Bielskie BiedyII-Guliwerek w domu :):)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 30, 2009 8:12 Re: Bielskie BiedyII-12 sztuk. Moja Dżaga chora :(

a jak wizyta u weta? :)

mnie troszkę Neska zmartwiła po nocy w kuwecie znalazłam dwa luźne qpale, niby zachowuje się normalnie, nosek też normalny, apetyt ma... nie wiem popatrze, poobserwuję :(

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Pt paź 30, 2009 13:30 Re: Bielskie BiedyII-12 sztuk. Moja Dżaga chora :(

wczoraj ledwo ledwo zdązyłam do lecznicy, zasiedzialam sie u kolezanki od której wogole zaczeło się całe tymczasowanie kotów....
Na szczeście zdązyłam i Dzaga dostała klujkę w tyłek :ok: podczas wizyt u weta ona cały czas siedzi mi na szyi. Od maleńkości tak robi, odkąd zabrałam ją taką tycią tycią ze schorniska.
Antybiotyk teraz bedę kontunuować w postaci tabletek i we wtorek kontrol. Musze do tego czasu złapać te paskudne siki :|

Pojechał też Bystrzak. W pyszczku ani śladu po tym bąblu, wszytsko slicznie sie zagoiło, wklesło. A sam Bystrzak...ach taki cudowny kotek, grzeczny, spokojny. Kolejny kot uratowany z tego miejsca co i równie cudowny Maciek.

Niestety całą radość mąci fakt że tam nadal na pomoc czeka Łapek kusttykający na przednią łapkę i inne kocurki, pozostałe coprawda nie mają jakiś widocznych chorób...tylko ten Łapek...
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Pt paź 30, 2009 13:37 Re: Bielskie BiedyII-12 sztuk. Moja Dżaga chora :(

Maykaw pisze:
mnie troszkę Neska zmartwiła po nocy w kuwecie znalazłam dwa luźne qpale, niby zachowuje się normalnie, nosek też normalny, apetyt ma... nie wiem popatrze, poobserwuję :(

o kurcze, a nie zjadła czegoś nowego?
u mnie wczoraj też któryś zostawił paćki na połowie pokoju :| :( na kolacje dostały animonce carny i podejrzewam że to chyba od tego...

berni

Post » Pt paź 30, 2009 14:21 Re: Bielskie BiedyII-12 sztuk. Moja Dżaga chora :(

Nie dawaliśmy jej nic nowego. Chyba że się sama czymś dokarmiła z talerza młodego (rekord świata w zlizywaniu serka z kanapek na pewno należy do niej, a robi to tak dokładnie że mój małż był pewien że nie posmarował jednej kanapki :twisted: ). Na chwilę obecną nowej qpki brak.

edit: kolejne 2 luzne qpale :( a diabliczka szaleje po domu zadowolona z zycia :twisted:

Maykaw

Post » Nie lis 01, 2009 21:22 Re: Bielskie BiedyII-12 sztuk. Moja Dżaga chora :(

cóż to się dzieje z brzusiem Neski :| :(

U mnie wczoraj nastraszyla mnie Majunia. Rankiem nie brykala z resztą, tylko leżała przytulona i leżala...a potem wstała i puściła pawia :| :roll: teraz juz wszytsko ok, ładnie je bawi się...mozna zwariować z tymi kotami...jaka szkoda ze jutro do pracy, tak miło było poleżeć w rano w sobotę z kotami. Potem ścinalismy orezcha i ledwo mogę się ruszać :roll: no starość normalnie...

a to moje dwie słodkie króweczki

Obrazek Pan Jinks

Obrazek i mikrokróweczka Majunia

Z nazwą mikrokróweczka wiaze sie pewna historia. Zadzownił niedawno pan i zapytał a ta Maja mikrokróweczka to co jest? ja zgłupiłam, mówię że kot przecież a pan na to że przeczytał ze mikrokróweczka a on hoduje kucyki które ludzie dzieciom kupują na prezent i byłby zaintersowany mikrokróweczkami, które pewnie też dobrze by sie sprzedawały.

