W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 30, 2009 20:32 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

Wejaga i Gu teraz łapią. Dadzą znać po pierwszym kocie.
Ta cisza jest podejrzana
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pt paź 30, 2009 21:35 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

oby się udało
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt paź 30, 2009 22:24 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

75%skutecznosci

3 maluchy zlapane (w 2 klatki-lapki)
jutro za dnia sprobuje namierzyc matke

Delfin i wejaga sa na Ksiazecej z maluchami
Ostry katar, albo tak ostry ze jeden z maluchow ma krwotok albo obtarl sobie tego nosa.

Jak sie dziewczyny wyrobily z dojazdem przed 22 to nie bedzie drozyzny u weta.
zamowilam zwirki,zarcie suche i mokre na ponad 250zl.
Bedzie potrzebna kasa na leczenie.
Bede sponsorem , niemniej byloby milo miec pomoc:)
Bazarki beda schodzic bardzo powoli, choc wystawilam ich cale mnostwo.

Pewnie wiecej szczegolow napisza dziewczyny jak zajada do domu.

Kotami ktos sie w miare zajmowal, 2 porzadnie wykonane schronienia, zarcia duzo i towarzystwo bezdomnego gratis.

Edit: po rozmowe tel z wejaga
maluchy pojechaly na obdukcje na raclawicka, bo na ksiazecej byla juz podwojna stawka
ale pokazany ten z noskiem czerwonym nie dal sie obejrzec poniewaz jest dziczkiem
ma miec podawany unidox
reszta pelnych relacji pozniej i raczej od Delfina

Gu

Od: Wto mar 24, 2009 14:01

Post » Pt paź 30, 2009 23:08 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

Super!
Jeśli to te koty spod Kafki, to zajmował się nimi TŻ orchidki.
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Pt paź 30, 2009 23:09 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

Gu pisze:Kotami ktos sie w miare zajmowal, 2 porzadnie wykonane schronienia, zarcia duzo i towarzystwo bezdomnego gratis.

To tam jeszcze człowiek mieszka w tych ruinach 8O
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Pt paź 30, 2009 23:30 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

Według weterynarza ta krew na nosku to skutek obtarcia.

Bardzo cieszę się, że wszystkie kociaki się złapały, bo na początku zwątpiliśmy. Nie było ani jednego kota, za to obok budki stała miska pełna jedzenia. Dopiero Gu - i tu chylę czoła - weszła do środka ruiny, niejako do piwnicy (co nie było bezpieczne) i tam zobaczyła dwa kociaki (była tam też druga budka). Jako pierwszy złapał się jednak przy budce znajdującej się na zewnątrz kociak najbardziej chory.

Bezdomny spał na zewnątrz pod jakąś kołdrą - krzyczał coś do nas (chyba był zły, że zakłócamy mu spokój), palił papierosy, na szczęście nie chciało mu się do nas wstawać ;-).

Teraz została do złapania kotka (która ma DT). Nie było jej nigdzie :-(. Musimy teraz codziennie tam chodzić z transporterem (i/lub klatką-łapką) i próbować ją zastać. Anuk, orchidka, o jakich porach dnia ją widziałyście?
Obrazek

wejaga

Od: Śro lip 09, 2008 15:03

Post » Pt paź 30, 2009 23:36 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

Kurczę, to jak na Gwardii, kociaki wyłapane, matkę widziałam potem tylko raz :(
Duże te maluchy?
AnielkaG

Post » Pt paź 30, 2009 23:43 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

3-4 miesiące. O maluchach napisze pewnie więcej Dellfin :-).
Obrazek

wejaga

Post » Pt paź 30, 2009 23:46 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

Jejku, to się nigdy nie skończy
Pani Hania znalazła wczoraj w śmietniku 2 maluchy czarne 3-4 tygodniowe, jak szkieleciki...siedzą w mojej małej klatce
:( :( u niej (ma 20 kotów) , bo ja odkażam się po pp.
AnielkaG

Post » Pt paź 30, 2009 23:47 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

wejaga pisze: Anuk, orchidka, o jakich porach dnia ją widziałyście?

Ja nie byłam w Kafce od maja. Trzeba spytać orchidki, a konkretnie jej męża, który w Kafce pracuje.
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Pt paź 30, 2009 23:49 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

Anuk pisze:
wejaga pisze: Anuk, orchidka, o jakich porach dnia ją widziałyście?

Ja nie byłam w Kafce od maja. Trzeba spytać orchidki, a konkretnie jej męża, który w Kafce pracuje.

To jak mąż orchidki pracuje w Kafce, to może mógłby wypatrywać, czy kotki tam nie ma i w razie czego dał znać (oczywiście oprócz naszych wypraw tam)?
Obrazek

wejaga

Post » Pt paź 30, 2009 23:53 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

Trzeba wiedzieć kiedy kotka przychodzi, moze pojawia się tylko rano. Najgorzej jesli zjawia się o rożnych porach, bo jedzenie zawsze stoi. A moze ma znowu kocięta?
AnielkaG

Post » Pt paź 30, 2009 23:55 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

Widziałam ją po raz pierwszy (i ostatni) w zeszłym tygodniu - była szczupła. To było jakoś w środku dnia.
Obrazek

wejaga

Post » Sob paź 31, 2009 0:01 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

Jutro tam pojade ok poludnia, jak jej nie bedzie to bede probowac pozniej
Jesli TZ orchidki tam pracuje to ja moge byc tam w ciagu 30min z transporterem, moglby mi dac znac:]
praktycznie o kazdej porze dnia bym sie zjawila

Gu

Od: Wto mar 24, 2009 14:01

Post » Sob paź 31, 2009 0:13 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

AnielkaG pisze:Jejku, to się nigdy nie skończy
Pani Hania znalazła wczoraj w śmietniku 2 maluchy czarne 3-4 tygodniowe, jak szkieleciki...siedzą w mojej małej klatce
:( :( u niej (ma 20 kotów) , bo ja odkażam się po pp.

Hania dobrze się nimi zajmie, ale są strasznie maciupcie :cry:

Zaraz przygotuję pierwsze zdjęcia.
Gdy stały w piwnicy jeszcze w pułapkach i przykryte prześcieradłami, to strasznie furczały przez noski, ciężko im oddychać. Są poważnie chore.

Pochwaliłam się z tym unidoxem. Zapomniałam, że dałam i Meggi 2 i Kotek72 i zostało mi na 2 dni. Jutro TŻ pojedzie do lecznicy po receptę i do apteki. Kupi też probiotyk.

Matka jeszcze się nie okociła, w przeciwnym razie nie siedziałaby z tymi dzieciakami. Chyba, że drugi miot jest już w domku. Lepiej sprawdźcie jutro oba domki. Strzeżonego ...
I proszę, pamiętajcie, że nawet jeśli to domowa oswojona kotka, to bezpieczniej jest chwycić mocno za kark i bardzo ostrożnie wkładać do opartego o coś (zablokowanego) kontenera, natychmiast zamykając kratkę.

Obrobię teraz zdjęcia.
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

[poprzednia][następna]