Bruno-już w DS!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto lis 10, 2009 23:17 Bruno-już w DS!!!

Koniec wrzesnia,sobota,zimny wieczór-ide do piwnicy,by dac jeśc Beatce-koteczce spod bloku,która dwa dni wczesniej miała sterylkę.Drzwi wejściowe do bloku sa otwarte,wygladam jak zwykle na podwórko,czy nie kreci sie jakis bezdomniaczek-pusto,pwenie poszły do budki na kolacje,już miałam zejść do piwnicy ,gdy moich uszu dobiegło miauczenie maleńkiego kociaka-Jezu!!!-gdzie on jest???-dlaczego tak płacze?
Pobiegłam w kierunku rozpaczliwego płaczu-za ogrodzeniem,na ogrodzie stoi na niepewnych łapeńkach koci osesek i płacze :cry: -pobiegłam naokoło-aby wejść na posesję-dobiegłam do maluszka i wzięłam go na ręce-maleńkie kociątko,które jeszcze dobrze nie chodziło-bure maleństwo,samo,bez mamy!Rozejrzałam sie dookoła,przeszłam sie po ogródkach ,zaglądając pod krzaczki-nigdzie nie było ani innych maluszków,ani mamy!
Z maluszkiem pod polarem szłam w kierunku domu-spotkałam jednego z mieszkańców tego bloku-zapytałam,czy nie widział gdzies kotki z kociakami,bo znalazłam maleństwo-na to facet ze wzruszeniem ramion powiedział-on juz dawno tak miauczy,ale ja zadnej kotki nie widziałem!
I co miałam zrobić?wzięłam maleństwo do domu i dopiero wtedy do mnie dotarło,że nie mam nawet czym go nakarmić!
Poleciałam do sklepu,kupiłam Nan2,bo wiedziałam z forum,że tym niektóre forumowiczki wykarmiły oseski.
Mój guru-Szura tez powiedziała,żeby maluszka karmić co 3 godziny,ciepłym mleczkiem-w nocy też.Napoiłam maluszka mleczkiem,wymasowałam brzuszek-sikał i sikał,myślałam,że nie przestanie-musiał faktycznie juz długo byc bez mamy.Maluch wazył 285 gram-miescił sie na dłoni.
Obrazek

W nocy zaczęła sie biegunka-maluszek płakał,tuliłam go do siebie,nie chciał spac-brzuszek go bolał.Musiałam go umyć bo smierdział kupą,ciepła woda ukoiła chyba ból brzuszka,bo otulony w recznik wreszcie zasnął
Obrazek

Za rada Szury podałam mu smectę i ugotowałam marchwianke,która rozrobiłam mleko.
I tak zaczeła się moja walka o Brunonka!
Nosiłam go do pracy,by móc karmic go co 3 godziny,juz miałam butelke ze smoczkiem i mixol-kupy wróciły do normy,maluch przybierał na wadze,rósł,robił sie coraz silniejszy
Obrazek

Bardzo szybko nauczył sie kuwetkowania-w zasadzie od pierwszego włożenia do kuwetki-wiedział do czego służy 8O -ani razu nie narobił gdzie indziej-to było niesamowite-takie maleństwo,a takie mądre!
Obrazek

Bruno miał trafić do DS-do wetki Sylwi,niestety-jej TŻ-nie zgadza sie na drugiego kota-własnie dzisiaj sie o tym dowiedziałam-jest mi strasznie przykro-czuje sie rozgoryczona-tyle walki o maluszka,tyle nocy nie przespanych,miał miec cudowny dom,a teraz...... :cry: :cry: :cry:
Mam już 4 koty-niestety,chcąc pomagac innym,potrzebującym biedom-musze Brunonkowi znaleźć dom-dom wspaniały,koniecznie z innym kotem,najlepiej młodziutkim-bo Bru kocha inne koty.Maluszek jest po dwóch odrobaczaniach i po pierwszym szczepieniu,jest zdrowym,energicznym kociakiem-jest przeuroczy-szaro beżowe futerkojeszcze sie cały czas wybarwia,poczatkowo miał rude przebłyski na łebku i grzbiecie,teraz zjasniały,zrobiły się bardziej beżowe,ale i tak jest cudny! :1luvu:
Obrazek

Czy znajdzie sie serduszko,które pokocha Brunonka-kotka,który uciekł smierci spod łap???
Kto da mu dom,kto da dom sierotce?
Ostatnio edytowano Nie gru 06, 2009 18:40 przez kropkaXL, łącznie edytowano 2 razy
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto lis 10, 2009 23:20 Re: Bruno-czy szczęście się do niego usmiechnie i znajdzie dom?

Jestem. Zaraz zabieram się za ogłoszenia - dla Niki, i Brunonka :D :D :D

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto lis 10, 2009 23:22 Re: Bruno-czy szczęście się do niego usmiechnie i znajdzie dom?

Dziękuję Kami! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Wto lis 10, 2009 23:22 Re: Bruno-czy szczęście się do niego usmiechnie i znajdzie dom?

