Re: Smoczydła (foto). Pożegnanie Misi :'(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 02, 2009 10:59 Re: Smoczydła (foto). Polowanie na... Misię :(

Savanah to niezła prowodyrka. Nie tylko nauczyła Gabrycha skrobania w drzwi (do tej pory "tylko" miauczał pod drzwiami sypialni, by wymusić poranne jedzonko wcześniej), ale też zawiązała z nim pakt przeciwko Misi...

Wczoraj musieliśmy ingerować, bo dopadli moją kochaną pingwinkę w wersalce. Rozdzieliliśmy towarzystwo i był spokój. Misia zaległa jak zwykle na krzesełku pod stołem... Trochę mnie dziwiło, że przez cały dzień nie przyszła do nas do drugiego pokoju, w którym oglądaliśmy filmy na dvd (taki relaksik).... Jak się okazało wieczorem, powodem była boląca łapka :( Zaobserwowałam to przy wieczornym karmieniu. W ogóle nie stawała na prawej przedniej łapce - tej, którą zwykle się broni :( Nawet podczas jedzenia trzymała ją w górze. Na noc zabraliśmy Misię do naszej sypialni, a Gabrysia z Savanką zamknęłam w innym pokoju.

Wydaje mi się, że rano było trochę lepiej z łapką, ale nadal się martwię. Chyba nie jest złamana, bo pozwalała ją dotykać. Gorączki nie ma. Apetyt jest. Co radzicie? Stresować ją podróżą 15-kilometrową do weta, czy poczekać? I liczyć, że to tylko nadwyrężenie? Misia ma 9 lat i jak do tej pory nie miała żadnych kłopotów ze zdrowiem.

Dla przypomnienia moja ślicznotka:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

smoczyca3g

Od: Pon kwi 07, 2008 11:24

Post » Pon lis 02, 2009 11:22 Re: Smoczydła (foto). Polowanie na... Misię :(

Piękna Misiunia :1luvu: :P
Nie stresuj jej .Może tylko nadwyrężyła łapkę ?,może to ze stresu ...Kiedyś mój kot tak miał.Dużo spokoju i czułości i przejdzie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon lis 02, 2009 11:34 Re: Smoczydła (foto). Polowanie na... Misię :(

Misiunia ależ Ona śliczna jest :1luvu:
może nic z łapką poważnego kciuki za wygojenie :ok:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Pon lis 02, 2009 11:35 Re: Smoczydła (foto). Polowanie na... Misię :(

Dziękuję Amysiu :) Tak właśnie czułam. Dopieszczam ją, dopieszczam :ok: Nie mówiąc o TŻ-cie, który ją uwielbia (ze wzajemnością zresztą...) ;)

Och, stęskniłam się za wami... a tak mało mam ostatnio czasu na miau :? Widzę Kochana, że się dokociłaś :1luvu: Boziu, kiedy ja to wszystko nadrobię?? :roll:

smoczyca3g

Post » Pon lis 02, 2009 11:37 Re: Smoczydła (foto). Polowanie na... Misię :(

Alus! :) Na wątku JoasiS dziękowałam za wspaniały przepis na spagetti z sosem ragout - miód w gębie kobieto! :1luvu:

smoczyca3g

Post » Pon lis 02, 2009 13:45 Re: Smoczydła (foto). Polowanie na... Misię :(

smoczyca3g pisze:Och, stęskniłam się za wami... a tak mało mam ostatnio czasu na miau :? Widzę Kochana, że się dokociłaś :1luvu: Boziu, kiedy ja to wszystko nadrobię?? :roll:

3-go będzie już miesiąc jak się dokociłam :D
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon lis 02, 2009 13:52 Re: Smoczydła (foto). Polowanie na... Misię :(

smoczyca3g pisze:Alus! :) Na wątku JoasiS dziękowałam za wspaniały przepis na spagetti z sosem ragout - miód w gębie kobieto! :1luvu:

to zapraszam do mnie stale nowe przepisy :wink:

i dziękuję bardzo miło jak smakuje :oops:

alus1

Post » Pon lis 02, 2009 14:00 Re: Smoczydła (foto). Polowanie na... Misię :(

amyszka pisze:
smoczyca3g pisze:Och, stęskniłam się za wami... a tak mało mam ostatnio czasu na miau :? Widzę Kochana, że się dokociłaś :1luvu: Boziu, kiedy ja to wszystko nadrobię?? :roll:

3-go będzie już miesiąc jak się dokociłam :D

Ciuuuudne to małe w podpisie :1luvu: Muszę koniecznie doczytać zaległości :)

smoczyca3g

Post » Pon lis 02, 2009 14:04 Re: Smoczydła (foto). Polowanie na... Misię :(

alus1 pisze:
smoczyca3g pisze:Alus! :) Na wątku JoasiS dziękowałam za wspaniały przepis na spagetti z sosem ragout - miód w gębie kobieto! :1luvu:

:oops: :oops: :oops: ...bardzo chętnie Alu... tylko muszę dawki wszystkich składników dzielić na pół, bo inaczej w nic się już nie zmieszczę :oops: Jak zobaczyłam ile mi tego wczoraj wyszło, to stwierdziłam, ze będzie obiad i na dziś.... Nic z tego :evil: pożarliśmy WSZYSTKO :oops: :oops: :oops:

smoczyca3g

Post » Pon lis 02, 2009 14:17 Re: Smoczydła (foto). Polowanie na... Misię :(

smoczyca3g pisze:
alus1 pisze:

:oops: :oops: :oops: ...bardzo chętnie Alu... tylko muszę dawki wszystkich składników dzielić na pół, bo inaczej w nic się już nie zmieszczę :oops: Jak zobaczyłam ile mi tego wczoraj wyszło, to stwierdziłam, ze będzie obiad i na dziś.... Nic z tego :evil: pożarliśmy WSZYSTKO :oops: :oops: :oops:

:ryk: :ryk: :ryk: ja zwykle mrożę część sosu :wink:

alus1

Post » Pon lis 02, 2009 14:21 Re: Smoczydła (foto). Polowanie na... Misię :(

smoczyca3g pisze: :oops: :oops: :oops: ...bardzo chętnie Alu... tylko muszę dawki wszystkich składników dzielić na pół, bo inaczej w nic się już nie zmieszczę :oops: Jak zobaczyłam ile mi tego wczoraj wyszło, to stwierdziłam, ze będzie obiad i na dziś.... Nic z tego :evil: pożarliśmy WSZYSTKO :oops: :oops: :oops:

U mnie było dokładnie tak samo :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Gosiu, wstawiłam fotki Sznycka podobne do Miśkowych:
viewtopic.php?f=1&t=98457&p=5131742#p5131742
:wink:

Zdrówka dla Misiuni :ok: :ok: :ok: :ok:
Mam nadzieję, że ta łapka to nic poważnego :ok:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pon lis 02, 2009 14:42 Re: Smoczydła (foto). Polowanie na... Misię :(

Misiunia dziękuje za życzonka zdrowia :)
Jeśli jutro nadal będzie kuleć, to jedziemy do weta...

Sznycuś jest boski :) Och,jak bardzo chciałabym ich zobaczyć razem: Misię i Sznyca :1luvu:

Alu! Zamrozić?? 8O NIE-WY-KO-NAL-NE w moim domku :oops: A! Zapomniałam dodać, że zjedliśmy ten sosik z... ziemniakami :oops: nie miałam bowiem akurat makaronu, a ryżu była ledwie torebeczka... No i jeszcze były ogórki małosolne :)

smoczyca3g

Post » Pon lis 02, 2009 14:45 Re: Smoczydła (foto). Polowanie na... Misię :(

smoczyca3g pisze:Sznycuś jest boski :) Och,jak bardzo chciałabym ich zobaczyć razem: Misię i Sznyca :1luvu:

Się zrobi 8) . Odwiedzicie nas razem z Misią w Dąbrowach jak się tam już zainstalujemy :wink:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pon lis 02, 2009 15:01 Re: Smoczydła (foto). Polowanie na... Misię :(

Odwiedzić - na pewno odwiedzimy :) Już zanotowywuję zaproszenie :twisted:
Jednak, czy z Misią?... Wątpię... Ona się boi obcych kotów :( Już prędzej Gabrych byłby zainteresowany :D

A propos! TŻ ćwiczy się w obsłudze komputerowych programów graficznych. Oto, co dziś zrobił z mojego pieszczocha :strach:

Przed Państwem COTBRA

Obrazek

To jak Joasiu? Nie boisz się gościć takiego "kota"? ;)

smoczyca3g

Post » Pon lis 02, 2009 15:15 Re: Smoczydła (foto). Polowanie na... Misię :(

COTBRA :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
ale sos ten akurat jest mało kaloryczny bo 2 łyżki oleju i delikatne chude mięsko z pomidorami to akurat jest z 80 kalorii :wink:

alus1

[poprzednia][następna]