POTRZEBUJĘ TYMCZASY IV-ODCHODZĘ i PRZEDSTAWIAM JoKot s.49!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 30, 2009 9:34 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY IV - ktoś ma BAYCOX?

Moje pytanie jest nadal aktualne:

Czy mielibyśmy coś do zaproponowania spośród kociaków w naszych DT:

Mortikia na wątku na dogo pytała:
"Hej dziewczyny Mam ds dla kociaka - rudo-białego lub tricolora, najlepiej kotki.
DS sprawdzony, niewychodzący, w Warszawie, blisko mojego domu. Ludzie ci mają roczną suczkę też z adopcji i bardzo marzą o kociaku. Gwarantuję, że będzie tam miał super warunki i dobrej jakości karmę"

Oglądali zdjęcia kotków Poświaty ale ponownie napisała:
"Niestety ci ludzie chcą koniecznie kotkę tricolorkę bądź rudą/rudo-białą, młodziutką."

Zobaczymy może będziemy miały zdjęcia trikolorki od APSA :ok:[/quote]

Już oglądałi zdjecia Trikolorki od APSY:
"ale "nie ich typ". Chcą maluszka."
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt paź 30, 2009 9:43 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY IV - ktoś ma BAYCOX?

jopop pisze:Małgosiub - to dla Ciebie ta czarna od Agneski będzie, sterylizowana, bardzo miła gaduła.

Małgosiu, Asia ujęłą to bardzo delikatnie. :lol: Jak ją wiozłam do lecznicy to od jej płaczu z powodu zamknięcia w transporterze aż głowa mnie rozbolała. :wink: Potem zyskała sobie przydomek Ta Co Wydziera Gębę.
A ona tylko tak nie chce być w klatce, tak chce do człowieka, poprzytulać, pogłaskać ją trzeba - ona biegła do każdego kuracjusza w sanatorium, żeby tylko dać się pomiziać.

Nawet nie wiecie jak się cieszę, że ona już nie wróci do sanatorium. :1luvu:

Również pobudek egoistycznych: skoro nie muszę już karmić ani Sanatoryjnej ani Chaberka, to nie będę musiała jeździć po pracy (ciemno coraz wcześniej :evil: ) pod dom pogrzebowy (w sanatorium akurat takie miejsce sobie wybrała, chyba najlepiej tam karmili :mrgreen: ).
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt paź 30, 2009 10:01 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY IV - ktoś ma BAYCOX?

kussad pisze:Moje pytanie jest nadal aktualne:

Czy mielibyśmy coś do zaproponowania spośród kociaków w naszych DT:

Mortikia na wątku na dogo pytała:
"Hej dziewczyny Mam ds dla kociaka - rudo-białego lub tricolora, najlepiej kotki.
DS sprawdzony, niewychodzący, w Warszawie, blisko mojego domu. Ludzie ci mają roczną suczkę też z adopcji i bardzo marzą o kociaku. Gwarantuję, że będzie tam miał super warunki i dobrej jakości karmę"

Oglądali zdjęcia kotków Poświaty ale ponownie napisała:
"Niestety ci ludzie chcą koniecznie kotkę tricolorkę bądź rudą/rudo-białą, młodziutką."

Zobaczymy może będziemy miały zdjęcia trikolorki od APSA :ok:

Już oglądałi zdjecia Trikolorki od APSY:
"ale "nie ich typ". Chcą maluszka."[/quote]

Cytaty mi się pozajączkowały, ale ja jestem zdolna inaczej.

Hmmm. A czy ktoś im pokazywał zdjęcie mojej Masali? Mała ma około 4 miesięcy, trochę mniej bądź trochę więcej... Czysta tri z niej nie jest, bo mała jest po pierwsze primo marmurkowa, po drugie primo rudo-czarno-biała z brązowym. Coraz ładniej się wybarwia i robi się z niej cuuudowny miziak 8)

Wklejam jeszcze raz jej zdjęcia, a co mi tam, niech się mała lansuje:
Obrazek

Obrazek

O. Ma strasznie mięciutką sierść. Może jednak to "ich typ"? Na żywo jest lepsza, zapewniam :mrgreen:
Obrazek

marta79

Od: Czw sty 17, 2008 12:27

Post » Pt paź 30, 2009 10:15 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY IV

Nie pokazywaliśmy jeszcze żadnych zdjęć i nie wiadomo czy zna nasze forum... czy mielibyśmy kogoś młodszego - Miranda też ma 4 m-ce :( Chwilowo czekam z podesłaniem Jej linka na całe forum bo może my kogoś mamy gdzieś u siebie.... Tradycyjnie dziś nie daje rady zalogować się na dogo - zamyka mi się automatycznie cały internet... :twisted:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt paź 30, 2009 10:17 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY IV

No to kiepsko... 4 miesiące to nie maluszek :?

