Historia dużej już Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob paź 24, 2009 12:13 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Erin pisze:Oj Cioteczko, musisz do mnie na nauki. Ja, gazowniczka z krwi i kości, powiem Ci jak się konserwować :wink: :P

Witaj Izuś :1luvu: .
Jeśli to ten sposób konserwacji, co mam na myśli, to ja doskonale umiem się tak konserwować :lol: :ok: .
Ale chętnie też skorzystam z dodatkowych rad - nauki nigdy za wiele :piwa: :lol: .

Wczoraj byłyśmy z dziewczynkami u mojej siostry z wizytą. Niuniunia jak zwykle była bardzo grzeczna i przesiedziała wizytę pod stołem, a Gagu-lejka... :roll: - wlazła dosłownie wszędzie :lol: . Nie było miejsca, którego by nie spenetrowała, kwiatków, których by nie skubnęła, pokopała sobie w glebie, bo doniczki u niej nie są zabezpieczone jak u mnie, zerwała firanki, nie spoczęła nawet na chwilkę :roll: . Bardzo podobało jej się na obcym terenie, gdzie mogła tak sobie pobuszować :lol: .
A dziś dziewczyny od rana demolują nasze mieszkanie :roll: . Zdążyły już wywrócić kwiatki i zalać serwetkę, pościągać pranie ze sznurka i rozwlec go po całym balkonie, przewrócić kanapę, która dalej dosycha i pozwalać kosmetyki z półeczki w łazience :roll: . Demolka totalna :twisted:.
Teraz usiadły razem na fotelu i przyglądają się jak Pańcia usiłuje ogarnąć ten bałagan :lol: .
[img]...[/img]
Moje 2 cudne i ukochane serduszka Obrazek Obrazek

Ulla

Od: Nie paź 19, 2008 20:35

Post » Sob paź 24, 2009 14:31 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Taaa, Ulla sama wczoraj poszalałaś, jakąś imprezkę zrobiłaś a dziś nic nie pamiętasz i teraz na biedne kotki zwalasz! :twisted: :wink: A kotki nic nie powiedzą, bo Pańci nie wsypią :lol:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Sob paź 24, 2009 14:44 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Jasne, jasne Nanetko :lol: .
Na kogoś w końcu trzeba zwalić winę :lol: .
A teraz te moje kochane rozrabiaki śpią sobie słodko w fotelu i wszystko mają pod ogonkami :? .
Nawet na balkon nie chcą wyjść, tylko grzeją kudłate doopeńki w ciepłym domku :D.
Kurczę, aż im zazdroszczę - też tak bym chciała :wink: .
[img]...[/img]

Ulla

Post » Pon paź 26, 2009 12:46 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

No widzisz, grzeczne są. Słodko śpią sobie a Ty je o takie niecne sprawki posądzasz :lol:

A jak tam Gagu-Lejka? :D

nanetka

Post » Wto paź 27, 2009 0:09 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Nanetko, one ostatnio W OGÓLE nie są grzeczne :twisted: . Dzisiaj roznosiła je energia :roll: . Szalały jak zwariowane, a na koniec tak się obie pobiły, że Niunieńka ma na łebku koło oczka 2 dziurki od ząbków Gaguni 8O . Chyba od ząbków a nie pazurków, bo dziurki równiutkie i dość głębokie :roll: . Gagunia oczywiście wygrała tę wojnę :? .
A tak bardzo bym chciała, żeby chociaż raz Niunieńka była górą :(.
No ale ona na to jest za grzeczna i zawsze ustąpi tej małej petardce :wink: .

Ale strasznie fajne jest to, że po takiej walce kładą się obok siebie w fotelu i ślicznie śpią :1luvu: . Wczoraj nawet Gagunia położyła swój śliczny łebek na grzbieciku Niuniuni i tak przytulone sobie spały :1luvu: . Maleństwa moje kochane! :D :1luvu: .
[img]...[/img]

Ulla

Post » Wto paź 27, 2009 13:32 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

No widzisz, Niunia ustępuje mimo że starsza, a u mnie na odwrót. Pepsi biedula zawsze obrywa i musi ustapić, bo Puma nie odpuści :lol:

nanetka

Post » Śro paź 28, 2009 21:44 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Moje dziewczynki chyba coraz bardziej się lubią :D :1luvu: .
Dzisiaj byłam w szoku, jak obie spały sobie w fotelu i Niunieńka położyła łebek na grzbieciku Gaguni! :roll: :1luvu: . Cudne to było :love: .

Gaguleńkę ostatnio roznosi energia :roll: . Zresztą nie tylko ostatnio, ale wczoraj i dzisiaj po prostu jakby dostała dodatkowe doładowanie :lol: . To cudne maleńkie nie spocznie na moment :roll: - wszędzie włazi - im wyżej tym lepiej, skacze, biega po całym mieszkaniu odbijając sie od ścian i zawraca, no coś niesamowitego :lol: . A jak ktoś do mnie przyjdzie, to od razu jest traktowany jak drzewo i Gaguńka się po nim wspina i rozwala na plecach, albo karku :D :lol: .
Ten kotek jest niesamowity! :lol: :1luvu: .
[img]...[/img]

Ulla

Post » Śro paź 28, 2009 21:59 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

O, to tak, jak Ptysiek :P

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro paź 28, 2009 22:25 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Erin pisze:O, to tak, jak Ptysiek :P

Nooo, Ptysiulek, mój ulubieniec, nawet kolorystycznie by pasował do Gagu-Lejki :D :lol: .
[img]...[/img]

Ulla

Post » Czw paź 29, 2009 20:00 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Może Gagu-Lejka ma petardkę w doopce? :lol:

nanetka

Post » Pt paź 30, 2009 7:26 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Cześć Cioteczki i Koteczki! :)

nanetka pisze:Może Gagu-Lejka ma petardkę w doopce? :lol:

Pewnie tak, podobnie jak Ptysiasty.
Wczoraj Mu się odpaliła i latał z podniesioną kitą (bo Ptyś ma kitę, nie ogon :P) z kuchni do przedpokoju i z powrotem. Wydawał przy tym fajne piski :P

Erin

Post » Pt paź 30, 2009 16:06 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Witajcie Cioteczki :D.
Gagu-Lejka to ma nie 1 petardkę w kudłatej doopeńce, a co najmniej z 10 :twisted: . I odpalone są wszystkie non-stop :roll: :lol: .
No i lata jak z piórkiem przez cały czas, nie spocznie nawet na chwilkę :roll: . Puchaty ogonek ma cały czas podniesiony jak wiewiórka, tylko jeszcze piękniejszy, bo końcóweczka tego cuda zawinięta jest w pytajnik i cały czas w ruchu :1luvu: . Nawet jak śpi, to macha tym swoim ślicznym ogonkiem :1luvu: .
Po prostu cudo! :1luvu:
[img]...[/img]

Ulla

Post » Sob paź 31, 2009 7:44 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Ach, cudnie po prostu :love:

Erin

Post » Wto lis 03, 2009 11:47 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Prosimy ciocię Ullę o jakąś nową dokumentację fotograficzną :D
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Śro lis 04, 2009 10:53 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Arsnova pisze:Prosimy ciocię Ullę o jakąś nową dokumentację fotograficzną :D

O tak, tak! Bo nam coś Ulla zamarzła... :lol: :wink:

nanetka

[poprzednia][następna]