~~~Schron. w Milanówku~~~str98 - Ważne ! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 30, 2009 15:32 Re: ~~Schron. w Milanówku~~Dużych realnych i wirtualnych szukamy

Była u nas wczoraj inspekcja powiatowa i jakaś tam jeszcze.. no i oprócz zwrócenia uwagi na braki w wylewkach w psich boksach zebraliśmy same pochwały :D
Mała rzecz, a cieszy... bo to w jakimś tam stopniu świadczy, że zwierzaki najgorzej nie mają.. chociaż jak wiadomo.. dążymy do tego, żeby było jeszcze lepiej :)

Z mniej przyjemnych njusów, to Pani Puchacz ma znaczny stan zapalny..
nie wiem dokładnie o co chodzi, bo nie rozmawiałam z wetką.
Postaram się dopytać wetkę co tam jeszcze u Puchaczki się dzieje.
Miała robioną tylko morfologię i w tych wynikach stan taki się ujawnił.
Coś mi się zdaje, że to może być paszcza, bo sporo kotów ma u nas problemy z dziąsłami/zębami..
zwłaszcza, że Puchacz ostatnio wychudła.. i futerko jak szmatka się zrobiło..
może właśnie przez te zęby [Major, Miś, Buka też wychudli bardzo i myślę, że zęby się do tego przyczyniły..bo przecież bolą jak się je.. ]
oby tylko to.. tfu tfu tfu
Dostaje antybiotyk i lepsze jedzonko na podtuczenie.. po antybiotyku raz jeszcze morfologia i ewentualne dalsze badania.

Proszę o kciuki za Panienkę Puchacz.. i za jej rychłe ozdrowienie i podtuczenie.
:ok:

A w ogóle Puchacz jest piękną kocicą.. ma wieeeeeelkie oczy.. jest całkiem spora jak na kotkę..
i ma długi puchaty ogon.. a Puchacz dlatego, że z tymi oczyskami wygląda jak sowa :lol:
agresorek nasz mały :)

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Pt paź 30, 2009 20:40 Re: ~~Schron. w Milanówku~~Dużych realnych i wirtualnych szukamy

No to super, że pochwała jest, także dlatego, że z powiatem i władzami wszelakimi trzeba dobrze żyć :)
I w ogóle super, że powiat się interesuje!

A o co chodzi z tymi wylewkami?

Skoro Aniu wspominasz o Buce, to zapytam: jak się miewa? Mam nadzieję, że od czasu operacji już nie cierpi, je normalnie i jej życie zyskało na jakości!
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Pt paź 30, 2009 20:50 Re: ~~Schron. w Milanówku~~Dużych realnych i wirtualnych szukamy

Każdy psi boks powinien być wylany betonem , bo na zwykłej ziemi raz, że robi się błoto zwłaszcza zimą a dwa, że jest to trudne do dezynfekcji..
nie znam się dokładnie, ale takie chyba są przepisy...

Powiat musi.. inspekcje powiatowe są raz w roku a weterynaryjne chyba dwa razy...

A Buka.. mam wrażenie, że od czasu czyszczenia paszczy jest z nią coraz lepiej.. raz , że częściej ją widać i na wybiegu i w kociarni, dwa , że widuję ją jak je..
i to nawet chrupciki :) Buka jest niesamowicie towarzyska jeżeli chodzi o inne koty.. zaczepia je barankami i ocieraniem się.. człowieka nadal się boi niestety :(

iskra666

Post » Pt paź 30, 2009 21:39 Re: ~~Schron. w Milanówku~~Dużych realnych i wirtualnych szukamy

iskra666 pisze:Każdy psi boks powinien być wylany betonem , bo na zwykłej ziemi raz, że robi się błoto zwłaszcza zimą a dwa, że jest to trudne do dezynfekcji..
nie znam się dokładnie, ale takie chyba są przepisy...

O kurczę, no niby łatwiejsze do dezynfekcji, ale w ziemi można kopać, jest jakaś taka naturalna.
A beton jakiś taki... zimny. Nie tylko w fizycznym sensie. Taka pustynia bodźcowa. Ziemia pachnie, czuć ją pod łapami...

Może ja głupio myślę, nie wiem.
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Pt paź 30, 2009 22:10 Re: ~~Schron. w Milanówku~~Dużych realnych i wirtualnych szukamy

ale wiesz.. jak zima czy deszcz to stoją w błocie po kolana...

iskra666

Post » Pt paź 30, 2009 22:12 Re: ~~Schron. w Milanówku~~Dużych realnych i wirtualnych szukamy

Cameo pisze:http://www.youtube.com/watch?v=UacpZElwAlc

:1luvu:

iskra666

Post » Pt paź 30, 2009 22:51 Re: ~~Schron. w Milanówku~~Dużych realnych i wirtualnych szukamy

Cameo pisze:http://www.youtube.com/watch?v=UacpZElwAlc

:)

Coś tam wpisała w opisie, że jako "podobne" filmy pojawiają się występy jakichś raperów? Myślę, że słowo "białas" ma tu znaczenie ;)
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Pt paź 30, 2009 23:01 Re: ~~Schron. w Milanówku~~Dużych realnych i wirtualnych szukamy

Wpisałam białas, bo nic innego nie przychodziło mi do głowy ;)

:ryk:

Buka :) :) :)

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Sob paź 31, 2009 0:31 Re: ~~Schron. w Milanówku~~Dużych realnych i wirtualnych szukamy

Buka powinna już dawno jechać na kontrolę :| Może jutro się uda ją zabrać? I potem wstawić do izolatki Puchaczki, bo one się tak kochają :)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Nie lis 01, 2009 0:23 Re: ~~Schron. w Milanówku~~Dużych realnych i wirtualnych szukamy

Dzisiaj weszliśmy do kociarni... i kociarni nie poznaliśmy 8O :lol:

Pięknie posprzątane...wyniesiona stara kuchnia..nowe szafki a w nich poukładane wszelkie kocie akcesoria...w kociarni czysto...wszędzie nowe,czerwone kocyki...
