Teraz ŁATEK cz. 3 - Do zamknięcia :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 04, 2009 19:59 Re: cz.3 - Teraz Łatek :)

Jeszcze jak masz Kasiu w domu coś takiego jak geranium,inaczej pelargonię pachnącą cytryną,weź zgnieć kilka liści tak,żeby sok puściły,zwiń je w rulonik i włóż mu to do uszu.Od razu poczuje ulgę,może tak na hop siup od razu nie przestanie go boleć,ale zobaczysz jakie fajne uczucie będzie miał w uszach.I z każdym dniem będzie mu ustępował ból.Można śmiało nią tez smarować czoło,skronie ,jak głowa boli,ale do uszu ona jest pierwszorzędna.Jeśli nie masz takiej roślinki to sobie ją możesz zanabyć,warto ją mieć w domu.Są w kwiaciarniach.A jakbyś miała problem z dostaniem jej,to się kiedyś zgadamy i dam Ci krzaczek,bo ja kiedyś od doktórki dostałam,miała w gabinecie taaaaki kawał roślinki 8O .Widziała ,że się zapatrzyłam na te roślinkę i urwała mi dosyć spory kawałek i teraz mi się tak rozkorzeniła,że spokojnie i dla Ciebie się znajdzie krzaczek

A ten krzaczek to to Obrazek Obrazek

Ale kciukole trzymam,żeby się wykurował :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro lis 04, 2009 22:56 Re: cz.3 - Teraz Łatek :)

I żeby tylko Łatek tego geranium nie podgryzał, nie za dobra roslinka dla kotów... dla ludzi jak najbardziej polecam :ok:
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Czw lis 05, 2009 8:57 Re: cz.3 - Teraz Łatek :)

Cześć Kochani1 Zdróweczka! :kotek:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw lis 05, 2009 10:26 Re: cz.3 - Teraz Łatek :)

Witamy i kciuki trzymamy

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw lis 05, 2009 18:05 Re: cz.3 - Teraz Łatek :)

Ja-Ba pisze:I żeby tylko Łatek tego geranium nie podgryzał, nie za dobra roslinka dla kotów... dla ludzi jak najbardziej polecam :ok:

Ja się też bałam o Mychę,czy mi jej nie chapnie,ale na szczęście zapach jej nie przypasił.Może Łateńkowi też nie przypasi.Kasia może by na próbę mogła np.jednego liścia dać powąchać tylko Łatkowi i będzie wiadomo czy będzie chciał go ruszyć
Obrazek

Myszolandia

Post » Czw lis 05, 2009 19:49 Re: cz.3 - Teraz Łatek :)

Kciuki za zdrówko synka - i duzo sił dla ciebie Kasiu!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt lis 06, 2009 8:35 Re: cz.3 - Teraz Łatek :)

Obrazek
:?: :?:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt lis 06, 2009 9:21 Re: cz.3 - Teraz Łatek :)

Jak dzisiaj?

MaryLux

Post » Pt lis 06, 2009 9:51 Re: cz.3 - Teraz Łatek :)

Otinum - Cholini salicylas
Postać: krople do uszu
Działanie: przeciwbólowe
przeciwzapalne
Wskazania: Stany zapalne ucha (ostre nieżytowe zapalenie przewodu słuchowego zewnętrznego, błony bębenkowej, ucha środkowego). Stosowany również przed płukaniem przewodu słuchowego zewnętrznego w przypadku obecności stwardniałej woszczyny.

Dawkowanie: Zewnętrznie. Dawkę i częstotliwość stosowania leku ustala lekarz. Krople wkraplać do przewodu słuchowego zewnętrznego. Zaleca się wkraplanie w pozycji leżącej chorego, uchem zwróconym ku górze, z pozostaniem w tej pozycji kilka minut po zakropleniu. Aby leczenie było skuteczne i jak najbardziej bezpieczne należy przestrzegać zaleceń lekarza prowadzącego. Zapoznaj się z właściwościami leku opisanymi w ulotce przed jego zastosowaniem. Przed zastosowaniem leku należy sprawdzić datę ważności podaną na opakowaniu (etykiecie). Nie należy stosować leku po terminie ważności. Przechowuj lek w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w miejscu niedostępnym i niewidocznym dla dzieci, zgodnie z wymogami producenta. Lek ten został przepisany przez lekarza prowadzącego celem leczenia konkretnego schorzenia. Nie należy go odstępować innym osobom ani używać w innych okolicznościach bez konsultacji z lekarzem.

