Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lis 02, 2009 16:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Wrociłysmy ze stoczni.jest tam pełno chorych i kalekich kotów.Jednego nie udało sie uratować.Miał zgniłą całą jedną połowę mordki :cry: To była kotka ok 4 letnia.Dwa inne koty zawiozłyśmy na leczenie,jeden jest w bardzo cięzkim stanie.Cztery kotki poddano dzisiaj sterylizacji
Jutro jedziemy tam znowu
Koty są tam karmione karmą z darów,ale i tak rzucają się na jedzenie i biją się o nie między sobą
Nie wiem,czy tylko niektóre koty dostaja jedzenie a inne nie,widać,że niektóre(wiekszość widziana dzisiaj) jest strasznie głodna :(
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Pon lis 02, 2009 18:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

AGA JESTEŚCIE BOSKIE!!!!!!!!!!!!!
dobrze że ten ze zgniłą mordka już się nie meczy biedaczek :cry: :cry: :cry:
czy te po sterylkach 4 sztuki dojadą dziś do mnie :?:

co do budki to dogadajcie się z annąarczyk. może jej mąż zrobiłby małą dodatkowo dla kotki spod stoczni???? a tą większą zawiozło by się do kociej duszy???????????????????????
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon lis 02, 2009 21:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

co do budki to dogadajcie się z annąarczyk. może jej mąż zrobiłby małą dodatkowo dla kotki spod stoczni???? a tą większą zawiozło by się do kociej duszy???????????????????????[/quote]

Oki
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Wto lis 03, 2009 13:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Widzę, że jakaś kicia ze stoczni została bez domku:-) z tego co nam zostało to mąz "wyskrobie" jeszcze jeden domek:-)
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Wto lis 03, 2009 14:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

annoarczyk jesteś wielka i bien także :lol: :lol: :lol: :piwa: :ryk: :kotek: :ok:
tak więc kocia duszo dogadaj się z annąarczyk w sprawie odebrania kociego domku do wejherowa a koteczka ze stoczni jeszcze kilka dni może poczekać ;)

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Wto lis 03, 2009 19:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

ojej lawina kociaków do nas spływa ze stoczni....dziś agnieszka przywiezie kilka i marlena też- także moge spędzić dziś noc z 10 sztukami po sterylkach :wink: będzie wesoło :kotek: :ryk:
dziewczyny z łukaszem radzą sobie w stoczni fantastycznie, ale strasznie tam marzną. dziś była audycja w radio gdańsk o nas i o stoczniowych biedkach, mamy obietnice od dyrektora że dostaniemy więcej przepustek ;) potrzebujemy chetnych na łapanki. kinga, aga , marlena i łukasz nie dadzą rady sami!!!!!!!!!!!!!!!!!
zaprzyjaźnieni weterynarze stworza wraz z nami zaplecze dla kotów chorych i posterylkowych- zakupujemy klatki wystawowe do ich gabinetów ;)

robimy dużo, ale potrzebna jest pomoc fizyczna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

[b]W NIEDZIELĘ 08 LISTOPADA O GODZ. 15.00 JEST SPOTKANIE W CYGANERII W GDYNII ODNOŚNIE POMOCY KOTOM STOCZNIOWYM- ZAPRASZAMY WSZYSTKICH CHĘTNYCH :!: :!: :!: :kotek: :kotek: :kotek: [/b]

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Wto lis 03, 2009 23:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

witam, znalazlem jeszcze ten temat o kociakach ze stoczni, to skopiuje moja wypowiedz w innym temacie.

wklejam troszke zdjec ze stoczni. Tak jak dziewczyny pisza, smutny widok tych kotow, ale tez radosc ze mozna im jakos pomoc.
Niektore koty sa wystraszone, inne bardzo sie do nas łaszą. Szkoda ze czasem stare, pogryzione, a mile, nie maja zbytniej szansy na adopcje. Najchetniej wzialbym je wszystkie

juz po sterylce, lekko podkurzone czekaja na wyjscie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

juz na wolności

Obrazek

Obrazek

pora wybrac kotke, zadecydowac ktora dzis idzie do weta, pikuś

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

to ulubiony zakapior Marleny, pewno ojciec i dziadek polowy kociakow

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a moze by sie tak dac zlapac.. ciekawe co mnie czeka za brama?

Obrazek

no własnie..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

chyba kocur, z innej watachy, podlamany ogonek i duzo strupow

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a to Tyfuska, nie wiem z jakiej okazji dostala takie imie od Pani opiekujacej sie kotami.
Czesto towarzyszy nam w lapaniu innych bidul

Obrazek

Obrazek

jak mialbym sie zdecydowac na jednego, nie wiedzialbym na ktorego, wszystkie sa superowe, maja madre oczka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

inna rodzinka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tyfuska pilnuje wejscia do kanalow. Jest tam cieplo, ale jakos tak strasznie. Moze pilnuje swojego dziecka, ktorego zwloki odkrylismy wczoraj?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i tu jeszcze inna rodzinka

Obrazek

Obrazek

Nie wszystkie z tych kotow sa dzikie. Mysle, ze czesc z nich moglaby znalezc kochajacy dom, wiemy w ktorych miejscach zyja. Na przyklad taka Tyfuska za kazdym razem patrzac przekazuje sygnal: wez mnie ze soba, gdziekolwiek, bylebym nie siedziala juz tutaj, gdzie wieczorami tocza sie walki kotow, gdzie kotki sa gwalcone, a w dzien trzeba uciekac przed mewami, polujacymi na koty, uwazajac zeby nie zranic sie o mnostwo zelastwa i innych niebezpieczenstw.

