Brenda i Celinka,obie w swoich domkach!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 05, 2009 20:58 Re: Celinka i Brenda,takie cudowne,a bezdomne.Dlaczego?

śliczne są
mnie się bardzo podobają minki Brendy
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Czw lis 05, 2009 22:44 Re: Celinka i Brenda,takie cudowne,a bezdomne.Dlaczego?

Killatha pisze:śliczne są

Celinka jest zjawiskowo piękna :1luvu: Rany, jak ona mi się podoba :1luvu:

Pootwierałam zdjęcia Brendzi. Przepiękna :1luvu:

Nie, gdyby takie cuda były u mnie, w życiu bym nie oddała. Nic, tylko kochać i zachwycać się :1luvu:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw lis 05, 2009 22:52 Re: Celinka i Brenda,takie cudowne,a bezdomne.Dlaczego?

vega36 pisze:
Killatha pisze:śliczne są

Celinka jest zjawiskowo piękna :1luvu: Rany, jak ona mi się podoba :1luvu:

Pootwierałam zdjęcia Brendzi. Przepiękna :1luvu:

Nie, gdyby takie cuda były u mnie, w życiu bym nie oddała. Nic, tylko kochać i zachwycać się :1luvu:

PS. Gdybym nie miała pięciu kotów, w tym trzech specjalnej troski, z których z jedną nie wychodzimy praktycznie od weta, a każdy atak może być ostatni... Nawet minuty bym się nie zastanawiała. A tak - powtarzam sobie: "muszę być rozsądna, muszę być rozsądna, muszę..."

vega013

Post » Pt lis 06, 2009 7:40 Re: Celinka i Brenda,takie cudowne,a bezdomne.Dlaczego?

Dzięki Vega. :1luvu: Ja też mam straszne zgryzoty.Takie koty już mi się nie trafią.Nie mam na myśli urody,bo to akurat najmniej ważne.Chodzi mi o charakter.Celinka da sobie radę,ona jest odważna,to ona decyduje,kiedy można ją pomiziać.Nie,nie,nie ugryzie i nie drapnie,ale protestuje.Natomiast Brenda to taki misio.Ona patrzy na człowieka i mruczy.Stanie na posłanko i natychmiast go ugniata.Śpi w moim łóżku z przytulanką-zabawką.Naprawdę musi być domek tak dobry,że boję się,że takich nie ma.
Właśnie pan weterynarz pojechał,dziewczynki zostały zaszczepione.Były bardzo grzeczne.Mam nadzieję,że dobrze zniosą szczepionkę.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt lis 06, 2009 20:22 Re: Celinka i Brenda,takie cudowne,a bezdomne.Dlaczego?

one zawsze są grzeczne :lol:
i jakie piękne :1luvu:
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Sob lis 07, 2009 0:21 Re: Celinka i Brenda,takie cudowne,a bezdomne.Dlaczego?

Ewar, u Ciebie zawsze są cudne, przecudne stworzenia obdarzone wspaniałym charakterem. :1luvu:

PS. TŻ patrzy na mnie podejrzliwie, bo pootwierałam fotki prześlicznych koteniek i zachwycam się. Wiem, wiem - nie możemy sobie pozwolić następne koty. A wsio tak i żal...

vega013

Post » Sob lis 07, 2009 8:24 Re: Celinka i Brenda,takie cudowne,a bezdomne.Dlaczego?

