W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 08, 2009 15:56 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

Może trzeba by zmienić tytuł wątku, jakoś, że są poszukiwane DS, bo rozumiem że prawie wszystkie kotki są już złapane i przebywają w DT.
Obrazek

caroole

Od: Śro paź 14, 2009 19:12

Post » Nie lis 08, 2009 17:42 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

tzn na DS to one sie jeszcze nie nadaja bo nie sa do konca oswojone i podleczone, ale fakt faktem
w DT sa juz po 1.5 miesiaca podrzucania watku.

"Powiśle bialo tygryskowe już w DT"
Orchidko - zmien prosze tytul watku.

Podsumowujac akcje:
-matka wysterylizowana - w dt u kolezanki wejagi
-3 kocieta w dt u delfina

Rozliczenia:
-na leki kociat przelane 40zl od wejagi, 10zl ode mnie
-za ok 250zl zakupione 20l zwirku,15kg karmy dla kociat, 10 opakowan intestinali, 15 puszek gourmet (awansem, wystawilam mnostwo bazarkow by sie odkuc)
-przekazane przez wejage od razu 2 opakowania zwirku i male opakowanie zarcia RC dla kociat

Oczywiscie dalsze wydatki biore na siebie i nie smiem prosic kolezanek podrzucajacych namietnie watek o partycypacje w utrzymaniu kociat, ktore zostaly sprawnie odlowione, i wszelkie informacje od karmicielek uzyskane wlasnym sumptem.

Jak kocieta beda zdatne do adopcji-[b]bedzie trzeba zrobic ogloszenia[/b]-kto sie deklaruje podjecia tego tematu?

Wejaga, dowiedz sie prosze czy kolezanka od kotki ma finanse na pokrycie pobytu kotki czy trzeba jej w tym pomoc?

Akcja zakonczona pomyslnoscia w 100%.
Bedzie 150% jak zostana odlowione 2 pozostale kocieta z miotu.

Gu

Od: Wto mar 24, 2009 14:01

Post » Nie lis 08, 2009 20:24 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

Z tym oswajaniem to trochę się zejdzie :cry:
Gu, rachunki zbieram i przy okazji przekażę.

Kociaki jutro rozpoczynają pozbywanie się robali :lol:
pod koniec tygodnia szczepimy
po dwóch tygodniach rozpoczynają życie kotków domowych,
aczkolwiek za kratami
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pon lis 09, 2009 0:46 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

wejaga pisze:Czy na forum są jakieś ekipy sterylizujące na Pradze Północ?

Ochroniarz z Teatru Polskiego mówił, że z żoną dokarmia kotkę z dwoma kociakami (przy Jagiellońskiej, blisko Urzędu Skarbowego). Podobno koty nie mają nawet, gdzie się schować, choć ponoć są tam liczne puste pomieszczenia w piwnicach, ale zamknięte. Ochroniarz mówił, że kociaki mają 2-3 miesiące, ale, gdy zwizualizował nam za pomoca dłoni ;-) wielkość kociaków, to są one dużo starsze. Zapewne więc kociaki nie są do oswojenia, ale może chociaż dałoby się je wysterylizować.

wiem, że na Pradze działały ekipy Jopop, myślę, że warto spytać :) a jak nie- musimy sami pobawić się w kolejną łapankę ;)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon lis 09, 2009 1:13 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

Tak, jak obiecywałam wcześniej, podejmuję się ogłaszania kociaków, jak tylko dellfin612 uzna, że można zacząć je ogłaszać :-).
Obrazek

wejaga

Od: Śro lip 09, 2008 15:03

Post » Pon lis 09, 2009 2:09 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

http://warszawa.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=166996663 - a tu pierwsi chętni, warto spróbować albo przekazać innym DT :) myślę, że kociaki są zdrowe na umyśle, a na ciele w najgorszym razie zaraz będą ;) (nie, nie zwariowałam- po prostu odnoszę się do treści ogłoszenia :mrgreen: )
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto lis 10, 2009 12:43 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

Pozmieniałam pierwszy post:)

orchidka

Od: Czw cze 21, 2007 16:58

Post » Wto lis 10, 2009 13:46 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

I znowu to zrobiłam :oops: Płcie sprawdzałam pobieżnie i dziś wyszła pomyłka

Wielkookie, które robiło za dziewczynkę jest chłopcem :lol:
korekta na str. 14 już zrobiona.