Przed nami jeszcze kilometry kanałow oraz innych zakamarkow, w ktorych sa koty. Panowie pracujacy w stoczni w wiekszosci sa superowi, szczegolnie ci "nie od pracy biurowej". Widac ze kochaja zwierzeta i rozumieja istniejacy tam problem.

Moim zdaniem najwiekszym problemem, oprocz zimna itp jest to ze duzo kotow potrzebuje opieki medycznej, kilkudniowej, o tym juz dziewczyny pisaly. Super ze zglaszaja sie wolontariusze do pomocy w wylapywaniu kotow, ale najcenniejsze byloby, gdyby ktos mogl przetrzymac schorowanego, dzikiego kota u siebie przez pare dni, podajac mu leki i dogladajac czy zdrowieje po wizycie u weterynarza

a poza tym :-)

pozdrowionka
L.

LQQKIE

Od: Pon paź 19, 2009 17:41

Post » Wto lis 03, 2009 23:41 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Łukasz piękne zdjęcia :ok: Te koty ze zdjęć to akurat same piękności.Widać,że częściowo oswojone i karmione.
Niestety,te koty,którym nieudaje się zrobić zdjęcia,bo widzimy je przez moment jak przemykają pod kupą żelastwa nie są już takie :( Zdziczałym kotom trudniej jest zdobyć karmę,boją sie człowieka i uciekają na każdy nasz ruch.To są koty w stylu tego z naszej ulotki :( Trudno będzie im pomóc....
Te dwa kocurki,które przebywają na leczeniu wyglądają strasznie.Jeden ma połamany ogon i jest przeraźliwie chudy,wyliniały i chory :( Okazał się wielkim miziakiem,nie przeszkadza mu klatka,próbuje mruczeć,załatwia się do kuwety 8O
On powinien mieć domNie wyobrażam sobie,że za miesiąc miałby wrócic spowrotem do stoczni
On wydaje się być szczęśliwy w tej lecznicy....
Drugi w lepszym stanie został wykastrowany i też nie jest dzikusem.Daje sobi podawać kroplówki,wycierać nos i zakraplać oczy.Te dwa koty nie mogą wrócić do stoczni
Kto da im dom :?: :?: :?:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Wto lis 03, 2009 23:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Najbardziej potrzebni są ludzie do transportowania kotów na i ze sterylek.
Łukasz spisał sie na medal,woził,odwoził i dźwigał ciężkie klatki z kotami
Łukaszku dziękujemy :piwa: Twoja pomoc jest nieoceniona(nie ma jak męska pomocna dłoń :ok: )
Wiem jednak,że masz rodzinę i mnóstwo spraw na głowie i rozumiem,że nie możesz przyjeżdżać na każdą akcję w stoczni
Potrzebujemy więcej Łukaszów
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Śro lis 04, 2009 6:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Witam
Mam pytanie ?
Jakie kryteria musi spełniać osoba potrzebna do pomocy ?
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Śro lis 04, 2009 8:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Aguś nie wiem jakie Adam ma plany na sobote, ale prawdopodobnie moglibyśmy pomóc chociaż w transporcie kotów. Jakby co to daj znać, masz mój numer.
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Śro lis 04, 2009 9:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Ja też jestem pod ogromnym wrażeniem ilości pracy którą już zrobiliście!!! Mam wyrzuty sumienia że nie mogę pomóc za wiele w tej najtrudniejszej robocie, ale cały tydzień jestem w pracy od rana do wieczora, w sobotę tylko mogę pomóc jak potrzeba pomóc w łapaniu, transporcie (samochód mam teraz sprawny) to dawajcie znać, w soboty mogę pomagać.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro lis 04, 2009 10:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

jarekm pisze:Witam
Mam pytanie ?
Jakie kryteria musi spełniać osoba potrzebna do pomocy ?

Jedynym kryterium jakie musi spełnić kandydat jest miłość do kotów :ok:
jarekm czekamy na takich ludzi jak TY :D
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Śro lis 04, 2009 10:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

soso pisze:Aguś nie wiem jakie Adam ma plany na sobote, ale prawdopodobnie moglibyśmy pomóc chociaż w transporcie kotów. Jakby co to daj znać, masz mój numer.

Byłoby cudownie :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Śro lis 04, 2009 11:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

KOTKI PO STERYLKACH SA CUDOWNE, GRZECZNE, TYLKO TROSZKĘ PŁACZĄ :( BO SIĘ BOJĄ.
ja się tylko martwie tym, że sa u mnie tylko przez noc. chętnie bym je potrzymała dłużej, żeby w pełni doszły do siebie- ale skoro wet mówi że najlepiej dla nich, żeby je wypuścić- to tak róbmy.
czekamy na wielu chętnych do łapanek :lol:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

[poprzednia][następna]