Jako mikrokoteczka Maja nie cieszy się takim zainteresowaniem. no cóż...

ana koniec Pan Jinks na metry
Obrazek

berni

Post » Pon lis 02, 2009 8:01 Re: Bielskie BiedyII-12 sztuk. Moja Dżaga chora :(

Czyli Maja przez chwilę robiła za prawdziwą krowę? :roll:
Przecież w ogłoszeniach są zdjęcia, jest napisane, że chodzi o kota...no nie wiem :|

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pon lis 02, 2009 9:15 Re: Bielskie BiedyII-12 sztuk. Moja Dżaga chora :(

Fantastyczna historia z tą mikrokróweczką :ryk:
Jinks :1luvu:
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Pon lis 02, 2009 10:13 Re: Bielskie BiedyII-12 sztuk. Moja Dżaga chora :(

mahob pisze:Czyli Maja przez chwilę robiła za prawdziwą krowę? :roll:
Przecież w ogłoszeniach są zdjęcia, jest napisane, że chodzi o kota...no nie wiem :|

kot, krowa w końcu co to co za róznica :twisted:

dzień dobry w słoneczny i zimny poniedziałek :D
a jak tam Dżagusia?

Maykaw

Post » Pon lis 02, 2009 12:05 Re: Bielskie BiedyII-12 sztuk. Moja Dżaga chora :(

Dżagulinka lepiej lepiej, znacznie.
Ja sierota nie zauwazyłam tylko ze wszytskie kubeczki na próbki moczu wyszły i nie zdązylam wczoraj złapać siuśków. z polowania nici.Oby dziś sie udało.

Niedawno minęła 5 rocznica odkiedy Dżaga mieszka ze mną. Zabrałam ją z bielskiego schorniska, teraz bardzo żałuje że nie zabrałam jej rodzenstwa takze. Ktos przyniósł takie tycie tycie ok 6 tygodniowe kociatka do schorniska. 5 identycznych burasiątek. Gdybym wiedziala ze istnieje coś takiego jak dt, ze sama mogę być takim dt to dzis pewnie pisywałabym do domków sióst i braci mojej Dzagi...

Obrazek taka była malutka

I przez pewien czas była Krakowianką :mrgreen:

berni

Post » Pon lis 02, 2009 13:18 Re: Bielskie BiedyII-12 sztuk. Moja Dżaga chora :(

Była Krakowianką? Mieszkałyście w Krakowie? 8O
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Wto lis 03, 2009 7:52 Re: Bielskie BiedyII-12 sztuk. Moja Dżaga chora :(

Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy Dżaga :D
Zdrowia :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto lis 03, 2009 8:19 Re: Bielskie BiedyII-12 sztuk. Moja Dżaga chora :(

:balony: :balony: :balony:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Wto lis 03, 2009 8:46 Re: Bielskie BiedyII-12 sztuk. Moja Dżaga chora :(

Arsnova pisze:Była Krakowianką? Mieszkałyście w Krakowie? 8O

no, całe 5,5 roku. Dżaga mieszkała ze mna na ostatnim roku studiów i pomogała mi pisać moją pracę mgr :mrgreen: ja to bym chetnie do Krakowa wróciła, często żałuję że wogole wyjeżdzałam...

to Felunia
Obrazek

berni

Post » Wto lis 03, 2009 8:55 Re: Bielskie BiedyII-12 sztuk. Moja Dżaga chora :(

dziekuje ogromnie Livy :1luvu: za wpłatę i wszystkim licytujacym na bazarku z moimi kolczykami. Jestescie kochani, że wciąż i wciąż mogę liczyć na waszą pomoc. I ogromnie się cieszę że moje dzieła sie podobają :ok:

berni

Post » Wto lis 03, 2009 11:52 Re: Bielskie BiedyII-12 sztuk. Moja Dżaga chora :(

właśnie dotarły kolczyki - są śliczne :1luvu:
Fela slodka :D
Neska obrazona cięzko bo glodna, cale szczescie wszystko juz w normie i ostatni dzien diety dzis :)

Maykaw

[poprzednia][następna]