W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja domu stałego!:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 30, 2009 13:00 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

Mam pułapkę do wzięcia w każdej chwili
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pt paź 30, 2009 13:04 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

Delfin612, czy powinnyśmy łapać kociaki już teraz czy łapać je razem z matką, jak znajdziemy miejsce w lecznicy na jej sterylkę?

Mogłabym próbować łapać nawet dziś, jeśli caroole zapewni transport, bo dziś nie mam chyba transportu :-(.
Obrazek

wejaga

Od: Śro lip 09, 2008 15:03

Post » Pt paź 30, 2009 13:15 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

wejaga pisze:Więc tak - wczoraj moja koleżanka zgodziła się zabrać matkę kociaków na DT po jej sterylizacji. Z tego co zrozumiałam orchidka dwa tygodnie temu miała łapać kotkę na sterylkę, ale kotka miała ruję... Teraz miałyśmy z Efcią1 łapać tę kotkę w sobotę - nie było miejsca w lecznicy. W Koterii - tu znowu pomaga Efcia1 :oops: - miejsce będzie dopiero w przyszłym tygodniu. Jeśli ktoś ma jakieś wolne miejsce w lecznicy na sterylkę wcześniej, ogromnie by się przydało.

Ogłoszenia oczywiście będę robić bardzo intensywnie w Internecie, lecznicach, sklepach zoologicznych - mam w tym doświadczenie ;-). Karmą, żwirkiem też wspomogę.

Kotkę i kociaki złapię, a przynajmniej spróbuję. Chętnie z osobą doświadczoną w łapaniu. Klatki-łapki będę musiała pożyczyć - nie wiem, czy kotka wejdzie do transportera, kociaki raczej nie. Nie udało mi się ich dotknąć.

Dziś byłam na UW i zajrzałam do kafkowych kotów - widziałam tylko dwa kociaki, mocno zasmarkane i niemrawe. NIe widziałam kotki i jednego kociaka.

Wejaga, Delfin jest wlasciwie przygotowany, na matke tez.
Czy mozesz zorganizowac klatke lapke i auto?Ja pomoge w lapance. Jestem dyspozycyjna ale nie mobilna (rower lub ztm). Mam transporter.
Zrobmy cos razem, i najlepiej jak najszybciej, prosze.

Gu

Od: Wto mar 24, 2009 14:01

Post » Pt paź 30, 2009 13:17 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

wejaga pisze:Delfin612, czy powinnyśmy łapać kociaki już teraz czy łapać je razem z matką, jak znajdziemy miejsce w lecznicy na jej sterylkę?

Mogłabym próbować łapać nawet dziś, jeśli caroole zapewni transport, bo dziś nie mam chyba transportu :-(.

Matke lapmy od razu, jak bedzie miejsce na ciachanie to sie ja zawiezie i tyle (moge ja zawiezc).

Gu

Post » Pt paź 30, 2009 13:20 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

Gu, świetnie, łapmy razem, najlepiej dziś. Klatki-łapki pożyczę. Kupię jakieś whiskasiki. Gorzej dziś z samochodem - chyba TŻ zabiera wieczorem, muszę do niego zadzwonić. Zaraz napiszę do Ciebie pw.
Obrazek

wejaga

Post » Pt paź 30, 2009 13:37 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

STERYLKI W-WA TARGÓWEK SĄ PIENIĄDZE W UG! POMOC W STERYLKACH viewtopic.php?f=1&t=101845
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Pt paź 30, 2009 14:06 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

wejaga pisze:Delfin612, czy powinnyśmy łapać kociaki już teraz czy łapać je razem z matką, jak znajdziemy miejsce w lecznicy na jej sterylkę?

powtórzę za przedmówczyniami: ŁAPAĆ CO WEJDZIE!
Co nie wejdzie łapać zaraz potem, do skutku.

Przepraszam, żadne whiskasiki. Na początek trzeba im wyregulowac przewody pokarmowe i wzmocnić.
Poproszę kilka saszetek intenstinala. Podam im też scanomune, jeszcze mam kilka kapsułek.
Suchy rc dla kittenów na początek mam, może na tydzień.
Potem będą jeść tylko dobre suche żarcie.

Nie mówiłam, że będzie tanio.
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Pt paź 30, 2009 14:09 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

Chyba z tymi whiskasikami to chodziło wejadze o przynętę?

ulinek0

Od: Śro lut 11, 2009 17:24

Post » Pt paź 30, 2009 14:16 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

ulinek0 pisze:Chyba z tymi whiskasikami to chodziło wejadze o przynętę?

Oczywiście, że miałam na myśli przynętę :wink:
Obrazek

wejaga

Post » Pt paź 30, 2009 14:20 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

robie zamowienie w krakvecie

Gu

Post » Pt paź 30, 2009 15:04 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

Na razie nie mamy transportu :( .
Obrazek

wejaga

Post » Pt paź 30, 2009 17:32 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

wejaga pisze:
ulinek0 pisze:Chyba z tymi whiskasikami to chodziło wejadze o przynętę?

Oczywiście, że miałam na myśli przynętę :wink:

uf.. oddycham z ulgą

Ktoś wcześniej napisał, że kocięta bez matki rozejdą się i że trzeba wszystkie razem łapać.
To nieprawda. Małe kociaki są bardzo karne, matka często się oddala, choćby po jedzenie czy na kumy. A one mają czekać i grzecznie czekają.
Nie zdarzyło mi się jeszcze, abym po złapaniu matki nie zastała kociąt, i to w dodatku starszych.

Ważne, aby matkę tak zabrać, aby wystraszona nie ostrzegła dzieci przed niebezpieczeństwem. Bo jak się schowają, to szukaj wiatru...
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Pt paź 30, 2009 18:06 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

Ja będę mogła się umówić jutro ale nie jestem w stanie jeszcze powiedzieć na jaką godzinę, ponieważ całą rodziną jedziemy na cmentarz. Więc dopiero jutro mogę podać konkretną godzinę... :(
Obrazek

caroole

Od: Śro paź 14, 2009 19:12

Post » Pt paź 30, 2009 18:08 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

A w jakim wieku są te maluchy?
Obrazek

caroole

Od: Śro paź 14, 2009 19:12

Post » Pt paź 30, 2009 19:10 Re: W-wa Powiśle biało tygryskowe szukaja DT PILNIE jest SPONSOR

Próbujemy łapać dziś od godz. 20-tej. Kociaki wyglądają na trzy miesiące chyba...
Obrazek

wejaga

[poprzednia][następna]