Cholera napisałam długaśny post i mi skasowało
Odpiszę w takim razie w skrócie.
Co do Plamki,wszelkie kwestie badań i zmiany karmy omówiłam dzisiaj z weterynarzem naszym.Pytała mnie czy jest jakiś nawrót-jak usłyszała że Plamce nic nie jest-stwierdziła ze naprawdę nie ma takiej potrzeby by Plamka musiała dostawać specjalistyczną karmę.
Plameczka na dzień dzisiejszy jest zdrowiutkim kotem.Nie ma żadnych problemów z koopkami,wiec nie wiem na jakiej podstawie twierdzicie że konieczne są badania.
Co do wzięcia kociaków na tymczas-jeśli ewan dla ciebie odpowiednia opieka weterynaryjna+dobre karmienie to Twoim zdaniem tylko wzięcie kota i nieinteresowanie się nim.To nie wiem co dla ciebie oznacza prawdziwy tymczas...Bo chyba tylko wille z basenem

Druga rzecz-biorąc Plamkę nie wiedziałam że ma problemy z koopką,że ma wynicowany odbyt...Nic o tym nie wiedziałam-z resztą z opowieści dziewczyn wszystko było ok jak była w schronisku,więc skąd i one miały wiedzieć.Zresztą,nic by to nie zmieniło-i tak to właśnie Plamkę pokochałam a nie innego kota.Co do zrobienia pewnych rzeczy "jutro" niestety nie zostawię dziecka które ma zapalenie oskrzeli samego w domu bądź nie zapłacę weterynarzowi włosami jeśli jestem na dzień przed wypłatą.Dla mnie to naturalne.
Naprawdę zależy mi na zdrowiu Plamki i reszty moich zwierząt,jeśli któreś jest/będzie chore,zrobię wszystko by wyzdrowiało i miało zapewnioną najlepszą karmę jeśli tylko tego będzie potrzebować.
Każda z was pisze że Plamka ma dostawać intestinal...A dlaczego nie piszecie że mam go podawać Leonkowi?On przecież tak samo chory jak i Plamka-czyli wogóle...
Zrozumcie jedną rzecz-będzie taka potrzeba to wykonam badania,podam specjalistyczną karmę-ale jeśli kot jest zdrowy to to zwyczajnie nie ma sensu.
No chyba że każda z was daje swoim zdrowiutkim kotom specjalistyczne jedzenie-co dla mnie byłoby conajmniej dziwne.
Ps.To nie jest tak,że nie słucham kompletnie żadnych rad które płyną tu na forum.I z wątku rudaska wiele wyniosłam,nawet z tego wątku odnośnie płatnego tymczasu.Gdybym nie słuchała użytkowników tego forum-to cały czas upierałabym się przy płatnym tymczasie-ale zrozumiałam swój błąd-przeprosiłam.Więc i sprawę uważam za zamkniętą.