Boze Narodzenie 2009. Podziekowania str 15

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 26, 2009 13:27

juz jestem, powoli wracam do zycia

mialam problemy zdrowotne i kilkudniowy pobyt w szpitalu :roll:

na te chwile, ze wzgledu na moja dolegliwosc, plan wyjazdu do warszawy runal :( , ale moj znajomy, ktory pracuje w warszawie jezdzi samochodem co jakis czas w moje strony wiec mysle ze moglby zabrac cos dla tej rodziny
musze sie z nim skontaktowac i zapytac kiedy ponownie przyjezdza, bo to ze jutro to wiem

ale na jutro to nie damy rady sie zorganizowac - by jemu wszystko przekazac, chyba ze ktos ma juz cos przygotowane, to skontaktuje go z wami
prosze wiec o kontakt jesli ktos chce jeszcze dzisiaj cos dla rodziny przekazac

bede sie dowiadywala na kiedy planuje kolejny wyjazd

za 2tygodnie bedzie bezposredni transport do mnie ze slaska, szeroko rozumianego... wiec jesli ktos mieszka na slasku i chce wspomoc rodzine staruszki to ma czas by sie przygotowac, pojedzie do mnie Zuzolandia (forum dogo) ktora w grudniu byla u mnie kilka razy dowozac paczki dla staruszki i tym razem nie odmowila pomocy i sluzy sowim czasem i samochodem, by dowiezc podarki :)

zroblilam wstepna liste:

potrzebne sa

- srodki czystosci, kosmetyki: mydla, szmapon, krem do twarzy do rak, balsam, pasta do zebow

- podstawowe srodki dla domu, proszek, plyn do plukania, do prania w rekach, do naczyn, myjki, scierki, papier toaletowy, rekawice.... nie ma lazienki wiec nie nie musza to byz jakies wyszukane srodki, na prawde podstawowe

- leki przeciwbolowe, masci rozgrzewajace na bolace stawy, kropelki do oczu (P. Teresa uzywa je ciagle, odnajde zaraz nazwy tych kropli)

- i zywnosc, ze wzgledu na mala lodowke, najlepsze sa produkty o przelduzonej trwalosci ktorych nie trzeba przechowywac w lodowce, czyli konserwy: pasztety, mielonki, ryby... jakies przetwory: dzemy,
rowniez slodycze
zbliza sie wielkanoc wiec moze cos typowego do przygotowania wielkanocnych potraw? mak, bakalie.....
jajka im sama dostarcze, swojskie

- nabial, sery i wedliny, oraz owoce kupilam im ze srodkow, ktore dostarczylyscie w formie pienieznej

- karma dla zwierzat, maja 6 kotow i duzego psa - to tez wazny punkt, bo zwierzeta jadly chleb rozmoczony w pomyjach :(

ubraniami je zasypalam, posciela i innymi sprzetami do domu rowniez, poprzednio dostaly zelazko, wymarzone radio z cd i mikser, to jedna izba wiec mysle ze tym razem odpuscimy sobie tego rodzaju pomoc, bo one nie maja gdzie tego ukladac
ja je odwiedze i zapytam bo moze cos jeszcze potrzebuja, to zaraz tutaj napisze

jakby ktos mial wegiel - to jest to ich wazna potrzeba, cala rok go potrzebuja, maja jeden piec ktorym ogrzewaja i gotuja na nim, pieca gazowego brak, wiec pala nim 365dni w roku
ale wiadomo ze tego nie uda nam sie zorganizowac, dlatego pomozmy kupujac im przedmioty codziennego uzytku, by na ten wegiel wystarczylo im z renty Magdy i emerytury Teresy

dziekuje za pomoc
Ostatnio edytowano Pon gru 21, 2009 3:42 przez natur11, łącznie edytowano 1 raz
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Pon mar 30, 2009 21:08

przyszla pierwsza paczka od justynavega :)

a w niej karma dla psa, kotow, przyprawy dla rodziny

dziekuje :)

natur11

Post » Wto mar 31, 2009 18:00

dzisiaj zawiozlam rzeczy od justynavege :)
zywnosc dla kobiet i zwierzat

posmarowalam fungidermem zmiany na uszach ich kotkow, lecze je od jaiegos czasu, zmiany znikaja ale jeszcze podtrzymuje leczenie

natur11

Post » Pt kwi 03, 2009 16:38

przypominam o mozliwosci transportu pomocy ze slaska do mnie bezposrednio

kto chce pomoc ma mozliwosc darmowej wysylki, po co poczcie placic :roll:

dziekuje :D

natur11

Post » Pt kwi 03, 2009 16:46

Zaznaczam
ObrazekObrazek

anial

Od: Sob lis 01, 2008 23:42

Post » Sob kwi 04, 2009 10:17

przypominam o mozliwosci transportu ze Slaska do mnie

transport bedzie w najblizszy poniedzialek

cytuje za Zuzolandia

jezeli ktos z okolic Sląska ma jakies paczuszki czy inne drobiazgi to prosze sie ze mna kontaktowac. Odbiore i zawioze na miejsce
moj tel 505660862
lub gg 9819891...

