devonki i moje dwa i kawałek ogona:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 09, 2009 11:48 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzink ze świerzbem...:(

2 kg...to kruszak :oops:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon lis 09, 2009 11:51 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzink ze świerzbem...:(

dorcia44 pisze:2 kg...to kruszak :oops:

no właśnie podobno nie:) Kicorek stwierdziła ze panna ma sylwetkę wystawowa;) a dla mnie w porównaniu do moich 6 kilogramowych chłopów biała wygląda jak 1/10 kota.....
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch
wyprzedaż szafy, zapraszam :)

gosikbaum

Od: Pt sty 30, 2009 21:43

Post » Pon lis 09, 2009 12:22 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzink ze świerzbem...:(

Maleńka.. Moja tymczaska ostatnia, czteromiesięczna, jak ją wydawałam miała 1,7kg.. Ale skoro takie normy dla devonów, to pewnie tak ma być.. :)
Czyli jak dobrze rozumiem koty do wydania będą najwcześniej za jakieś 5 tygodni?

Luss

Od: Pt paź 06, 2006 10:06

Post » Pon lis 09, 2009 12:25 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzink ze świerzbem...:(

Luss pisze:Maleńka.. Moja tymczaska ostatnia, czteromiesięczna, jak ją wydawałam miała 1,7kg.. Ale skoro takie normy dla devonów, to pewnie tak ma być.. :)
Czyli jak dobrze rozumiem koty do wydania będą najwcześniej za jakieś 5 tygodni?

tak, jeśli leczenie świerzbu obędzie sie bez komplikacji i nic nowego nie odkryjemy w morfologii, a co do Haus jest podejrzenie że panna niedosłyszy:(
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch

gosikbaum

Post » Pon lis 09, 2009 13:28 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzink ze świerzbem...:(

gosikbaum pisze:tak, jeśli leczenie świerzbu obędzie sie bez komplikacji i nic nowego nie odkryjemy w morfologii, a co do Haus jest podejrzenie że panna niedosłyszy:(

Oj..
A wyniki badań krwi kiedy będą? Czy robiłaś im od razu testy na wirusówki?

Luss

Od: Pt paź 06, 2006 10:06

Post » Pon lis 09, 2009 14:16 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzink ze świerzbem...:(

badanie krwi bedzie za dwa tyg, panny sa zaszczepione, białej zrobię testy na FIV/FeLV, ruda miała robione, czy uważacie że trzeba je powtórzyć??? to nie był kot wychodzący, szczepienia obie mają aktualne.
Obrazek Obrazek Obrazek

gosikbaum

Post » Pon lis 09, 2009 14:22 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzink ze świerzbem...:(

Jessuuu, jakie cudeńka... Teapot, przybywaj i walnij mnie czymś ciężkim w głowę :wink: Frodzik by się zakochał :1luvu: (rzecz jasna platonicznie!). Kto miałby kopsnąć odrobinę rozsądku, pliiiz!?

Ujemny wynik testu FIV jest raczej pewny z tego, co mi wiadomo.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon lis 09, 2009 17:29 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzink ze świerzbem...:(

Haus zadomowiła sie na dobre:) zwiedziła moją szafę, zdecydowanie częściej sama przychodzi na kolanka, opracowała "ścieżkę zdrowia" (biegnie ona z grzejnika przez zagłówek łóżka, pod opartymi o ścianę obrazami (rzut oka w miski czy coś nowego jest) przez fotel Rudej na parapet (czasami spada...) wyskok na dużą poduchę przez łózko, drugi fotel i bum na grzejnik) :D chyba po tej wizycie u weta, po tym jak wróciła w to samo ciepłe miejsce z pełną miską załapała że juz jest ok. Ruda zmieniła miejsce do spania i zawija sie teraz w moją kołdrę, na fotelu kładzie sie jak Kacper i Miko wpadają do sypialni, zdecydowanie ma panna rezerwę do dzieci, choć mój Kacperek tak bardzo stara sie jej nie przestraszyć, to widac że ma złe wspomnienia związane z pięciolatkami ;(
Jazz stracił już nadzieję że go wpuszczę do sypialni i się obraził:( Mietek jeszcze pełen nadziei staje co chwila pod drzwiami ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

gosikbaum

Post » Pon lis 09, 2009 17:40 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzink ze świerzbem...:(

Przez czas ich pobytu całkiem wsiąkniesz :lol:

A jak u weta? Sprawdzaliście białą?
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon lis 09, 2009 17:45 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzink ze świerzbem...:(

Gosia, a co z tym oczkiem Lady? wet powiedział co to jest?
pozdrawiam, Agnieszka&Pati

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Od: Pt mar 20, 2009 15:55

Post » Pon lis 09, 2009 17:49 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzink ze świerzbem...:(

yogusia pisze:Gosia, a co z tym oczkiem Lady? wet powiedział co to jest?

Agusiu, mówił ale kurcze nie pamiętam:( wezmę następnym razem historię choroby, dziś latałam jak przysłowiowy "kot z pęcherzem"

Kicorek pisze:Przez czas ich pobytu całkiem wsiąkniesz :lol:

A jak u weta? Sprawdzaliście białą?

pod kątem słuchu?? nie, ja jej trąbiłam nad głową ale myślę ze mnie wyczuła, wiec mało miarodajnie:(
Obrazek Obrazek Obrazek

gosikbaum

Post » Pon lis 09, 2009 17:57 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzink ze świerzbem...:(

gosikbaum pisze:
yogusia pisze:Gosia, a co z tym oczkiem Lady? wet powiedział co to jest?

Agusiu, mówił ale kurcze nie pamiętam:( wezmę następnym razem historię choroby, dziś latałam jak przysłowiowy "kot z pęcherzem"

ale mam nadzieję, że nie jest to nic szczególnie poważnego?

dla mnie te 3kg, nie mówiąc już o 2kg to też szok, no ale ja mam 4,5 kg kotkę, która jest cały czas na diecie, bo ma straszne skłonności do tycia
pozdrawiam, Agnieszka&Pati

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Od: Pt mar 20, 2009 15:55

Post » Pon lis 09, 2009 19:58 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzink ze świerzbem...:(

sliczne sa, czy wystawowe czy brzuszkowe- obie :1luvu:
I prosze ode mnie pozdrowic Mietka od mojego Budynia :wink:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pon lis 09, 2009 20:28 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzink ze świerzbem...:(

yogusia pisze:dla mnie te 3kg, nie mówiąc już o 2kg to też szok, no ale ja mam 4,5 kg kotkę, która jest cały czas na diecie, bo ma straszne skłonności do tycia

moja devonka waży 2,3 kg, jest drobna, ale nie jakoś szczególnie mała.
devony są kotami średniej budowy; zdarzają się kruszyny, wtedy ważne, żeby nie zatuczyć. nie trzeba się kierować ślepo wagą, tylko wyglądem sylwetki.
Izabela
Obrazek

Marcepan

Od: Śro lip 11, 2007 15:22

Post » Pon lis 09, 2009 20:44 Re: trzy devony - demony, dziewczynki-chudzink ze świerzbem...:(

Kicorku, zdjęcia są cudowne, przesliczne. Szkoda że tak mało.

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: jestem zakochana w rudej chociaż biała tez jest cudna
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

[poprzednia][następna]