pilnie dt i pomoc finansowa dla 8 kociąt z kk- już w W-wie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 06, 2009 20:28 pilnie dt i pomoc finansowa dla 8 kociąt z kk- już w W-wie

Czy na forum jest ktoś z Ostrołęki lub okolic?

Schronisko w Kruszewie dostało zgłoszenie o 13 kociętach do zabrania z zakładów na terenie Ostrołęki. Koty są w wieku od 6 tygodni do 5-6 miesięcy - czarne, bure i czarno-białe.
Część z nich jest zaropiała i w złej kondycji.
Schronisko nie ma miejsca dla kociąt.
Stary, rozpadający się budynek, ktory służył za tymczasową kociarnię został zburzony.
W schronisku jest ponad 370 psów i kilka kotów mieszkających w biurze, ale nawet tam nie ma miejsca na kolejne zwierzaki, bo są tam również najmniejsze szczenięta, stary pies i wielki owczarek po operacji.
Jedziemy tam z jayo w niedzielę. Możemy przywieźć kilka kotów do W-wy, ale nie mamy dla nich dt!
Pomocy!

Mój telefon: 607-077-350
Ostatnio edytowano Nie lis 08, 2009 21:54 przez esperanza, łącznie edytowano 1 raz
Książki po angielsku- pchli targ
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=155062

Obrazek Obrazek

esperanza

Od: Śro mar 23, 2005 9:53

Post » Sob lis 07, 2009 14:36 Re: Ostrołęka- pomocy, pilnie potrzebne dt dla 13 kociąt!

Nikt nie odpowiedział, mało osób tu zajrzało :(

Jedna z warszawskich lecznic zgodziła się przyjąć nawet 10 kotów za 50zł za dobę, czyli wychodzi 5zł za dobę, za kota.
Jednak to jest sporo pieniędzy, dlatego szukamy bezpłatnych dt, osób które by nas wsparły finansowo, bazarkami i ogłoszeniami.
Pomocy!!!

Obrazek Obrazek

esperanza

Post » Nie lis 08, 2009 21:52 Re: Ostrołęka- pomocy, pilnie potrzebme dt dla kociąt!

Te koty potrzebują pomocy, leczenia. Sami zobaczcie!

To jeden z gorszych przypadków.
Obrazek

Obrazek Obrazek

esperanza

Post » Nie lis 08, 2009 22:19 Re: pilnie dt i pomoc finansowa dla 8 kociąt z kk- już w W-wie

mogę oddać otwartą dwa dni temu gentamycynę, przyda się?
i trochę karmy mogę dać, adult
tymczasem nie pomogę, po wydaniu Rudego mam absolutny zakaz brania tymczasów, Rudego też miało nie być, tylko z uwagi na rehabilitację jest u mnie i od razu odczulaliśmy dziecko, które jest na silnych lekach :(
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Nie lis 08, 2009 22:29 Re: pilnie dt i pomoc finansowa dla 8 kociąt z kk- już w W-wie

Z tytułu wnioskuję, że kociaki już w Wawie. Wszystkie w hoteliku? Jakieś rokowania?
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Pon lis 09, 2009 13:22 Re: pilnie dt i pomoc finansowa dla 8 kociąt z kk- już w W-wie

Koty są w lecznicy na Kosiarzy. Wszystkie są słabo oswojone, więc trzeba z nimi troszkę popracować. Czy jest ktoś chętny do odwiedzania kociąt?
Ja z Bielan mam spory kawałek :oops:
Jest 5 maluchów i 3 troszkę starsze.
Starsze to:
czarno-czekoladowa kotka- prawdopodobnie już w pierwszej ciąży z sierścią przebarwioną przez niedożywienie
czarno-biały kocurek z podrapanym nosem, ale wyglądający na zdrowego
biało-czarna koteczka z galaretą zamiast oka :(

młodsze
czarne kocurki i kotka są w niezłym stanie, mają tylko lekkie objawy kk, za to są niedożywione
natomiast biało-czarne wyglądają źle, jedno ma stan zapalny oczu, a u drugiego- tego ze zdjęć, oka nie widać, mimo że skorupa z pyszczka została odklejona. Gałka jest zaklejona i spuchnięta. :(
Obrazek

Boję się, że koszty leczenia będą wysokie, ale koty nie mogły dłużej przebywać w tamtym miejscu. Wydano zakaz ich karmienia i w trybie pilnym chciano pozbyć.

Proszę o pomoc dla tych kotów, o dt dla tych w dobrym stanie, odwiedziny i pomoc finansową.
Same nie damy rady :(
Mamy na utrzymaniu kilkanaście psów, a darczyńców niewielu :(

Xandra karma się przyda. Umówimy się na pw na odbiór.

Obrazek Obrazek

esperanza

Post » Pon lis 09, 2009 13:32 Re: pilnie dt i pomoc finansowa dla 8 kociąt z kk- już w W-wie

w Wilawecie są? bo ja tam dziś będę, z połamańcem z mojego podpisu
mogę karmę zostawić i gentamycynę

xandra

Post » Pon lis 09, 2009 16:45 Re: pilnie dt i pomoc finansowa dla 8 kociąt z kk- już w W-wie

Tak :)
Zostaw tam proszę z informacja, że to dla naszych kotów.
Jest tam też nasz psiak- podrostek- Dyzio.

Obrazek Obrazek

esperanza

Post » Pon lis 09, 2009 22:31 Re: pilnie dt i pomoc finansowa dla 8 kociąt z kk- już w W-wie

Dlaczego tutaj nikt nie zagląda?
Nikt nie podrzuci, nie wesprze choćby postem :cry:

Obrazek Obrazek

esperanza

Post » Pon lis 09, 2009 22:36 Re: pilnie dt i pomoc finansowa dla 8 kociąt z kk- już w W-wie

Potrzebujecie kropli/ maści? Ja wyleczyłam kilku kotom takie oczy Erytromycyną w maści, dłużej się trzyma w oku niż krople. Powinny dostać Linco- spectin w zastrzyku :(
kurczę, pomogłabym ale u mnie kwarantanna po pp, nawet wczoraj złapanego malucha nie mogłam zabrać :(
AnielkaG

Post » Pon lis 09, 2009 22:46 Re: pilnie dt i pomoc finansowa dla 8 kociąt z kk- już w W-wie

Super, że dałaś im szansę. Będę trzymać kciuki :)

alfee

Od: Pon cze 09, 2008 8:07

Post » Pon lis 09, 2009 23:43 Re: pilnie dt i pomoc finansowa dla 8 kociąt z kk- już w W-wie

Ja zaglądam :roll: mogę tylko trzymać kciuki
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Wto lis 10, 2009 8:11 Re: pilnie dt i pomoc finansowa dla 8 kociąt z kk- już w W-wie

Hop ,hop
Obrazek

Henia

Od: Pt mar 10, 2006 14:29

Post » Wto lis 10, 2009 9:10 Re: pilnie dt i pomoc finansowa dla 8 kociąt z kk- już w W-wie

i do góry
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Wto lis 10, 2009 9:12 Re: pilnie dt i pomoc finansowa dla 8 kociąt z kk- już w W-wie

hej, nie byłam pewna co do adresu, a potem, w lecznicy, wyszłam tak zdołowana wieściami o połamańcu, który jest u mnie, że już nie wróciłam do tematu
krople są u mnie, mogę tez dac kilka złotych na szpitalik, ale też nie za duzo bo po prostu nie mam :(

xandra

[następna]