natur11

Post » Nie kwi 05, 2009 13:44

transport z pomoca ze slaska jest 10.04

natur11

Post » Pon kwi 06, 2009 10:24

wczoraj anial przekazala paczke dla rodziny :)
odebrala ja w moim imieniu _bubu_ - paczke odbiore jeszcze w tym tyg

dziekuje!

natur11

Post » Czw kwi 09, 2009 21:13

dostalam srodki na zakupy dla staruszki, kwoty
100zl
50zl
10zl

jutro jade na zakupy dla rodziny, po zywnosc przede wszystkim i troszke srodkow czystosci, kosmetykow

dziekuje wszystkim za pomoc

Obrazek

natur11

Post » Czw maja 14, 2009 16:38

ja poprosze o kontakt osobe z Pruszkowa, z ktora rozmawialam na poczatku kwietnia w sprawie pomocy da staruszki
nr pomieszal mi sie z innymi i nie umiem go odtworzyc, przepraszam

planuje wyjazd do warszawy i moglabym odebrac paczke dla rodziny, o ile to nadal aktualne

jesli ktos bedzie mial cos do przekazania dla rodziny to rowniez odbiore

Magda w ub tygodniu byla w szpitalu, miala zbyt intensywny okres i pobyla kilka dni na obserwacji w szpitalu
codzienne dojazdy staruszki do szpitala pksem sporo ja kosztowaly (bilet w jedna strone kosztuje 4,10), dla nich to spory wydatek
na koniec doszly leki

czeka ja zabieg usuwania kamieni z pecherza

i tak ciagle cos

**

dzisiaj odwiedzilam rodzine, na poczatku maja zabralam ostatnia kotke na sterylke, kilka dni po zabiegu kicia sie rozchororwala i potrzebna byla jej hospitalizacja, jednak tylko na strachu sie skonczylo

wiecej pisalam o tym w tym watku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4338737#4338737
tam tez zaraz wkleje najnowsze zdjecia kociarni i psa staruszki

poznajcie Magde oraz kicie o ktorej pisalam powyzej :)

Obrazek

Obrazek

w tle mozna zobaczyc jak mieszkaja, to cale ich mieszkanie :roll:

natur11

Post » Sob lip 25, 2009 10:02

dawno nie pisalam

latem troszke prosciej sie zyje, chociaz piec tez wymaga opalu, bo nie ma innej mozliwosci przygotowania posilku
co jakis czas zawoze im jakas mala paczke, karme dla zwierzat
symbolicznie, bo na wiecej mnie nie stac

w miedzyczasie Magda "zoragnizowala" jedna mala kotke, ktora niestety zachorowala i odeszla [']
zaraz po tym odnalazla gospodarstwo, z ktorego chca sie pozbyc kotki z 3 kocietami, aktualnie pracuje nad organizacja pomocy maluszkom i ich matce

oto one

Obrazek

Obrazek

ich watek TUTAJ

moze ktos pomoze w szukaniu domow dla kocinek?
matke chce zabrac na sterylke

natur11

Post » Czw paź 29, 2009 17:13 Re: Nie maja wiele, ale maja wielkie serce dla zwierzat. Pomozmy

(kotki o ktorych mowa powyzej tymczasuje u siebie od sierpnia tego roku)

witajcie po przerwie
te rodzine odwiedzam regularnie, zawoze karme dla zwierzat, dla kobiet zabieram jakies slodycze
dzisiaj zawiozlam kilka paczek makaronu, kasze, ryz..

ich sytuacja jest trudna
za kazdym razem witaja mnie z ogromna radoscia, one potrzebuja pomocy
Magda ciagle choruje, ma kamienie ktore trzeba usunac, ciagle infekcje, na leki wydaja wiekszosc swoich dochodow
Magda latem przez kilka dni byla w szpitalu

kobieta wziela wegiel na kredyt
pokazywala mi upomnienie z UG o zaleganiu z platnoscia za smieci....
maja ciezko

dzisiaj Magda zapytala czy dostanie paczke na swieta.... wzruszylam sie, sposob w jaki to zrobila, nerwowo przestepujac z nogi na noge, krepowala sie ale ciekawosc byla silniejsza
powiedzialam ze postaram sie cos zorganizowac

ponawiam apel o pomoc
w ubieglym roku bardzo duzo im pomogliscie, prosze by i teraz pomoc zakupic zywnosc i podstawowe srodki czystosci - to podstawa, to jest to co na biezaco obciaza ich budzet
jesli beda dodatkowo prezenty, zapakowane, zwiazane wstazeczka, ktore beda mogly dac pod choinke - bedzie super!

