OSTRZEZENIE PRZED KLINIKA A.PĘPIAKA- SZCZECIN- (foto)FINAŁ

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 02, 2004 15:33

Cieszę się, że skonsultujesz się jeszcze z innym lekarzem. Ponieważ w Szczecnie nie ma tak do końca weta, któremu zaufałabym na 100%.
Korzystałam z usług różnych wetów, ale każdy z nich coś "zawalił". Pepiak taki do końca zły nie był, kiedy miał mały gabinecik i zajmował się zwierzakami a nie robieniem kasy. W tej chwili trudno cokolwiek powiedzieć. A pani Kamili radziłabym się zastanowić co pisze a nie ulegać emocjom. Obiektywizm górą - w końcu każdy ma się prawo pomylić, tylko pytanie jakiego kalibru jest ten błąd.

Dominka

Od: Sob lut 07, 2004 20:55

Post » Pt kwi 02, 2004 20:17

:)
Jestem po konsultacji z trzecim weterynarzem- dr Wróblem z kliniki na ul. Chopina. Wraz z drugim lekarzem zrobili usg na którym wyraźnie widać ruszające sie maleństwa i ich bijące serduszka. Doktor doliczył się trójeczki to tak na 100% być może jest ich więcej. Wszystkie sprawiają wrażenie bardzo zdrowych i żywych maluszków ... I to by było chyba na tyle w tej sprawie, ciesze się, że najprawdopodobniej wszystko zakończy się pomyślnie i bardzo dziękuję Wam za wsparcie. Moja śliczna księżniczka zniosła wszystko bardzo dzielnie a teraz niech sobie odpoczywa i nie zamierzam więcej nigdzie jej wozić :)
pozdrawiam serdecznie,
Beata Soboń

bea

Od: Nie maja 04, 2003 19:55

Post » Pt kwi 02, 2004 20:24

No to teraz juz za szczesliwe rozwiazanie we wlasciwym czasie :lol:
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pt kwi 02, 2004 20:43

Super, ze nowe usg potwierdzilo zwawe maluchy :ok:
Wspolczuje przejsc :(

Inka

Od: Pon lut 10, 2003 2:29

Post » Pt kwi 02, 2004 21:06

:lol: No to super wiadomosci!!! :ok:
Marzec; Ogólnopolski Miesiąc Sterylizacji Zwierząt,niższe ceny zabiegów

ARKA

Od: Sob lut 16, 2002 21:27

Post » Pt kwi 02, 2004 21:17

8O Ale szok 8O

Bea - masz intuicję 8) Głaski dla dzielnej mamy przesyłam. Niech maluszki rosną zdrowe.

Falka

Od: Pon lut 04, 2002 17:01

Post » Pt kwi 02, 2004 21:23

Witam, dziekuje za prawie konstruktywna krytyke. Tak, jak napisal jeden z uczestnikow dyskusji, osoby bedace stalymi bywalcami strony, zdaja sie niekoniecznie przychylnie spogladac na 'nowych'. Dziekuje za komplement od osoby, ktora nakrecila cala sprawe, komplement dotyczacy weterynaryjnego aspektu (nie do konca tak bylo napisane). Nie staram sie w tym momencie nikomu narzucic mojego punktu widzenia, ale uwazam, ze mam pelne prawo jasno i precyzyjnie wyrazic swoje zdanie - JESTEM ZADOWOLONA Z WYSOKIEGO POZIOMU USLUG W KLINICE ZWIERZAT DOMOWYCH DR PEPIAKA. I nie wydaje mi sie, zebym to ja robila osobiste wycieczki (czyt tytul 'afery'), jak mi to zostalo zarzucone. Ciesze sie, ze dla kotki sprawa (oby) skonczyla sie pozytywnie, ale mimo wszystko szokuje mnie brak racjonalnego podejscia do calej kwestii, a osoby zarzucajace mi brak obiektywizmu sa w bledzie. Dla ich informacji; moi podopieczni sa przeze mnie traktowani z szacunkiem, ale ludzie - wszystko ma swoje granice. Ci, ktorzy traktuja swoich podopiecznych, jak zwierzeta pewnie mnie zrozumieja, Ci ktorzy staraja sie odebrac pieskom czy kotom ich zwierzecosc pewnie nie. Jeszcze raz powtarzam, zyjemy w demokratycznym kraju i nikt nikogo nie zmusza do korzystania z tych, a nie innych uslug, to nasza wolna wola. A pewna jestem, ze osob zadowolonych z jakosci uslug w Klinice jest o niebo wiecej niz tych niezadowolonych. Krzywdzacym jest tez pisanie, ze dr.Pepiak zorientowany jest, jak to zostalo powiedziane, na robienie kasy. Co jest zlego w checi stworzenia zwierzetom godnych warunkow do leczenia i profilaktyki? Wydaje mi sie, ze przez co niektorych przemawia typowa polska zazdrosc, a chyba nie tedy droga. Pozdrawiam wszystkie zwierzaki i ich zdroworozsadkowych wlascicieli. Z powazaniem dla calego personelu Kliniki z dr.Pepiakime na czele.

