Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 06, 2009 14:03 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

amyszka pisze:
alus1 pisze:aaa i uwaga zapomniałam dopisać
panierka jest mocno chrupiąca więc jak ktoś ma problemy z dziąsłami nie polecam :roll:

i pewnie z żołądkiem i jelitami też :?

jak się dokładnie pogryzie to chyba nie :roll:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Pt lis 06, 2009 21:03 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

alus1 pisze:
amyszka pisze:
alus1 pisze:aaa i uwaga zapomniałam dopisać
panierka jest mocno chrupiąca więc jak ktoś ma problemy z dziąsłami nie polecam :roll:

i pewnie z żołądkiem i jelitami też :?

jak się dokładnie pogryzie to chyba nie :roll:

Gryzienie tu nie ma nic do rzeczy :wink: :lol:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pt lis 06, 2009 21:09 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

amyszka pisze:
Gryzienie tu nie ma nic do rzeczy :wink: :lol:

no na tym się nie znam :roll: :wink:

alus1

Post » Pt lis 06, 2009 21:17 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Panierka wygląda smakowicie, mniam!
Mam tylko pytanie o chrupki czy płatki kukurydziane. Mają być jakieś specjalne, konkretnej firmy? Masa tego jest :strach: Nigdy nie kupuję, więc nie mam o nich pojęcia. Wiem tylko, że raczej nie słodzone :lol: .

A u mnie głównym daniem był dziś Moher :wink: . Przyjechali znajomi i nie było nas prawie cały dzień, w związku z tym po powrocie stęskniony koteczek ulokował się na stole, towarzyszył i nie chciał zejść :twisted: . Wszyscy zrozumieli, na szczęście :roll: Jako dodatek były żeberka w kiszonej kapuście :lol: .
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Pt lis 06, 2009 21:43 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Monostra pisze:Panierka wygląda smakowicie, mniam!
Mam tylko pytanie o chrupki czy płatki kukurydziane. Mają być jakieś specjalne, konkretnej firmy? Masa tego jest :strach: Nigdy nie kupuję, więc nie mam o nich pojęcia. Wiem tylko, że raczej nie słodzone :lol: .

A u mnie głównym daniem był dziś Moher :wink: . Przyjechali znajomi i nie było nas prawie cały dzień, w związku z tym po powrocie stęskniony koteczek ulokował się na stole, towarzyszył i nie chciał zejść :twisted: . Wszyscy zrozumieli, na szczęście :roll: Jako dodatek były żeberka w kiszonej kapuście :lol: .

:ryk: :ryk: :ryk:

Panierka jest troszkę inna niż zwykle nasza bułkowa i daje troszkę odmiany, mój TŻ mógłby jeść schabowe na wszystkie posiłki więc muszę kombinować :twisted:
płatki kukurydziane kupuję jakie są (oczywiście nielukrowane czy czekoladowe słuszna uwaga :lol: ) te były firmowane przez tesco bo są blade i jakby niedopieczone :mrgreen:
ważne są przyprawy dają kopa jak ma się na to ochotę
żeby była grubsza warstwa najpierw obtoczyć w płatkach potem w jajku potem znowu w płatkach :wink:
dzisiaj był indyk w panierce tylko drobniej zmielonej, była mniej efektowna ale pyszna a do tego sałatka z kiszonego ogórka cebuli i kukurydzy z dużą ilością pieprzu :P
Ostatnio edytowano Pt lis 06, 2009 21:48 przez alus1, łącznie edytowano 1 raz

alus1

Post » Pt lis 06, 2009 21:43 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

A czy Moheru miał w pycholu jabłko :mrgreen: ?

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Pt lis 06, 2009 21:50 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

MarciaMuuu pisze:A czy Moheru miał w pycholu jabłko :mrgreen: ?

Martusia Kochana zobaczyłam to :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Mam nadzieję że sie Hrabia Moher nie obrazi :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

alus1

Post » Pt lis 06, 2009 22:17 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

MarciaMuuu pisze:A czy Moheru miał w pycholu jabłko :mrgreen: ?