co jest potrzebne?

przekleje zestawienie ktore przygotowalam rok temu - skupie sie jednak na zywnosci i chemii, bo ubrania, firany itp, to w duzej ilosci dostaly rok temu, a w jedenj izbie, z jedna szafa nie ma gdzie pomiescic kolejnej pomocy

wiec potrzebne jest:

- jedzienie wszelakie:
produkty sypkie, jak cukier, maka, kasza, ryz...
konsewy wszelakie: pasztety, ryby, mielonki...
przetwory: dzemy, powidla, rowniez miod
gotowe potrawki w sloikach: sosy czy obiady typu Lowicz, dolmio, uncle bens etc (spaghetii itp)
kukurydza, groszek, fosolka - konserwowe w puszeczkach
przyprawy podstawowe
herbata zwykla, mieta i uspakajajace - melisa
kawa

- do domu
koldra
koce
posciel
scierki, reczniki

pojemniki na sypka zywnosc mile widziane

nadal Frania potrzebna, maja stara pralke, ktora od jakiegos czasu wkreca rzeczy, musza bardzo pilnowac podczas prania by nei niszczyla rzeczy, moze ktos ma nie duza pralke tego typu na zbyciu?
automat raczej sie nie nadaje, odplyw ktory maja zrobiony jest to zwykla rura z ujsciem do dziury w ziemi, moze nie pomiescic wody ktora zrzuca automat

wirowki brak, byla ale padla, tez by sie przydala

kosmetyki podstawowe, szampon, krem do twarzy

chemia gospodarcza, podstawowa:
proszek/plyn do frani/prania recznego, do plukania, plyn do naczyn

corka uczeszcza do osrodka wychowawczego dla niepelnosprawnych, tam potrzebne sa artykuly szkolne, farby, dlugopisy, flamastry, zeszyty (chce zeszyt z kotkiem )

leki
dziewczyna ma astme i padaczke
leki padaczkowe sa na recepte, przysluguja jej bezplatne
kupuje inhalatory (Beclazone 100, Flixotide...) oraz w duzych ilosciach (!) witaminy z grupy B
kobieta ma przelekle zapalenie spojowek, ma masci i krople do oczu lagodzace podraznienie, swietlik , Xalatan
ma zylaki, wiec wszelakie masci przeciwbolowe na bolace miejsca (venozel, naproxen itp)
przeciwbolowo rowniez Apo-naproxen, wymieniala tez biseptol (myslalam ze to wycofane)

cokolwiek dla dziewczyny, jakas torebeczka, bibelocik, jakis drobiazg z bizuterii, blyszczyk, perfumka, ladna ramka na zdjecia (obiecalam jej zrobic zdjecie z kotkami i wywolac), kalendarz na sciane

karma dla zwierzat, dla kotow i psa

drobiazgi zapakowane jako prezenty pod choinke

w najblizszy weekend jade samochodem do Warszawy, zostane tam do 4 listopada - jesli ktos zdazy cos przygotowac, to moze sie ze mna skontaktowac, od razu zabiore
tak jak w ubieglym roku, z rzeczami typowo swiatecznymi czekalam z przekazaniem do swiat, jednak pomoc ktora naplywala wczesniej, zywnosc ktora mogla "nie doczekac" swiat, to dawalam na biezaco

z gory dziekuje w ich imieniu

natur11

Post » Pt paź 30, 2009 5:16 Re: Boze Narodzenie 2009. Pomozmy godnie spedzic Swieta

do góry!

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Sob paź 31, 2009 0:36 Re: Boze Narodzenie 2009. Pomozmy godnie spedzic Swieta

to dobra rodzina
maja serce dla zwierzat
nastepnym razem zrobie zdjecia ich kotom, zobaczycie jak sa zadbane
(fakt ze po czesci to moja pomoc, w karmie, lekach, preparatach, wszystkie sa sterylizowane, jeden kocur kastrowany - ale dbaja o nie, to koty wychodzace, ale spia w domu, na podworku zawsze miska z woda, pojemnik z jedzeniem)

chociazby dlatego warto im pomagac

natur11

Post » Pon lis 02, 2009 17:13 Re: Boze Narodzenie 2009. Pomozmy godnie spedzic Swieta

wyślij mi na PW Twój adres i konto, zobaczymy co się da zrobić :ok:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

[poprzednia][następna]