przepraszamy, przepraszamy.
To się już więcej nie powtórzy

no, to do kąta, klęczeć na grochu w na Kocimskiej. :wink: Kotom proszę wynagrodzić, bo mało się nie pozjadały nawzajem.

Czupunia w swoim domu, czasowo ten "dom" ma za kuchenką gazową w kuchni :( tak sobie wybrała. Widziałam rezydenta, duży, piękny, zadbany, dymny kocur. Mam nadzieję, że będzie tam szczęśliwa.
Ależ się mi pusto w domu robi, mam tylko ...11 kocich ogonów 8O i w poniedziałek idzie do domu Femka to już w ogóle będzie się człowiek obijał po pustych ścianach. Syndrom żydowskiej kozy :wink:

Co do maluchów Kingi to z tego co wiem od Lutry to z dawcami nie było problemu, Pasztet od Lutry wystarczył na całość, Aassiiaa przyjechała też z Chochlikiem, pozostali byli w pogotowiu pod telefonami. Z Kingą rozmawiałam jak surowica się tworzyła wiec mam mało aktualne wieści.
Wislackikot jak usłyszał, że Kinga tarabani się z chorymi maluchami w plecaku i transporterem z dużym kotem busem to uznał to za szaleństwo i pojechał ich odstawić do Brzeska wioząc ze sobą półlitrową flaszkę ... virkonu oczywiście :wink:

Tweety

Post » Czw lis 12, 2009 21:23 Re: K-ów,Miko ze złamanym kręgosłupem-pomocy w opłacenie zabiegu

solangelica pisze:Z Lutra sie wyjasnilo, pojechalismy w koncu do Szpeyera - ja od samego rana mialam rajd po miescie po przychodniach i balam sie ze nie zdaze przedrzec sie przez korki - na szczescie (?) ostatni lekarz przelozony na jutro wiec jakos sie to ulozylo.

Trisza ma zapalenie krtani. Dostala zastrzyk i mam dla niej zastrzyki na sobote i niedziele. W poniedzialek powinna isc do kontroli - moja wielka prosba do Was - w poniedzialek rano wyjezdzamy z Sebkiem do Katowic, bo mam byc przed 10 rano na Klinice. Sebek wroci dopiero we wtorek do Krakowa - zeby ktos zawiozl Trisze do kontroli do dr Szpeyera.
Teraz siedzi w pudelku przy grzejniku i odreagowuje stres po zastrzyku :) Charakterek ma, napyskowala doktorowi niewasko.

no kurczę, mogę zostać wetem na telefon, moja diagnoza w pełni trafna, no nie Sol? :wink:

Tweety

[poprzednia][następna]