Jeśli kociaki, które zostały to też dzieci zielonookiej kotki, to na podstawie rachunku prawdopodobieństwa należy przypuszczać, iż są to koteczki., Trzeba je capnąć. Jeśli się teraz nie uda, to później, pod koniec zimy najpóźniej, już od razu na sterylkę.
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Wto lis 10, 2009 14:35 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

Haha... :D

To nic w porównaniu z tym, jak moja babcia miała kiedyś psa - Kajtek się nazywał - i każdy myślał, że to facet dopóki po 2 - latach Kajtek się nie oszczenił. :lol:
To było dopiero zdziwienie...
Obrazek

caroole

Od: Śro paź 14, 2009 19:12

Post » Wto lis 10, 2009 15:50 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

caroole pisze:Haha... :D

To nic w porównaniu z tym, jak moja babcia miała kiedyś psa - Kajtek się nazywał - i każdy myślał, że to facet dopóki po 2 - latach Kajtek się nie oszczenił. :lol:

:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Wto lis 10, 2009 16:50 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

caroole pisze:Haha... :D

Noo... i potem krążą takie legendy o cudach! :wink: :ryk: :ryk: :ryk:

orchidka

Od: Czw cze 21, 2007 16:58

Post » Wto lis 10, 2009 17:40 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

My z Gu możemy łapać. Kociaki jednak są chyba za małe na sterylkę, więc z ich łapaniem trzeba poczekać. Nie wiemy tylko, w jakim są stanie zdrowia. Jeśli są chore, to ciężko będzie im przeżyć zimę :( . XAgax pisała, że te kociaki z pasażu handlowego są mniejsze od tych kafkowych. Dziwne, jeśli to ten sam miot...

Dorosłe koty też możemy wyłapać do sterylek (a przynajmniej podjąć tego próby), ale chyba pozostają tylko talony na Tarchominie, a to od nas daleko, czyli muszę namówić TŻ-ta, żeby nas tam ze złapanymi kotami zawiózł. Dopiero co (wczoraj) namówiłam go na tymczasika, a muszę dozować kocie prośby, coby nie stracił cierpliwości :wink: W Koterii są podobno odległe terminy (wczoraj nie mogłam się dodzwonić, dziś nie dzwoniłam :oops: ). W czwartek będę dzwonić do Koterii, żeby zarezerwować jakieś miejsca na sterylkę, ale gdyby ktoś dodzwonił się wcześniej do Koterii i zarezerwował miejsca czy miał do odstapienia jakieś miejsca na sterylkę, to byłoby to bardzo pomocne.
Obrazek

wejaga

Od: Śro lip 09, 2008 15:03

Post » Wto lis 10, 2009 18:46 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

Jeśli te kociaki są mniejsze to tym bardziej dobrze byłoby je możliwie jak najszybciej złapać :cry:
Jeśli złapie kot dorosły, to w żadnym przypadku nie puszczajcie, tylko jeździe do mnie (albo dzwońcie).
Dziewczyny dacie radę na tym popracować?
A może ktoś jeszcze przyłączy się i pomoże?
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Wto lis 10, 2009 20:45 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

ja na razie odpadam z lapaniem, okropnie kaszle

Gu

Od: Wto mar 24, 2009 14:01

Post » Wto lis 10, 2009 21:01 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

Gu pisze:ja na razie odpadam z lapaniem, okropnie kaszle

Gu, naleweczka leczy :lol: albo ....

Obrazek
Obrazek Obrazek

delfinka

[poprzednia][następna]