1 seterka Gapusia i dwa ragdolki i.. proszę o zamknięcie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 09, 2009 15:45 Re: 1 seterka Gapusia i trzy kotki,czyli Ryś już jest

anulka111 pisze: Male wczoraj wieczorem wskoczylo mi na glowe, jak juz lezalam w lozku......bo mialo glupawke lataniowa z Smakusia 8O a dzisiaj , to przechodzi same siebie:
rano wstalam po 4 ,by sprawdzic maturke ,ktora zrobilam mojej klasie -male lezalo na maturach, bawilo sie moim pisakiem mruczalo , lapka pacalo-----jakims cudem dosprawdzalam rano co planowalam.....

mam przerwe przed druga praca.....koty grzecznie mnie przywitaly, po czym odgrzalam sobie bigos -lecac po herbate nie rpzewidzialam, ze ktos moze sie dobrac do rzeczonego bigosu-zastalam ruda paszcze w moim cieplym bigosie wyzerajacego na wyscigi bigosik 8O 8O (by nie bylo,ze glodze, chwile wczesniej w swojej misce jadlo.....kure swiezo wylozona :roll: :roll: :roll: ), ciekawe jakie beda skutki w kuwecie bigosowania :roll: , wiem ruda sweterka tez lubi kwasne zupy i bigos ......ale czy wszystko trzeba od niej zmałpowac?

Na biurku papierki zostawione w jednym miejscu uczyly sie latac....sa wszedzie, ktos ukradl moje skarpetki z lazienki z koszyka :roll: podejrzani Smakusia z Guciem :twisted: , drapia fotel juz trzy koty, maly przed chwila pochwalil sie swiezo nabyta umiejetnoscia- ja chyba potrzebuje jeżyka dla malego oraz nian dla reszty towarzystwa. Informuje ,ze maly wlasnie udowodnil ,ze smarowanie kabelka od myszki cytryna nie przeszkadza mu w konsumpcji, zalapny na goracym uczynku wziety na rece w celu przetrzepania futra- wywalil sie brzuchem do gory na rekach i milosnie wpatrywal mi w oczy slodko mruczac...............czy ktos uwierzy ,ze to lista przestepstw z ostatniej godziny mego pobytu w domku 8O

:ryk: :ryk: :ryk:
Widze, ze i u Ciebie zaczyna sie robic Magiczny Dom :mrgreen:

a tak w ogole, to... Witaj w klubie! :wink:

P.S. Przed chwila Fifinka robiac biegoloty tak huknela drzwiami od lazienki, ze TZ w panice przygnal z parteru, myslac, ze to ja upadlam, a ja tez wypadlam przerazona z pokoju nie wiedzac, co sie dzieje... a to tylko Mlodej sie ckni :twisted:
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Pon lis 09, 2009 18:18 Re: 1 seterka Gapusia i trzy kotki,czyli Ryś już jest

W którym by tu miejscu usadowić swój zadek .......
tu za twardo
Obrazek
tu za ciasno
Obrazek
A to takie pospolite
Obrazek
Oooooo! a to miejsce jest w sam raz dla mnie i mięciutko i jedzonko pod noskiem :kotek:
Obrazek

bunia102

Od: Sob paź 24, 2009 20:27

Post » Pon lis 09, 2009 18:46 Re: 1 seterka Gapusia i trzy kotki,czyli Ryś już jest

Anulko nareszcie masz kota w domu :ryk: :ryk: :ryk:
niedlugo jak Smakusia i Gucio podpatrzą malego będziesz miala 3 koty w domu :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pon lis 09, 2009 18:53 Re: 1 seterka Gapusia i trzy kotki,czyli Ryś już jest

Uprzedziłaś mnie, ale już zdążyłam Anulkę do małej paniki doprowadzić :D
Obrazek

Blusik

Od: Czw lut 22, 2007 22:29

Post » Pon lis 09, 2009 22:01 Re: 1 seterka Gapusia i trzy kotki,czyli Ryś już jest

moja kocia szajka postanowila mnie wykonczyc nerwowo .....i zalatwic sobie lepsza obsluge :roll: 8)

Gdy mialam gnac do pracy dodatkowej przed wyjsciem musialam stoczyc walke o buty z sznurowkami z rudym tornadem-po wykonaniu serii akrobatycznych wywijasow zalozylam butyyyyyyyyyy , maly oczywiscie probowal sznurkowki wykrasc zebami i lapkami....ale udalo mi sie butow nie oddac- potem maly probowal sie wgramolic do plecaka z rzeczami na wyklady -czy on chce stac sie kotem wychodzacym???