Dzięki Vega. :1luvu: Jakoś tak się składa,że takie koty się trafiają.Czasem czytam na forum,że są problemy,bo kot się chowa po kątach,bo nie chce się dać pogłaskać,bo atakuje inne koty w domu,są problemy z kuwetką...itd.Z moimi kotami nie ma takich problemów.Zawsze poza tym mam na ogół koty zdrowe,najwyżej trafi się świerzb,robale,ale nigdy jeszcze nie miałam zapchlonego kota.Nawet te z działek,może trochę brudnawe,ale nie miały pcheł.Nie mam kotów niezwykle umaszczonych,długowłosych,ale za to tak miłe,kochane,że aż żal,że nie można ich zatrzymać.Na szczęście są w dobrych domkach,są kochane,zadbane.O wielu z nich czytacie na forum,dostaję też czasem maile,MMS-y ze zdjęciami.Niektóre wydawałam z etykietką "nie miziaste", np. Malwinka,a wystarczy poczytać wątek Killathy.A Tosia?Sama nie mogę uwierzyć,że to miziak nad miziaki.Taki jednak zestaw,jaki mam teraz to aż niewiarygodne.Pan "remonciarz" nie mógł uwierzyć,że mam aż tyle kotów,które były zamknięte w drugim pokoju,że aż poszedł zobaczyć.Miałam ich wtedy siedem.Pytał się,dlaczego one takie grzeczne,potem nie mógł uwierzyć,że się go nie bały,nie uciekały i mógł je głaskać.A przecież był hałas,nie miały swobody.Brenda i Celinka nie są już takie nierozłączne,już są starsze,bardziej niezależne,ale każda z nich szuka towarzystwa innego kota.Ludzi też bardzo lubią.Obojętne,kto puka do drzwi,zawsze trzy kotki są w przedpokoju (moje rezydentki nie),potem na kolanach.Nieważne,czy to ktoś,kogo znają,czy widzą po raz pierwszy.Najwyraźniej nie mają traumatycznych przeżyć,nikt nie zdążył ich skrzywdzić i człowiek kojarzy im się z kimś,kto daje jeść i przytula.I niech tak pozostanie.

ewar

Post » Sob lis 07, 2009 17:41 Re: Celinka i Brenda,takie cudowne,a bezdomne.Dlaczego?

hop domku!

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Sob lis 07, 2009 20:58 Re: Celinka i Brenda,takie cudowne,a bezdomne.Dlaczego?

słodziaczki
napewno domy dla nich też się znajdą

Killatha

Post » Sob lis 07, 2009 22:18 Re: Celinka i Brenda,takie cudowne,a bezdomne.Dlaczego?

Mam nadzieję,ale w przypadku tych kotek musi to być domek więcej niż dobry.Teraz jednak myślę o tym,że Susie wyjeżdża za dwa tygodnie.Będzie mieć bardzo dobry domek,cieszę się,ale jednocześnie jest mi tak smutno...

ewar

Post » Nie lis 08, 2009 10:19 Re: Celinka i Brenda,takie cudowne,a bezdomne.Dlaczego?

A Brenda ma uroczy zwyczaj! Śpi ze mną w łóżku,ale zawsze przynosi ze sobą zabawkę.To takie jakieś czarne,puchate coś,nie za piękne,ale czyżby to była przytulanka?

ewar

Post » Nie lis 08, 2009 10:48 Re: Celinka i Brenda,takie cudowne,a bezdomne.Dlaczego?

Prześliczne,prawda? :lol: :lol: :lol:
Obrazek

ewar

Post » Pon lis 09, 2009 2:23 Re: Celinka i Brenda,takie cudowne,a bezdomne.Dlaczego?

ewar pisze:Prześliczne,prawda? :lol: :lol: :lol:
Obrazek

No cudne :ryk:

Ewuniu, pozdrawiam gorąco Ciebie i Twoje futerka :1luvu:

vega013

Post » Pon lis 09, 2009 7:39 Re: Celinka i Brenda,takie cudowne,a bezdomne.Dlaczego?

Dzięki! Naprawdę mam cudne kotki.Celinka to już duża kocica, jest piękna.Brenda rośnie,ale to jeszcze dzieciak.Przesłodki.

ewar

Post » Pon lis 09, 2009 14:15 Re: Celinka i Brenda,takie cudowne,a bezdomne.Dlaczego?

Prawdę mówiąc to dziwi mnie brak zainteresowania kotkami.Najbardziej chciałabym dobry,forumowy domek.Szczególnie dla Brendy,bo z tą kotką można zrobić WSZYSTKO.Jest taka łagodna,tak potrafi okazywać uczucie,to żywa przytulanka.Można łatwo ją skrzywdzić.W niej nie ma cienia złośliwości,o agresji nawet nie wspominam.Tak się nią zachwycam,bo przecież miałam,znałam i znam mnóstwo kotów,ale nie takich jak ona.To aż nieprawdopodobne.Celinka jest śliczna,rozmruczana,ale to spryciula.Wie,czego chce,ona z takich,co to dadzą sobie radę,Rośnie z niej prawdziwa piękność,robi się coraz bardziej puchata.No i to jej futerko!Cudownie miękkie i jedwabiste.

ewar

[poprzednia][następna]