OPOLE - Beza, Virus, Bonjo - Wszystko ku lepszemu!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro paź 14, 2009 17:49 Re: OPOLE Atevana - Beza - pomóżcie podjąć decyzję...

Skontaktuj się najlepiej z dr Garncarzem, jeśli on powie, że usuwać, to usuwać. Kontakt masz tu:

http://www.garncarz.pl/

Gabinet generalnie ma w Wa-wie, ale jeździ z konsultacjami w po całym kraju. Nie wiem czy bywa u nas ale we Wrocku na pewno.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Nie paź 18, 2009 20:53 Re: OPOLE Atevana - Beza - pomóżcie podjąć decyzję...

Wysłałam wiadomość wraz ze zdjęciami. Jutro do nich zadzwonię zapytać, czy by mogli odpisać na wiadomość. Nie wiem czy tak bez niczego odpiszą na maila, więc po prostu zadzwonię 8)
http://www.youtube.com/watch?v=PYBz2gjlEfA Zobacz czym jest cierpienie...

Atevana

Od: Wto kwi 01, 2008 15:41

Post » Wto paź 20, 2009 23:06 Re: OPOLE Atevana - Beza - pomóżcie podjąć decyzję...

Chciałam tylko powiedzieć, że nie ma żadnej odpowiedzi na mój mail, a jedna ze skrzynek Garncarza jest pełna. Wysłałam info na drugą, a jutro dzwonię.

Ale za to mam dal Was śliczne zdjęcie :) Na początku się zdawało, że koty się nie polubią, a teraz takie widoki mam :) Virusek wyszedł przesłodko!
Obrazek

Atevana

Post » Śro paź 21, 2009 7:15 Re: OPOLE Atevana - Beza - pomóżcie podjąć decyzję...

Piękny widok. Brzuchol Viruska zachwycający.
Malutka jest pięknie umaszczona. :D
Wyglądają jak szczęśliwi rodzice z maleństwem. :D

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Śro lis 04, 2009 12:54 Re: OPOLE Atevana - Beza - pomóżcie podjąć decyzję...

Dziś operacja Bezy! Proszę o kciuki, bo denerwuję się jak diabli :(
Oby uratowali oko, oby uratowali oko, oby nic się jej nie stało :(
Obrazek

Atevana

Post » Śro lis 04, 2009 14:22 Re: OPOLE Atevana - Beza - Dziś operacja oka! Prosimy o kciuki!

Będzie dobrze!
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Śro lis 04, 2009 16:44 Re: OPOLE Atevana - Beza - Dziś operacja oka! Prosimy o kciuki!

BEZA MA OCZKO! Usunęli to wszystko, co się zrastało. Teraz kruszynka jeszcze się nie wybudziła i leży na kolankach... Popłakałam się z tego wszystkiego... W piątek mamy kontrolę i wtedy na 100% powinno być wszystko jasne.

Atevana

Post » Śro lis 04, 2009 17:54 Re: OPOLE Atevana - Beza - Dziś operacja oka! Prosimy o kciuki!

Cudownie. :)

Kciuki cały czas mocno zaciśnięte. :ok:

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Śro lut 03, 2010 0:58 Re: OPOLE Atevana - Beza - Dziś operacja oka! Prosimy o kciuki!

Daaawno nie pisałam. Beza ma się super! Z całego serca polecam Dr Iwaszkiewicza z Opola w sprawie operacji oczu. Bezunia była operowana w sumie 2x i to wystarczyło, by jej oczko wyglądało prawie jak zupełnie zdrowe. Gdyby ktoś nie wiedział, że wcześniej chorowała, nie wiedziałby które było operowane 8)

Zauważyłam niesamowitą poprawę w zachowaniu po operacjach. Chętniej się bawiła i widać było, że czuje się pewniej z każdym ruchem. Nie bała się, że w coś zaraz uderzy. Istniało ryzyko i nadal istnieje, że będzie potrzebna trzecia operacja, ale widząc efekty gojenia Dr Iwaszkiewicz uznał, że mimo iż nie jest doskonale, nie będzie potrzebna trzecia operacja. Ja czujnie obserwuję moją kruszynkę i zaglądam jej głęboko w oczko, kiedy tylko mogę by kontrolować proces gojenia i ewentualnych komplikacji.

Niestety są też złe wieści ale już zażegnane.
Beza uciekła... Pewnego dnia, kiedy nadchodziły te straszne mrozy (był to 12 grudnia), po prostu zniknęła. Do dziś nie wiem jakim cudem wydostała się z domu. Znalazłam ją 2 dni później. Okolica była pozaklejana ogłoszeniami, poinformowałam schronisko, rozmawiałam z każdym, kto ma psa, żeby zwrócił szczególną uwagę, czy nie pojawił się nowy kotek na osiedlu. O ~6 rano dostałam telefon, że jakiś kot chodzi po parkingu. Wybiegłam w piżamie i chodziłam na czworaka po parkingu, żeby tylko ją znaleźć. Kiedy przebiegła obok mnie i ją zawołałam, odwróciła się i przybiegła ile sił w nóżkach, radośnie mrucząc i tuląc się do mnie. Na szczęście mimo drastycznego spadku temperatury, nic się jej nie stało. Weterynarz (Iwaszkiewicz) musiał mnie uspokajać, że nic się jej nie dzieje, osłuchał ją i zbadał, wszystko jest dobrze. A ja i tak panikowałam, że to były 2 doby poza domem w mroźne dni!

Zdjęcia zrobię jutro słodkim 3 kluchom :) I chciałam też nadmienić, że Beza odmieniła życia moich kotów. Pokazała im, że zabawka która jest głośna może być fajna i że tulenie się z kotami jest super ! :D Bonjo, Virus i Beza prawie zawsze śpią razem. I niech mi ktoś powie, że kot może żyć sam, bez innego kota. W życiu nie powiedziałabym, że Bonjo będzie tak związany z innym kotem! Bawi się jak dziecko, nabrał energii, entuzjazmu! Schudł 8) Dużo biega, a Virus już jako senior może liczyć, że Beza przyjdzie w nocy i się do niego przytuli. Kot nie powinien spać sam, prawda? 8)

Atevana

Post » Sob lut 06, 2010 10:33 Re: OPOLE Atevana - Beza - Dziś operacja oka! Prosimy o kciuki!

Atevana pisze:
Bonjo, Virus i Beza prawie zawsze śpią razem. I niech mi ktoś powie, że kot może żyć sam, bez innego kota.

Jedynak jest skazany na samotność. Chyba nikt z ludzi nie chciałby żyć sam.
Fajnie, że Twoje koty tak świetnie ze sobą się czują.
I że Bezunia zdrowa.
Wszystko dobre, co się dobrze kończy!
Czekam na fotki kociego towarzystwa.

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

[poprzednia]