Kocur szablozębny - czyżby... za duże kły? :D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 30, 2009 13:25 Re: Akcja zakocanie, mission accomplished

No, najwyżej z powrotem będzie noce spędzała w kuchni, a gdy ktoś jest w domu, będzie wpuszczana do pokoju.
Zastanawiałam się nad jakimś odstraszaczem właśnie... Pierwsza kupa w kuwecie pojawiła się w sumie po skropieniu tejże kroplami walerianowymi, dziś wieczorem znowu spróbuję.

illuvies

Od: Czw wrz 17, 2009 13:23

Post » Pt paź 30, 2009 13:29 Re: Akcja zakocanie, mission accomplished

mmmmm wonności :-) trzymam kciuki!!!
Jak coś - zmieniaj tytuł "pomocy - kupa na dywanie" czy coś w tym stylu i zaraz się zlecą :-) pomocne osoby na pewno!!!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt paź 30, 2009 13:31 Re: Akcja zakocanie, mission accomplished

dagmara-olga pisze:mmmmm wonności :-) trzymam kciuki!!!
Jak coś - zmieniaj tytuł "pomocy - kupa na dywanie" czy coś w tym stylu i zaraz się zlecą :-) pomocne osoby na pewno!!!

Bo w końcu kupa na dywanie to wielce... hm... kuszący wątek. :lol: Nic co kocie nie jest mi obce? :ryk:

illuvies

Post » Pt paź 30, 2009 13:40 Re: Akcja zakocanie, mission accomplished

poważnie :-) sporo tu osób chętnie pomogą, może mieli podobny problem - ale trzeba ich "zwabić" tytułem !
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt paź 30, 2009 17:21 Re: Akcja zakocanie, mission accomplished

dagmara-olga pisze:poważnie :-) sporo tu osób chętnie pomogą, może mieli podobny problem - ale trzeba ich "zwabić" tytułem !

Ja w to nie wątpię, co nie zmienia faktu, że bawi mnie pomysł tytułu "kupa na dywanie". :D

Dałam dziś kotom rybkę, teraz obierałam warzywa na rosół i Oliwia się cały czas koło mnie kręciła w nadziei na jakiś kąsek. Dostała w końcu kurczaka. ;) Dość blisko zaczyna podchodzić, i generalnie reaguje na słowa - jak się jej powie "jedz", to zawsze się zajmuje michą. ;)

illuvies

Post » Pt paź 30, 2009 20:19 Re: Akcja zakocanie, mission accomplished

illuvies

Post » Sob paź 31, 2009 9:08 Re: Akcja zakocanie, mission accomplished

Mefi ma film :-) a Oliwka?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Sob paź 31, 2009 10:10 Re: Akcja zakocanie, mission accomplished

A Oliwia spektakularnych sztuczek nie wykonuje, poza ganianiem mięsa po talerzu. :D Dopiero wczoraj więcej się koło mnie kręciła - w ogóle uważam wczorajszy dzień za sukces pod tym względem - a jeśli będzie więcej się przy nas kręciła, ma większą szansę na błysk fleszy. :D

illuvies

Post » Sob paź 31, 2009 20:35 Re: Akcja zakocanie, mission accomplished

Jest kupa w kuwecie, hura! :dance2:

illuvies

Post » Sob paź 31, 2009 20:53 Re: Akcja zakocanie, mission accomplished

Obrazek
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pon lis 02, 2009 9:53 Re: Akcja zakocanie, mission accomplished

Kolejna noc z pełną kuwetą. Na to wygląda, że trzeba będzie ją wypuszczać na dom w dzień, a na noc zamykać ponownie w kuchni. Zastanawiam się, czy załatwianie się na dywanie nie jest spowodowane tym, że robi "gdzie popadnie", bo Mefik nie da jej spokojnie udać się na posiedzenie do kuwety? ;) Niestety, małego nie możemy już zamknąć w łazience, bo się nauczył otwierać drzwi, tych na dole (chociaż są dokładnie takie same) jeszcze nie rozpracował. Zostawiamy mu póki co otwarte drzwi do gabinetu, bo lubi spać na naszych fotelach, a nic nie gryzie... Za to tapeta w pokoju za jednym regałem jest, cóż... Zdarta. :roll:
Znowu zrobiłam kotom jedzenie, warzywa z kurczakiem, ale chyba się to Oliwii znudziło (w końcu było tydzień temu ;)). Może uda mi się dziś wygrzebać z kserówek i kupić wątróbkę, albo skrzydełko. Zawsze gdy nie potrzebuję, jest tego zatrzęsienie w sklepach, a gdy chcę kupić - to nigdzie nie ma.

illuvies

Post » Pon lis 02, 2009 9:59 Re: Akcja zakocanie, mission accomplished

drapak dla Mefika! I to koniecznie taki jak lubi - czyli jak drapie ściany to pionowy o większej powierzchni.
A co do odganiania od kuwety - fakt - koty się czasem na siebie "czają" - u mnie zawsze jeden drugiego goni jak pierwszy wychodzi z kuwety. Pierwszy robi to i owo a drugi siedzi i zagląda i zaczepia łapką ale nigdy nie skłoniło ich to do robienia poza kuwetą.
Myślę, Że Oliwka umie Mefika trzepnąć jak jej przeszkadza :-)
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pon lis 02, 2009 11:26 Re: Akcja zakocanie, mission accomplished

Za drapak Mefikowi robi dywan oparty na biblioteczkę - to w nim nurkował na filmie. Tapeta jest zdarta, bo koło regału stoi kilka siatek i ciężko mu wyleźć bez odepchnięcia się od ściany, i tak szoruje po niej pazurami. :roll:
Jak będzie moment, to coś z tego dywanu skminimy - bo i tak nie będziemy go kładli na podłogę, i tak się właśnie zastanawiam czy nie zbić z desek takiego domku, jakie są czasami do kupienia w horrendalnych cenach i nie obić tego dywanem. ;)

illuvies

Post » Wto lis 03, 2009 21:43 Re: Akcja zakocanie, mission accomplished

Dziś, jeśli wierzyć TŻ, to gdy przygotowywał kurczaka na obiad, Oliwia przyszła do niego i miaucząc, domagała się swojej części. Ale żałuję, że tego nie widzialam! To jest jednak najlepsza wiadomość dnia... ;)

illuvies

Post » Wto lis 03, 2009 21:46 Re: Akcja zakocanie, mission accomplished

Brawo! :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

[poprzednia][następna]