Kamila13

Od: Czw kwi 01, 2004 15:55

Post » Pt kwi 02, 2004 21:28

Kamilo, z całym szacunkiem, nie rozumiem Twojego komentarza o odbieraniu zwierzętom ich zwierzęcosci. Czy mogłabyś mi to wyjasnić w przystępnych słowach?
Ostatnio edytowano Pt kwi 02, 2004 21:44 przez Oberhexe, łącznie edytowano 1 raz

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Pt kwi 02, 2004 21:35

Kamilo dobrze wiesz, że brak obiektywizmu który Ci zarzuciłam jest obiektywny. Nie zmuszaj mnie do tego żebym na forum zaczęła wyciągać Twoje koligacje. Bo nie będą one świadczyć o Twoich zwierzakach a raczej o czymś innym. Nikt nie ma pretensji, że wet chce zarabiać pieniądze - z tego żyje. Ale powinien pamietać też o zwierzętach. Z tego co zaobserwowałam kiedyś dr.Pępiak miał więcej czasu dla swoich podpoiecznych i więcej ludzi korzystało z jego usług. Więc pomyśl zanim następnym razem zaczniesz coś znowu mądrego pisać!

Dominka

Od: Sob lut 07, 2004 20:55

Post » Pt kwi 02, 2004 22:23

Kamilo - w takim razie nie wiem, czy znajdziesz tu kogos, kto nie odzwierzeca swoich wspolmieszkancow. Tak wiec moze inne forum bedzie bardziej wlasciwe dla Ciebie :?:
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Pt kwi 02, 2004 22:38

Kamila13 pisze: Jeszcze raz powtarzam, zyjemy w demokratycznym kraju i nikt nikogo nie zmusza do korzystania z tych, a nie innych uslug, to nasza wolna wola.

Toteż bea nie zabrania nikomu korzystania z usług tej kliniki tylko daje radę aby na nią uważać. Ja niestety nie mam o niej dobrego zdania i nie mam zaufania do lekarzy tam pracujących.

Amber

Od: Wto lis 11, 2003 22:17

Post » Pt kwi 02, 2004 22:55

Przede wszystkim - Bea, ciesze sie, ze wszystko jest w porzadku i dzieki Twojej intuicji tylko :D . Duzo zdrowia dla mamusi i maluszkow :ok:

P. Kamilo, powiem tak - nie wnikam, kim Pani jest i jaki ma interes w utwierdzaniu nas o tym, ze owa lecznica jest nie tylko dobra, ale wrecz BARDZO DOBRA. Gdyby Pani poczytala nasze posty na forum dokladnie, wiedzialaby Pani ze zwykle nie narzekamy na konkretna lecznice - raczej konrektnych lekarzy, i to w pewnych okreslonych ramach - dzialajacych w lecznicach.... I jeszcze - mnie osobiscie, a i pewnie pozostalym uczestnikom forum - na podstawie bolesnych doswiadczen, pewne zachowania (lub ich brak) wydaja sie bardzo podejrzliwe... Wiec ostrzegamy innych. To tak samo, jak ktos wyrazalby swoja opinie o lekarzach ludzkich...

