W-wa Tiliya ruda "persica" została Olsztynianką

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob paź 31, 2009 16:10 W-wa Tiliya ruda "persica" została Olsztynianką

Tiliya trafila do mnie na poczatku czerwca w tragicznym stanie. Miala chyba wszystkie mozliwe stany zapalne, nie jadla, byla skoltunionym kocim szkieletem (1,9 kg). Nie jadla. Tylko dzieki wolontariuszkom z lodzkiego schroniska trafila na forum i bardzo szybko do mnie. Tak naprawde dlugo nie bylo pewnosci czy przezyje. Przez 2,5 miesiaca przechodzilysmy gehenne - codzienne kroplowki dozylne i karmienie strzykawka. Dopiero w polowie sierpnia Tliya po raz pierwszy cos zjadla i napila sie sama - myslalam wtedy ze oszaleje ze szczescia bo bylam bliska totalnego zalamania sie. Dzieki slowom wsparcia przetrwalysmy i jako ze Tili zostala doleczona, utuczona i jest juz po strylce (28.10.2009) zaczynamy sie rozgladac za najlepszym domem na swiecie.
Dom ma byc niewychodzący. Ma zapewnic Tili kawalek miejsca w lozku do spania (najchetniej spi na koldrze przytulanoa do nogi), Mnostwo miziania i milosci (Tili uwielbia pieszczotki). Kicia jada WYŁĄCZNIE suchy Royal Canine (najchetniej exirgent) - i przyszly dom ma jej to zapewnic. Tili preferuje indywidualną kuwete. Inne koty toleruje (nie przeszkadzaja jej zbytnio w egzystencji), toleruje tez psa. Potrzeba jej duzo milosci i uwagi. W domu nie moze byc malych dzieci - na placz malego (4 miesiecznego) dziecka Tili zareagowala proba ataku na jego rodzicow (co prawda tylko na nich nasyczala ale yla bardzo zdenerwowana). Uprzedzam ze w wyborze domku dla niej bede wybredna - bo przez te miesiace walki o jej zycie bardzo ja pokochalam. Tili ma miedzy 2 a 5 lat - na poczatku weci dawali jej 5 teraz mowia ze moze miec kolo 2 lat - tylko byla potwornie zaniedbana.
zainteresowanych prosze o kontakt:
mail zirrael@o2.pl
kom. 501 642 192

a oto ślicznotka:

Obrazek

Obrazek[/quote]

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a tak było na poczatku:

Obrazek

Obrazek

jesli ktos móglby pomoc w oglaszaniu kici bede bardzo wdzieczna
Ostatnio edytowano Sob lis 14, 2009 11:03 przez zirrael, łącznie edytowano 2 razy
ObrazekObrazek

zirrael

Od: Wto sty 17, 2006 11:06

Post » Sob paź 31, 2009 17:20 Re: W-wa Tiliya ruda "persica" zaczynamy szukac domu

Zirrael ja i wolontariuszki z Łodzi bardzo chętnie ogłosimy małą. Chyba możemy wykorzystać tekst z pierwszego postu, albo jeśli możesz zmodyfikuj go trochę i wraz ze zdjęciami prześlij do mnie na adres: magdaradek@wp.pl a ja roześlę do dziewczyn i pomożemy szukać Tiliyce domku :D

Ja ze swej strony bardzo bardzo Ci dziękuję za tak wspaniałą opiekę nad Tiliyą i doprowadzenie jej do takiej fantastycznej formy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob paź 31, 2009 17:36 Re: W-wa Tiliya ruda "persica" zaczynamy szukac domu

magdaradek pisze:Zirrael ja i wolontariuszki z Łodzi bardzo chętnie ogłosimy małą. Chyba możemy wykorzystać tekst z pierwszego postu, albo jeśli możesz zmodyfikuj go trochę i wraz ze zdjęciami prześlij do mnie na adres: magdaradek@wp.pl a ja roześlę do dziewczyn i pomożemy szukać Tiliyce domku :D

