czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 07, 2009 10:40 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Podaję aktualny link do wątku z Dziadkiem "Zgredem" Salem:

viewtopic.php?f=13&t=90895

I bardzo proszę o dopisanie do poszukujących seniorów naszego Czarusia. Ma około 8lat.

viewtopic.php?f=13&t=94562

Zdjęcie:
Obrazek

I historia:
Życie go nie oszczędzało. Upał, mróz, deszcz czy śnieg Czaruś musiał sobie radzić sam. Razem ze swoim towarzyszem niedoli Misiem, żyli na ulicy, walczyli o każdy dzień, o trochę wody i jakiegoś jedzenia. Koci Dżentelmeni mieli o tyle szczęście, że za swoją przystań obrali okolice Domu Złotej Jesieni. A w Domu tym mieszka kochany i dobry Starszy Pan. Starszy Pan kocha koty. Niestety nie ma takiej możliwości by jakiś z nim zamieszkał. Więc Starszy Pan opiekuje się Czarkiem i Misiem jak może najlepiej ale na dworze. Niestety wiosną tego roku Starszy Pan zauważył, że z Misiem dzieje się coś złego. I tak Koci Panowie Dwaj trafili pod opiekę schroniska w Opolu. Faktycznie, Miś okazał się bardzo chory, nerki odmówiły posłuszeństwa. Żył jeszcze kilka miesięcy w doskonałych warunkach. Odszedł spokojnie. Czaruś został sam. Siedzi za schroniskowymi kratami od maja. I jest mu bardzo źle. Czaruś na pewno nie był kotem wolno-żyjącym, dzikim. Czaruś ponad wszystko kocha ludzi. Inne koty toleruje, bawi się z nimi ale obecność człowieka jest dla Czarusia najważniejsza. Kiedy wchodzi się do jego boksu, wystarczy tylko przysiąść gdzieś na moment a już Czaruś mości się na kolanach. Wykłada się wygodnie i zaczyna mruczeć i ugniatać łapkami. Potrafi tak zasnąć. Wtedy widać, że jest naprawdę szczęśliwy.
Czaruś jest pięknym, średniej budowy, czarnym kotem. Ma śliczne zielono-złotawe oczy.
I najcudowniejszy charakter na świecie. Jest kotem spokojnym i grzecznym. W tej chwili ma około 8 lat. To piękny wiek dla kota, ma przed sobą przynajmniej kolejne osiem. Niedobrze by było gdyby kolejne lata życia spędził usychając za schroniskową kratą, wypatrując swojego człowieka, który nigdy nie nadchodzi. Pomyśl, może Czaruś wypatruje właśnie Ciebie??? Może właśnie Ty utulisz skołatane, kocie serce? Czaruś odwdzięczy się dozgonną miłością, mruczeniem do snu i ciepłem w długie, zimowe wieczory.
Czaruś jest wykastrowany, szczepiony i odrobaczony. Jest kotem zdrowym, czystym i kuwetkowym. Z racji swojego wieku, nowy dom powinien jednak zadbać o kontrolne badania krwi.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Sob lis 07, 2009 12:43 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Persia z Łodzi ma dom :D
Koki-99 pisze:Myślę, że Krystal jako wątkotwórczyni powinna coś napisać, ale może nie ma na to czasu. Mam nadzieję, że się na mnie nie obrazi jeśli napiszę czego dowiedziałam się na priv. Otóż koteczka znalazła domek, w którym jest już kilka kotów. Jeśli się tam nie zadomowi, to mój domek jest w rezerwie. Tak czy inaczej mamy happy end. Na razie czekam na nowe wieści. Pozdrawiam....

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob lis 07, 2009 13:29 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Nie spadamy koteczki! :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob lis 07, 2009 15:48 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Hop - domków szukamy!

Bazyliszkowa

Post » Sob lis 07, 2009 15:57 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

zaktualizowałam! Już mi oglądać i się zakochiwać! :D
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob lis 07, 2009 17:37 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

góra!

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Sob lis 07, 2009 23:42 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Domki gdzie jestescie ???
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie lis 08, 2009 6:52 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

może w jesiennej mgle? Domki z wielkim sercem i potrzeba kochania - wyłazić z mgły!
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie lis 08, 2009 14:50 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

zapraszamy....
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie lis 08, 2009 15:57 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Zapraszamy do pierwszego postu. :D

Bazyliszkowa

Post » Nie lis 08, 2009 21:19 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Liza - już w DT i powolutku się aklimatyzuje
Czarnulka dzikuska - tez w DT

A kto do Ds, no kto?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pon lis 09, 2009 8:10 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

viewtopic.php?f=1&t=103107
Obrazek
a tu taki fajny dwupak - 8 lat i 1 rok...
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pon lis 09, 2009 8:40 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

dagmara-olga pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=103107
Obrazek
a tu taki fajny dwupak - 8 lat i 1 rok...

Ale fajny dwukot :D Świetny dla kogoś, kto chciałby połączyć zalety wieku dojrzałego z zaletami młodości. :ok:

Bazyliszkowa

Post » Pon lis 09, 2009 9:14 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

U nas też taki koci dwu-pak szuka do domku, od stycznia :( Czarna, starsza pani Przytulanka, zwana Tulą i jej przybrany synek około roczny, bury Ingar:

Obrazek

Poznali się w styczniu w schronisku, od tej pory są nierozłączni. Tula ma ok 8-9 lat przynajmniej. Nie chcemy ich rozdzielać, ich miłość jest niesamowita!
Zapraszam do obejrzenia filmiku:

http://www.youtube.com/watch?v=44mgA3yOc1k

No i proszę o umieszczenie na 1szej stronie :oops:

Link do wątku:
viewtopic.php?f=13&t=90951
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pon lis 09, 2009 9:31 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

już wrzuciłam!
Obrazek

czarno-czarni

[poprzednia][następna]