Cudny maluszek!
Oby szybciutko znalazł domek!
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Wto lis 10, 2009 23:23 Re: Bruno-czy szczęście się do niego usmiechnie i znajdzie dom?

Melduje się z najmocniejszymi kciukami! :D

Kamila, daj proszę znać gdzie zrobisz ogłoszenia.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Wto lis 10, 2009 23:25 Re: Bruno-czy szczęście się do niego usmiechnie i znajdzie dom?

Witaj Anuk :1luvu: -dziekuję!
Milenko-witaj na wateczku maleńtaska! :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Wto lis 10, 2009 23:34 Re: Bruno-czy szczęście się do niego usmiechnie i znajdzie dom?

Tekst...

:oops:

Milenko, zrobię ale.gratkę, adopcyjną, kup sprzedaj, ogloszenia.wp, eoferty, cafeanimal i adopcjakota :)

Cameo

Post » Wto lis 10, 2009 23:42 Re: Bruno-czy szczęście się do niego usmiechnie i znajdzie dom?

kropkaXL pisze:Koniec wrzesnia,sobota,zimny wieczór-ide do piwnicy,by dac jeśc koteczce spod bloku,,gdy moich uszu dobiegło miauczenie maleńkiego kociaka-Jezu!!!-gdzie on jest???-dlaczego tak płacze?
Pobiegłam w kierunku rozpaczliwego płaczu-za ogrodzeniem,na ogrodzie stoi na niepewnych łapeńkach koci osesek i płacze :cry: -maleńkie kociątko,które jeszcze dobrze nie chodziło-bure maleństwo,samo,bez mamy!

I co miałam zrobić?wzięłam maleństwo do domu .Maluch wazył 285 gram-miescił sie na dłoni.
Obrazek

Obrazek

I tak zaczeła się moja walka o Brunonka!
Nosiłam go do pracy,by móc karmic go co 3 godziny,,maluch przybierał na wadze,rósł,robił sie coraz silniejszy
Obrazek

Obrazek

Musze Brunonkowi znaleźć dom-dom wspaniały,koniecznie z innym kotem,najlepiej młodziutkim-bo Bru kocha inne koty.Maluszek jest po dwóch odrobaczaniach i po pierwszym szczepieniu,jest zdrowym,energicznym kociakiem-jest przeuroczy-szaro beżowe futerko jeszcze sie cały czas wybarwia,poczatkowo miał rude przebłyski na łebku i grzbiecie,teraz zjasniały,zrobiły się bardziej beżowe,ale i tak jest cudny! :1luvu:
Obrazek

Czy znajdzie sie serduszko,które pokocha Brunonka-kotka,który uciekł smierci spod łap???
Kto da mu dom,kto da dom sierotce?

Może coś z tego skleisz?
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Wto lis 10, 2009 23:48 Re: Bruno-czy szczęście się do niego usmiechnie i znajdzie dom?

Coś wymyślę :oops:

Cameo

Post » Wto lis 10, 2009 23:52 Re: Bruno-czy szczęście się do niego usmiechnie i znajdzie dom?

Jakiś banerek? Wkleiłabym - jestem praktycznie na stałe na kocim bazarku. Jest szansa, że ktos kliknie.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Śro lis 11, 2009 3:04 Re: Bruno-czy szczęście się do niego usmiechnie i znajdzie dom?

Banerek...

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hxt6d][img]http://img130.imageshack.us/img130/8382/brunobanner.png[/img][/url]

Cameo

Post » Śro lis 11, 2009 7:05 Re: Bruno-czy szczęście się do niego usmiechnie i znajdzie dom?

Śliczny banerek Kamila-taki słodki!-dziękuję!!!!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro lis 11, 2009 8:57 Re: Bruno-czy szczęście się do niego usmiechnie i znajdzie dom?

To chociaż podrzuce maleńtaska-może ktos pokocha????
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro lis 11, 2009 9:56 Re: Bruno-czy szczęście się do niego usmiechnie i znajdzie dom?

Piękny szaruniek,trzymam kciuki aby dom się znalazł,taki o wielkim sercu w którym koteczek będzie mógł się czuć bezpieczny.
kropeczko wielki pokłon za to co zrobiłaś dla niego :1luvu:

Obrazek

Ja kiedyś postąpiłam tak samo i na szczęście udało mi się znależć dom najcudowniejszy na świecie.Trzymam kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Śro lis 11, 2009 10:12 Re: Bruno-czy szczęście się do niego usmiechnie i znajdzie dom?

Dzieki Małgosiu!-zrobiłam tylko to,co każdy tu na forum pewnie by zrobił-no może prawie każdy!
A kciuki sa bardzo potrzebne-bardzo!
Kurczę,a jeszcze nie dawno Korciaczki napisały PW,że chłopakowi strasznie podobała sie Maszka,która juz ma domek,pomyslały o domku dla Bruna,a ja juz wtedy miałam zaklepany domek u Sylwii i podziekowałam,wskazując watek Kociej Duszy z kociętami bezdomnymi.
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

[następna]