Gdy wrocilam -hmmmm przyznaje ,ze zastanawialam sie ,czy dom jeszcze stoi-hurra stoi :wink: :
a) przywitała mnie kocia szajka wylewnie, zwlaszcza maly,
b)natychmiast kociastym podalam jedzonko w trzech miseczkach-kazde dorwalo swoja i zalegla bloga cisza....bo wczesniej maly tradycyjnie biadolil czemu tak wolno nakladam( kurcze z suchym bylo w domku 4 miski , a z mokrym jedna w ktorej jeszcze co nieco bylo -ja go naprawde nie glodzeeeeeee8) -rudy cwaniak zastosowal swoja metode, tzn po czesciowym zjedzeniu ze swojej miski podlecial w podskokach wyjadac Smakusi-dala mu, a potem do Gucia w tym samym celu 8) -Gucio jadl razem z nim.....chwile po tym popatrzyl na niego , bo maly zaczel mu tak glowe wpychac ,by nie mogl jesc....zastanowil sie .....po czym Gucio zrobil mu pierwszy raz od przyjazdu delikatnie łapką Benny Hilla w głowke, ale maly rudas sie zdziwil :ryk: a jaka mial minkeeeeeeeeeeeeeeeee :wink:
c0 obsluga korzystajac z tego ,ze wszyscy zajeci pognalam do kuwet, ta z zwirkiem drewnianym jest konsekwentnie lekcewazona, a z benkiem preferowana- wymienilam zwirek , wyparzylam kuwete , wysuszylam i poklusowalam po zwirek i noz ,by przeciac worek :roll:
c) gnajac z tym wszystkim wpadlo na mnie rude tornado ....a mnie sie wydawalo ,ze na noz sie nadzial..............puscilam w panice worek ,noz i dalej szybko z malym gnac do komorki i go obmacywac....tornado zaczelo mruczec i robic maslane oczyska-zero obrazen u malego , ja z 10lat starsza......a nerwy to mam w strzepach-koty docenily nowy zwirek ....Gdy maly sie zalatwial ,to wlazl i Gucio i prosze-oba jednoczesnie zmiescily sie w ten malej naroznej kuwecie ,oczywiscie daszek byl zdjety :ok: :ok:
d) pognalam na smietnik obserwowana przez szajke z balkonu i dopingowana miakoleniem malego bym szybko wracala..........
e0 po tym wszystkim sidlam do kompa i padlam kondycyjnie , nie mam sily sobie nawet herbaty zrobic..........noze wszystkie pochowam-maly teleportuje sie z miejsca na miejsce w takim tempie ,ze ja po prostu czasme nawet smugi nie widze, tylko mam dowody na teleportacje 8)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon lis 09, 2009 22:17 Re: 1 seterka Gapusia i trzy kotki,czyli Ryś już jest

Anulka, podejrzewam, że Maria z uśmiechem życzliwości wcisnęla nam najgorsze egzemplarze. O bardzo niewinnych oczach. I te bajeczki o drewnianym żwirku. Z dwoma torbami zostałam. :cry: Dobrze że chociaż Toril czasem zajdzie :roll:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Pon lis 09, 2009 22:23 Re: 1 seterka Gapusia i trzy kotki,czyli Ryś już jest

anulka111 pisze:moja kocia szajka postanowila mnie wykonczyc nerwowo .....i zalatwic sobie lepsza obsluge :roll: 8)

Gdy mialam gnac do pracy dodatkowej przed wyjsciem musialam stoczyc walke o buty z sznurowkami z rudym tornadem-po wykonaniu serii akrobatycznych wywijasow zalozylam butyyyyyyyyyy , maly oczywiscie probowal sznurkowki wykrasc zebami i lapkami....ale udalo mi sie butow nie oddac- potem maly probowal sie wgramolic do plecaka z rzeczami na wyklady -czy on chce stac sie kotem wychodzacym???