Nie, herbatnika :lol: .
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Sob lis 07, 2009 15:32 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Witajcie cioteczki sobotnio :D
byliśmy dzisiaj na zakupach i na reklamacji okularów TŻ
i gdy stałam sobie w nowo otwartym sklepie M & S do kasy miałam telefon od jednej cioteczki jak z tymi kukurydzanymi smakołykami pomogłam i podobno wyszły pyyyszne (w poniedziałek pewnie nam opowie :wink: )
byłam tam w dziale spożywczym bo lubię kupić czasem drobiazg spożywczy którego dotąd nie próbowałam (stale kupuję proszek do pieczenia bo nie dość że taniej wychodzi to jest w wygodnym pudełeczku), dzisiaj kupiłam Lemon Curd - cytrynowy krem do deserów (miałam na niego przepis ale nie chciałam robić nie wiedząc czy to dobre :wink: ), oczywiście musiałam zobaczyć co to, posmakować, jest intensywnie cytrynowy, nie za mocno słodki doszłam więc do wniosku, że będzie świetnie smakował z muffinami od cioteczki wstawionymi tutaj viewtopic.php?f=1&t=102057&start=900
shira3 pisze:MUFFINY
2 szklanki mąki
1 łyżka proszku do pieczenia
2 łyżki cukru
szczypta soli
1 duże jajko
1 szklanka mleka
1/2 szklanki oleju roślinnego (oliwa lub masło)
Można dodać się łyżkę kakao lub (i) pokruszoną drobno czekoladę.
Opis przygotowania: 40 min.
Przesiać mąkę, proszek, cukier i sól do jednej miski. W małej misce połączyć jaja, mleko i olej, używając trzepaczki. Miksturę dodać do suchych składników i mieszać. Niezbyt dokładnie - bardzo ważne, żeby po prostu te suche składniki były ledwie wilgotne i wszystko nie za bardzo wymieszane. Przełożyć łyżeczką do formy - każdą dziurę wypełnić do dwóch trzecich. Piec w 200 st. przez 15 do 20 minut, aż będą złotobrązowe. Zostawić do całkowitego ostygnięcia.

do moich muffin dodałam resztkę marcepanu w kawałeczkach jako dosmaczacz i esencję waniliową własnej produkcji :D
Smakują wybornie mało słodkie i wilgotne a wyglądają tak:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a koty hmm koty się lenią
Myśka miała ochotę na surowe ciasto ale nie zdążyłam sfocić bo gnałam ją ze względu choćby na proszek do pieczenia :wink:

ptaszki są niezwykle interesujące
Obrazek
i nawet buziaki na dobranoc się udają :wink:
Obrazek

alus1

Post » Sob lis 07, 2009 15:36 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Zajrzałam pooglądać koteczki a tu muffinki :mrgreen:
Uwielbiam muffinki!

Buziak na dobranoc przesłodki :1luvu:

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Sob lis 07, 2009 15:53 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

estre pisze:Zajrzałam pooglądać koteczki a tu muffinki :mrgreen:
Uwielbiam muffinki!

Buziak na dobranoc przesłodki :1luvu:

one tak na co dzień to niekoniecznie się całują raczej się leją ustalając kto dzisiaj rządzi w domu :mrgreen: u Ciebie też będą takie buziaki :ok:

edit: Myszencja też uwielbia muffinki właśnie pożarła kawałek 8O

alus1

Post » Sob lis 07, 2009 16:07 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

byłam dzisiaj w nowo otwartym rossmanie i nie dość, że dostałam kilka prezentów za przyjście, to kupiłam zestawik dla koteczków niezwykły - chrupki na odkłaczanie które traktuję jako smakołyk w komplecie z mlekiem i super myszką na sznurku od whiskasa za 7 zł - koty są zachwycone :P

alus1

Post » Sob lis 07, 2009 16:17 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Oooooooo. Idę spojrzeć na gazetkę z rossmana, może u nas też to będzie, bo mi się kończy odkłaczacz :D

Trzymam za słowo, że u mnie też będą buziaki ;)

estre

Post » Sob lis 07, 2009 16:20 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

estre pisze:Oooooooo. Idę spojrzeć na gazetkę z rossmana, może u nas też to będzie, bo mi się kończy odkłaczacz :D

tego nie ma w gazetce niestety ale stoi na pólce
wszystkie smakołyki są w promocji :mrgreen:

alus1

Post » Sob lis 07, 2009 16:21 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

alus1 pisze:
estre pisze:Oooooooo. Idę spojrzeć na gazetkę z rossmana, może u nas też to będzie, bo mi się kończy odkłaczacz :D

tego nie ma w gazetce niestety ale stoi na pólce
wszystkie smakołyki są w promocji :mrgreen:

To jutro pojadę zobaczyć :D

estre

[poprzednia][następna]