Pewna poza tym jestem, ze zna sie Pani troche na obecnej rzeczywistosci i wie, jak nalezy przyciagac klientow. Tak naprawde, to my mowimy, co nam sie nie podoba. Dobry businessman tylko by z tego skorzystal i stworzyl lecznice z marzen [rozmarzona ikonka]...

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Sob kwi 03, 2004 0:58

kinus pisze:Kamilo - w takim razie nie wiem, czy znajdziesz tu kogos, kto nie odzwierzeca swoich wspolmieszkancow. Tak wiec moze inne forum bedzie bardziej wlasciwe dla Ciebie :?:

8O 8O 8O
Kamila ma takie samo prawo do uczestniczenia na tym forum, i wyrazania swoich opinii, jak Ty i ja.

Wszystko wskazuje na to, ze zdarzyla sie pomylka, na szczescie.
Ale pojawily sie wczesniej w watku sugestie na temat nabijania kasy.
Ja rowniez bardzo watpie, aby 4-ch lekarzy z premedytacja klamliwie orzeklo o martwych plodach, i zalecalo aborcje, kierujac sie checia "nabicia kasy" :roll:
A nasze zwierzeta sa zwierzetami, jakkolwiek bysmy na nie nie spojrzeli, i ew. "odzwierzecanie" bynajmniej nie jest powodem do dumy.

Inka

Od: Pon lut 10, 2003 2:29

Post » Sob kwi 03, 2004 1:00

Kamila13 pisze:Ciesze sie, ze dla kotki sprawa (oby) skonczyla sie pozytywnie, ale mimo wszystko szokuje mnie brak racjonalnego podejscia do calej kwestii

Kamila, ja Ciebie w ogóle nie rozumiem.
O kogo tak poważnie "walczysz" mając na tym Forum na swoim koncie Posty w ilości : 2 :?: Chyba NIE O KOTY 8O

Napisałaś, że się cieszysz aby sprawa Kotki (OBY) zakończyła się pozytwnie ..OBY 8O

A śmiesz w to wątpić jeszcze, gdy bea dała tyle innych opinii innych weterynarzy :?:
Tylko jeden weterynarz mówił o martwych płodach, inni nie, wręcz przeciwnie, to jest oczywiste i nie podlega dyskusji.

USG robiłam mojej jedej kotce 2 razy (z konieczności) gdy ja nie widziałam nic, ONI zawsze mówili ile plus-minus może być płodów (czyli bijących serduszek) (oczywiście dokładnie tego nie są w stanie określić)..

Bea, dobrze, że o tym napisałaś i że zawierzyłaś swojej intuicji.

Mam 3 koty w Szczecinie, jeden formułowicz podziela Twoje zdanie, innym (dla dobra moich maluchów) przekaże informację aby byli świadomi, że nie zawsze tam otrzymają profesjonalne leczenie lub poradę.

Ludziom, kochającym koty, których interesuje tematyka kocia, nie da się już wcisnąć każdego Kitu :!:

ariell

Od: Wto wrz 17, 2002 19:21

Post » Sob kwi 03, 2004 1:08

Inka pisze:Ja rowniez bardzo watpie, aby 4-ch lekarzy z premedytacja klamliwie orzeklo o martwych plodach, i zalecalo aborcje, kierujac sie checia "nabicia kasy" :roll:

oj..Inko....jest jeszcze takie określenie, napiszę - brzydkie jak "konował" - nie orzeka stanu KOTA dla pieniędzy ale jego wiedza jest bardzo ale to bardzo marna i z takimi weterynarzami miałam styczność.

I wiem, że jak najdalej od nich dla dobra Kotów.
:!:

ariell

Od: Wto wrz 17, 2002 19:21

[poprzednia][następna]