Gdy wrocilam -hmmmm przyznaje ,ze zastanawialam sie ,czy dom jeszcze stoi-hurra stoi :wink: :
a) przywitała mnie kocia szajka wylewnie, zwlaszcza maly,
b)natychmiast kociastym podalam jedzonko w trzech miseczkach-kazde dorwalo swoja i zalegla bloga cisza....bo wczesniej maly tradycyjnie biadolil czemu tak wolno nakladam( kurcze z suchym bylo w domku 4 miski , a z mokrym jedna w ktorej jeszcze co nieco bylo -ja go naprawde nie glodzeeeeeee8) -rudy cwaniak zastosowal swoja metode, tzn po czesciowym zjedzeniu ze swojej miski podlecial w podskokach wyjadac Smakusi-dala mu, a potem do Gucia w tym samym celu 8) -Gucio jadl razem z nim.....chwile po tym popatrzyl na niego , bo maly zaczel mu tak glowe wpychac ,by nie mogl jesc....zastanowil sie .....po czym Gucio zrobil mu pierwszy raz od przyjazdu delikatnie łapką Benny Hilla w głowke, ale maly rudas sie zdziwil :ryk: a jaka mial minkeeeeeeeeeeeeeeeee :wink:
c0 obsluga korzystajac z tego ,ze wszyscy zajeci pognalam do kuwet, ta z zwirkiem drewnianym jest konsekwentnie lekcewazona, a z benkiem preferowana- wymienilam zwirek , wyparzylam kuwete , wysuszylam i poklusowalam po zwirek i noz ,by przeciac worek :roll:
c) gnajac z tym wszystkim wpadlo na mnie rude tornado ....a mnie sie wydawalo ,ze na noz sie nadzial..............puscilam w panice worek ,noz i dalej szybko z malym gnac do komorki i go obmacywac....tornado zaczelo mruczec i robic maslane oczyska-zero obrazen u malego , ja z 10lat starsza......a nerwy to mam w strzepach-koty docenily nowy zwirek ....Gdy maly sie zalatwial ,to wlazl i Gucio i prosze-oba jednoczesnie zmiescily sie w ten malej naroznej kuwecie ,oczywiscie daszek byl zdjety :ok: :ok:
d) pognalam na smietnik obserwowana przez szajke z balkonu i dopingowana miakoleniem malego bym szybko wracala..........
e0 po tym wszystkim sidlam do kompa i padlam kondycyjnie , nie mam sily sobie nawet herbaty zrobic..........noze wszystkie pochowam-maly teleportuje sie z miejsca na miejsce w takim tempie ,ze ja po prostu czasme nawet smugi nie widze, tylko mam dowody na teleportacje 8)

Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pon lis 09, 2009 22:25 Re: 1 seterka Gapusia i trzy kotki,czyli Ryś już jest

haha a ja mowilam ,ze nie wierze, ze rude bedzie mialo nienaganne maniery :ryk: to by bylo wbrew naturze rudosci ;) - no i prosze skutki bigosowania sa....ktos zrobil ciut miekka Q-efekt ...saszetki sensitivity w trzech miseczkach na mokre i zero wolowinki dzis....by sie uspokoily jelita .

A cats best golda mam dwa opakowania nie ruszone i duza kuwete przesiewowa pelna teog zwirku, po polowie dnia tma dzis bylo jedno siu z litosci,by nie bylo ,ze nikt nie uzywa :ryk:

Rude tornado cofnelo mi Smakusie w rozwoju-zamienila sie w gora polrocznego kociaka................gania z rudym na calego , lapami go pacnie w gonitwie - nie wiem o co chodzi ale ganiaja sie aktualnie w nastepujacy sposob:
klepniecie lapa drziw lub przyladowanie w nie (drzwi wejsciowe do mieszkania)-->ped przez trzy pokoje -->wdrapanie sie ala wiewiórki na drapak----> nawrotka.....i ponownie bieg w druga strone do drzwi..........2razy maly juz skorzystal...........z moich kolan jako schodkow i z mojego ramienia jako z drabinyyyyyyyyyy -Smakusia na razie nie miala odwagi :ryk: :ryk:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Pon lis 09, 2009 22:37 Re: 1 seterka Gapusia i trzy kotki,czyli Ryś już jest

Podsumuję: nareszcie anulka ma normalne koty. Jeszcze Gucio się opiera resocjalizacji, ale to do czasu... 8)

I proszę o wyrazy współczucia - ja miałam osiem takich tornad w domu. I jeszcze mam 4. I żyję, i mieszkanie całe. Wedle zasad staruszka Darwina: jednostka by przeżyć musi się dostosować. :twisted:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon lis 09, 2009 22:41 Re: 1 seterka Gapusia i trzy kotki,czyli Ryś już jest

anulka111 pisze:moja kocia szajka postanowila mnie wykonczyc nerwowo .....i zalatwic sobie lepsza obsluge :roll: 8)

- potem maly probowal sie wgramolic do plecaka z rzeczami na wyklady -czy on chce stac sie kotem wychodzacym???