Ale nic to - znajdą :ok:
Obrazek

marta79

Od: Czw sty 17, 2008 12:27

Post » Pt paź 30, 2009 10:19 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY IV

Ja nie widzę specjalnej różnicy między 2. a 4. miesiącami.. Przecież kot i tak za 2 mies. będzie duży! 8O :roll:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kocia dusza

Od: Sob wrz 26, 2009 17:42

Post » Pt paź 30, 2009 10:39 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY IV

Tak, to prawda, tylko adoptujący rzadko o tym myślą, albo mają jakieś pojęcie.. Mnie kiedyś się trafili tacy, dla których 2-miesięczny kociak był za stary!! Rozmowa była ciężka i chyba nie doszliśmy do ładu..

Ale na pocieszenie - Karmelka (9 mies., dymny) wzięli ludzie, którzy byli zdecydowani na starszego kota, dla atrakcji oglądali u mnie w domu kolorowe maluszeczki (2 szylkretki + rudy, 8 tygodni) i zdawali sobie z powyższego sprawę. Nawet zachwycony maluchami 11-latek ogłosił, że te dzieciaki są prześliczne, ale za chwilę i tak będą duże :D Za rozum :ok:

marta79 pisze:Obrazek

Obrazek

Cudna Masala :1luvu:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pt paź 30, 2009 10:41 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY IV

ok może być ta co drze gębę, tylko jak ją odebrać nie jestem zmotoryzowana, ale mogę pojechać metre, bilet jeszcze mam, proszę o jakieś info

malgosiab

Od: Czw gru 18, 2008 14:35

Post » Pt paź 30, 2009 11:30 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY IV

Gosiu,

o ile pamiętam, to dzisiaj masz wizytę adopcyjną do czarnego kotka, a zamiast niego chcesz wtrynić ludziom Pusiaka?

Czy wszystko aktualne?

Kaprys2004

Post » Pt paź 30, 2009 12:33 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY IV

kussad - jak chcą koniecznie tri i koniecznie maleńką to nie mam nic takiego na stanie.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt paź 30, 2009 12:58 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY IV

jopop pisze:kussad - jak chcą koniecznie tri i koniecznie maleńką to nie mam nic takiego na stanie.

podesłałam info tanicie, ale jej/nasze maluchy to jeszcze trochę dzikuny, nie myślała jeszcze o ogłaszaniu...
jakby się zdecydowała, da znać

edit: tanita ma urwanie głowy w pracy ale tu można zobaczyć zdjęcia naszej kolorowej trójki:
viewtopic.php?f=1&t=82029&start=1005
lepsze tanita da wieczorem - komu wysłać?

jutro zostaną prawdopodobnie zaszczepione

szylka - Karo - jest wesoła i łobuzuje, ale trochę jeszcze nerwowo podchodzi do człowieka innego niż tanita ;). zdecydowanie jednak jest materiałem na fajnego kota :)

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Pt paź 30, 2009 13:47 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY IV

Cała rozmowa się toczy na wątku Jopop na dogomanii "Błagam o domki tymczasowe..." http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=111193
Kotka dla znajomych szuka mortikia z dogo. Ja niestety jestem znowu odcięta od dogo i nie mogę się zalogować.
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt paź 30, 2009 13:52 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY IV

Asiu, rozmawiałam z panią Basią o szylkretce z bazarku. Pani Basia na razie łapać nie będzie. Mam telefon do karmicielki, jesli się uda, to bede próbowała łapać w niedzielę rano. Szylkretka sprytna jest i na wiele nie liczę, ale może się uda.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pt paź 30, 2009 14:00 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY IV

Tak, dzisiaj przyjeżdzają po Pokera, tylko maluch od wczoraj kuleje i nie dał się łapać, no zobaczymy, ale roztartą i tak wezmę, tylko poproszę chyba kogoś o transport

malgosiab

Od: Czw gru 18, 2008 14:35

Post » Pt paź 30, 2009 14:08 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY IV

Kto pomoże Małgosi? Ja nie wiem czy zdążę dojechać po pracy ze Śródmieścia po samochód do domu i do Boliłapki :( Może mi się uda, ale nigdy nie mam pewności kiedy wyjdę z roboty :roll:

A czy u Pani Basi z Bródna nie było małej tri?

Kaprys2004

[poprzednia][następna]