Ja ze swej strony bardzo bardzo Ci dziękuję za tak wspaniałą opiekę nad Tiliyą i doprowadzenie jej do takiej fantastycznej formy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Nie ma za co dziekować :) Tekst jest jak najbardziej do wykorzystania... Nie dam rady go przeredagowac bo mam duze zmartwienie z psem i nie mam zupelnie glowy do pisania. Fotki zaraz odnajde i wysle (musze pogrzebac a wybierzecie to co bedzie wam najbardziej odpowiadalo. :D
ObrazekObrazek

zirrael

Post » Sob paź 31, 2009 18:26 Re: W-wa Tiliya ruda "persica" zaczynamy szukac domu

Banerek dla ślicznej kici :P

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hxh9l][img]http://fotozrzut.pl/zdjecia/7be7feafcd.gif[/img][/url]

:ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Sob paź 31, 2009 18:46 Re: W-wa Tiliya ruda "persica" zaczynamy szukac domu

amyszko prześllicznie dziekujemy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

zirrael

Post » Sob paź 31, 2009 19:00 Re: W-wa Tiliya ruda "persica" zaczynamy szukac domu

Chylę czoła za wszystko co zrobiłaś dla kotki i mocno trzymam kciuki za najlepszy dom na świecie
pozdrawiam, Agnieszka&Pati

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Od: Pt mar 20, 2009 15:55

Post » Sob paź 31, 2009 19:47 Re: W-wa Tiliya ruda "persica" zaczynamy szukac domu

zirrael dokonałaś cudu :1luvu:
kciuki za najlepszy domek na świecie :ok:
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Sob paź 31, 2009 20:14 Re: W-wa Tiliya ruda "persica" zaczynamy szukac domu

Wielki, wielki szacunek dla Ciebie za to, czego dokonałaś.
To nie może się zmarnować :ok: :ok: :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob paź 31, 2009 20:35 Re: W-wa Tiliya ruda "persica" zaczynamy szukac domu

pięknie wygląda teraz :D
czego to milość nie zrobi

bazylica

Od: Wto mar 03, 2009 0:36

Post » Sob paź 31, 2009 21:58 Re: W-wa Tiliya ruda "persica" zaczynamy szukac domu

:ok: kciuki za najlepszy domek na świecie :ok: :ok: :ok: kotulka jest prześliczna :1luvu:

Ona_Sc

Od: Sob maja 16, 2009 12:05

Post » Nie lis 01, 2009 10:22 Re: W-wa Tiliya ruda "persica" zaczynamy szukac domu

No to hopsamy z rana coby nas jakis dobry domek wypatrzył :D
ObrazekObrazek

zirrael

Post » Nie lis 01, 2009 10:48 Re: W-wa Tiliya ruda "persica" zaczynamy szukac domu

Ależ ona wypiękniała 8O
To są dwa różne koty, niesamowite.... 8O

Ukłony dla Ciebie za walkę o koteczkę :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Nie lis 01, 2009 12:01 Re: W-wa Tiliya ruda "persica" zaczynamy szukac domu

zirrael pisze:No to hopsamy z rana coby nas jakis dobry domek wypatrzył :D

wypatrzy
ona ma takie pasujące do jesieni ubarwienie :)

bazylica

Od: Wto mar 03, 2009 0:36

Post » Nie lis 01, 2009 13:08 Re: W-wa Tiliya ruda "persica" zaczynamy szukac domu

Tili wykorzystje to że jest "strasssnie biednym kotkiem po sterylce" :lol:
Obrazek
ObrazekObrazek

zirrael

Post » Nie lis 01, 2009 18:11 Re: W-wa Tiliya ruda "persica" zaczynamy szukac domu

Ale jej "do pyszczka" w granatowym kubraczku ;)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

[następna]