Raczej studiującym :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

anulka111 pisze: poklusowalam po zwirek i noz ,by przeciac worek :roll:

A zapomniała Ty ,że przy kociakach nie kłusujemy :roll:

anulka111 pisze: nadzial..............puscilam w panice worek ,noz i dalej szybko z malym gnac do komorki i go obmacywac..

Możesz mi powiedzieć , po co gnałaś z kotem do komórki 8O , czy tam znajduje się jakieś ukryte ambulatorium :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

anulka111 pisze: gnajac z tym wszystkim wpadlo na mnie rude tornado ....a mnie sie wydawalo ,ze na noz sie nadzial....... ja z 10lat starsza......a nerwy to mam w strzepach-

Anulka zwolnij tempo bo nie tylko zejdziesz na zawał 8O

bunia102

Od: Sob paź 24, 2009 20:27

Post » Pon lis 09, 2009 22:47 Re: 1 seterka Gapusia i trzy kotki,czyli Ryś już jest

MariaD pisze:Podsumuję: nareszcie anulka ma normalne koty. Jeszcze Gucio się opiera resocjalizacji, ale to do czasu... 8)

I proszę o wyrazy współczucia - ja miałam osiem takich tornad w domu. I jeszcze mam 4. I żyję, i mieszkanie całe. Wedle zasad staruszka Darwina: jednostka by przeżyć musi się dostosować. :twisted:
lepiej powiedz jakim Ty cudem hihi masz super porzadek z taka banda koteczkow :))) przyznaj ,ze wykorzystujesz je od zamiatania kitkami podlog ;)))

anulka111

Post » Pon lis 09, 2009 22:52 Re: 1 seterka Gapusia i trzy kotki,czyli Ryś już jest

bunia102 pisze:

- potem maly probowal sie wgramolic do plecaka z rzeczami na wyklady -czy on chce stac sie kotem wychodzacym???

Raczej studiującym :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :mrgreen: o tym nie pomyslalam :P

anulka111 pisze: poklusowalam po zwirek i noz ,by przeciac worek :roll:

A zapomniała Ty ,że przy kociakach nie kłusujemy :roll: chcialam wykorzystac to ,ze jedza i nikt mi nie bedzie "pomagac"

anulka111 pisze: nadzial..............puscilam w panice worek ,noz i dalej szybko z malym gnac do komorki i go obmacywac..

Możesz mi powiedzieć , po co gnałaś z kotem do komórki 8O , czy tam znajduje się jakieś ukryte ambulatorium :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: w komorce sa namiary na wszystkich wetow...............myslalam ,ze bede gnac do kliniki( no wiadomo , ja staram sie o tytul panikary roku)

anulka111 pisze: gnajac z tym wszystkim wpadlo na mnie rude tornado ....a mnie sie wydawalo ,ze na noz sie nadzial....... ja z 10lat starsza......a nerwy to mam w strzepach-

Anulka zwolnij tempo bo nie tylko zejdziesz na zawał 8O
łatwo powiedzieć , ja nie nadazam za nim wzrokiem , a on nie tylko lata ,ale jeszcze podskakuje i smiesznie wygina kitka dla lepszej sterownosci :kotek: pije herbate pierwszy szok mi przeszedl.....maly demoluje drugiego papiruskaaaaa :roll:

anulka111

Post » Pon lis 09, 2009 22:54 Re: 1 seterka Gapusia i trzy kotki,czyli Ryś już jest

MariaD pisze:Podsumuję: nareszcie anulka ma normalne koty. Jeszcze Gucio się opiera resocjalizacji, ale to do czasu... 8)

Ale ty masz Bajrę, a my musimy same panować nad kotami :mrgreen:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Pon lis 09, 2009 23:14 Re: 1 seterka Gapusia i dwa ragdolki i......rude tornado

:ryk: w dodatku ja mam Smakusie , ktora zaczela sie cofac w rozwoju i uwaza ,ze jest najlepszym kumplem do zabaw z tornadem :mrgreen: :1luvu:

anulka111

Post » Pon lis 09, 2009 23:14 Re: 1 seterka Gapusia i dwa ragdolki i......rude tornado

:ryk: w dodatku ja mam Smakusie , ktora zaczela sie cofac w rozwoju i uwaza ,ze jest najlepszym kumplem do zabaw z tornadem :mrgreen: :1luvu:

anulka111

[poprzednia][następna]