Polacam do uszu.
Młody będąc przedszkolakiem co jakiś czas miał stany zapalne ucha. Te krople przepisał nam wtedy laryngolog, bardzo były pomocne :)
Niedawno pytałam o nie w aptece, ponoć na receptę są ...

Kciuuuuki.
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pt lis 06, 2009 9:57 Re: cz.3 - Teraz Łatek :)

Dzień dobry. Popsuło mi się miau. Od dwóch dni nie dostałam żadnego powiadomienia. Poza tym brak czasu ciągle mi doskwiera. Dzisiaj mam trochę luzu, więc zaglądam po kolei na ulubione wątki. U nas lepiej. Uszy już nie bolą, ale antybiotyk i krople nadal idą. Roślinek w domu nie chcę. Nie lubię. Nie umiem się nimi zajmować i zapominam podlewać. Aż dziwne, że nie usychają, tylko dziczeją... I później dżungla w domu rośnie ;) Łatek już wcina suche. Czuje się dobrze. Śpi z nami, z czego bardzo się cieszę, bo ciepło mi jest przynajmniej :lol: Łatuś do perfekcji opanował sztukę podlizywania się ;) :kotek: Kochany jest jak nie wiem :)

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Pt lis 06, 2009 10:00 Re: cz.3 - Teraz Łatek :)

Myszeńk@ pisze:Otinum - Cholini salicylas
Postać: krople do uszu
Działanie: przeciwbólowe
przeciwzapalne
Wskazania: Stany zapalne ucha (ostre nieżytowe zapalenie przewodu słuchowego zewnętrznego, błony bębenkowej, ucha środkowego). Stosowany również przed płukaniem przewodu słuchowego zewnętrznego w przypadku obecności stwardniałej woszczyny.

Dawkowanie: Zewnętrznie. Dawkę i częstotliwość stosowania leku ustala lekarz. Krople wkraplać do przewodu słuchowego zewnętrznego. Zaleca się wkraplanie w pozycji leżącej chorego, uchem zwróconym ku górze, z pozostaniem w tej pozycji kilka minut po zakropleniu. Aby leczenie było skuteczne i jak najbardziej bezpieczne należy przestrzegać zaleceń lekarza prowadzącego. Zapoznaj się z właściwościami leku opisanymi w ulotce przed jego zastosowaniem. Przed zastosowaniem leku należy sprawdzić datę ważności podaną na opakowaniu (etykiecie). Nie należy stosować leku po terminie ważności. Przechowuj lek w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w miejscu niedostępnym i niewidocznym dla dzieci, zgodnie z wymogami producenta. Lek ten został przepisany przez lekarza prowadzącego celem leczenia konkretnego schorzenia. Nie należy go odstępować innym osobom ani używać w innych okolicznościach bez konsultacji z lekarzem.

Polacam do uszu.
Młody będąc przedszkolakiem co jakiś czas miał stany zapalne ucha. Te krople przepisał nam wtedy laryngolog, bardzo były pomocne :)
Niedawno pytałam o nie w aptece, ponoć na receptę są ...

Kciuuuuki.

Znam te krople i mam w domu. Zakropliłam Małemu uszy jak tylko powiedział, że go bolą. A i laryngolog je zaleciła razem z antybiotykiem. Rzeczywiście są na receptę :)

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Pt lis 06, 2009 10:22 Re: cz.3 - Teraz Łatek :)

Kciuki za Maluszka i za Ciebie za całokształt :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Sob lis 07, 2009 8:12 Re: cz.3 - Teraz Łatek :)

ObrazekŁaciu i Maciejowa!
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob lis 07, 2009 16:40 Re: cz.3 - Teraz Łatek :)

bry :)

MaryLux

Post » Sob lis 07, 2009 19:43 Re: cz.3 - Teraz Łatek :)

Cześć Słoneczko Puchate,Łatuńku.Troszkę rzadko wchodzimy na ukochane wąteczki,bo Duża jakaś taka nie do życia jest,mmmrrraaauuu
Obrazek

Myszolandia

[poprzednia][następna]