no normalnie szok.. :wink:
Dodatkowo Rafał wykombinował trzy wielgaśne wory czerwonego puchatego polaru i czerwoną wykładzinę
[z której powinniśmy chyba taki czerwony dywan na wybieg zrobić :lol: ]

no w każdym razie.. jest czysto..puchato.. i czerwono... :) A Regisowy pokój wygląda za przeproszeniem jak pokój uciech, bo oprócz czerwonego puchatego kocyka włączyliśmy mu jeszcze grzejącą lampkę, która świeci na... czerwono :twisted:

:ryk:

Czad.. za tydzień zrobimy zdjęcia , to zobaczycie jak to teraz wszystko oczojebnie wygląda :D
Oczywiście aparat miałam ze sobą ale w całym tym ferworze zapomniałam go wyjąć..

Dzieciaki czyli Dodek,Mundek,Felek i Marcysia rosną jak na drożdzach :) DZisiaj oprócz miziania były jeszcze szaleństwa z zabawkami.. :)
Odkryłam też , że Dodek ma wypisany na twarzy nieustający znak zapytania :ryk: taki misio z głupiutką minką :)
Za to Mundek wygląda na mocno zaskoczonego.. zwłaszcza jak myje siebie a potem kolegę/koleżankę obok :)

Pan Kawka został wymiziany przez swój domek... Pan Kawka domkowi się rozmruczał nawet :)
Mam nadzieję, że domek szybciutko zabierze Pana Kawkę:)
Jedno jest pewne.. zimę Kawuś spędzi już poza schronem :ok:

Puchacz cały czas w izolatce... dodatkowo ma biegunkę :(
Przerażenie Puchacza jest ogromne.. równie ogromne jak i jego oczy..
Dzisiaj tylko jedno oko wystawało z budki i bacznie obserwowało co się tam dookoła dzieje..

No i Regis... Regis miał dzisiaj gościa.. :) Wylizał Pani ręce..wyprzytulał się.. wymruczał i wymiział :)
Wreszcie się chłopak doczekał :) Przy tym wszystkim Regis jest niesamowcie nieśmiałym kotem...
tak uroczo nieśmiałym :)
Proszę o kciuki żeby się to tylko nie skończyło na jednej wizycie i na jednym mizianiu :ok:

Cała reszta w normie.. czyli albo zwiewała albo nas olewała.. no i Killer z Buką oczywiście za piecem... :roll:

a.. no i mamy nowego lokatora/lokatorkę?
Prezesowa zgarnęła kociątko z ulicy... dosłownie... siedziała taka mała nieruchoma kupka nieszczęścia na samym środku drogi w Brwinowie..
no to zgarnęła...
Kocio jest małe.. max miesiąc ma... oczka załzawione..brudny pysio..brzuch jak balon.. no i cholernie głodne i zmarznięte.
Siedzi to to małe w izolatce.. dzisiaj był wet, więc chyba to to obejrzał i odrobaczył..
a... małe jest biało-tygrysie i nie ma imienia jeszcze..
Jakby ktoś z Wwy pragnął się dokocić lub dotymczasić, to bardzo z chęcią go wydamy :)

To chyba tyle z dzisiaj.. :)

iskra666

Post » Nie lis 01, 2009 17:15 Re: ~~Schron. w Milanówku~~Dużych realnych i wirtualnych szukamy

kciuki za Regisa!
ja myślę, że oczarował panią :love:
Obrazek
Obrazek

mamata

Od: Pon wrz 14, 2009 16:44

Post » Śro lis 04, 2009 21:28 Re: ~~Schron. w Milanówku~~Dużych realnych i wirtualnych szukamy

za Regisa i za resztę ! :)
:ok:

iskra666

Post » Czw lis 05, 2009 12:03 Re: ~~Schron. w Milanówku~~Dużych realnych i wirtualnych szukamy

Dzisiaj Regis i jego potencjalna przyszła opiekunka byli razem u weta :D
Rafał zda relację z wizyty :)

No i chyba tfu tfu tfu kroi się nam domek dla Dodka i Mundka.. :ok:

iskra666

Post » Czw lis 05, 2009 12:22 Re: ~~Schron. w Milanówku~~Dużych realnych i wirtualnych szukamy

Co do Regisa, napiszę to, co napisałem już w jego wątku:

Pani jest zdecydowana dać Regisowi dom. Chce go zabrać w przyszłym tygodniu, w środę (o ile dobrze zrozumiałem). Specjalnie ze względu na Regisa wzięła tygodniowy urlop, żeby się z nim zaprzyjaźnić. Zaszły też zmiany w mieszkaniu, żeby było bezpieczne dla Regisa. W najbliższym czasie zakupi wszystko, co każdy domowy kot powinien mieć - michy, kuwetę itp.

Regis był grzeczny, dał się wymacać i pozwolił pobrać sobie krew do badań. Zrobiliśmy też test - wyszedł dodatni. Regis dostał też środek na zapalenie dziąseł, będzie go dostawał już w domu. Wyniki krwi będą wieczorem.

A co do maluchów, to widziałem jak dziś rano dostały jedzenie. Uszy im się trzęsły :) Felek rośnie jak na drożdżach, pozostałe też. Felek zauroczył Regisową opiekunkę (tę obecną). Darł się i szalał przy kratce.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

[poprzednia][następna]