Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 29, 2009 20:26 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

jaki jestem piękny :1luvu:
już widzę malutką wtuloną w ten brzunio :D

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Czw paź 29, 2009 20:40 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Oby ten brzuszek jej nie przygniótł 8O 8O 8O 8O
Obrazek

Agata&Alex

Od: Śro lut 11, 2009 10:14

Post » Czw paź 29, 2009 20:43 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Agata&Alex pisze:
amyszka pisze:A kotów dale niet Obrazek

A to co :?: pies 8O
Obrazek

Obrazek chyba rudzielec :wink: :lol: to ja chyba wątek pomyliłam Obrazek
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Czw paź 29, 2009 20:46 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

A tam od razu pomyliłam 8O , Cyrek wpadł z odwiedzinami :mrgreen:
Obrazek

Agata&Alex

Post » Czw paź 29, 2009 20:48 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Dzisiaj robiła dwa duże zamówienia głownie dla koleżanek ale przy okazji i sobie mogłam coś kupić.
jedno było w młynie mąki, mieszanki chlebowe, zakwasy, drożdże piekarskie i przyprawy
a drugie na allegro głównie soda oczyszczona (do prania i sprzątania) i gałka muszkatołowa, angielka musztarda i zloty syrop dla mnie :wink:
Koty Amysiu zaległy po kątach znaczy Myszencja w koszyku ulubionym a Neryś skupił się na proszeniu o żarcie, taaa On się nienażarty jakiś zrobił ostatnio, siedzi tam i na mnie patrzy a ja udaję, że nie rozumiem :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

alus1

Post » Czw paź 29, 2009 20:56 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Jak ona się zmieściłam w tym koszyku 8O 8O 8O 8O
co to jest złoty syrop :oops: :oops: :oops: :oops:
Obrazek

Agata&Alex

Post » Czw paź 29, 2009 21:01 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Agata&Alex pisze:Jak ona się zmieściłam w tym koszyku 8O 8O 8O 8O
co to jest złoty syrop :oops: :oops: :oops: :oops:

jak była mała to mieściła się w polewę mniejszym ten to taki a4 mniej więcej a Ona go kocha nawet jej przykleiłam uszczelkę drzwiową pod spód żeby się nie ślizgał :mrgreen:
a to jest coś takiego
http://en.wikipedia.org/wiki/Golden_syrup

alus1

Post » Czw paź 29, 2009 21:08 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Neronek z latareczkami :1luvu: i Mysia w koszyczku :1luvu: Uwielbiam te koty Obrazek

Aluś nie lepszy jest nasz płynny miód ? :roll:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Czw paź 29, 2009 21:12 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

amyszka pisze:Neronek z latareczkami :1luvu: i Mysia w koszyczku :1luvu: Uwielbiam te koty Obrazek

Aluś nie lepszy jest nasz płynny miód ? :roll:

:oops: :1luvu:

miód tak ale nie do wszystkiego, miód ma zawsze miodowy smak, a syrop ma lekko karmelowy bardzo specyficzny (trochę jak takie przeźroczyste lizaki robione za komuny ale też nie do końca) no i konsystencja do tego i nie do podrobienia - próbowałam robić sama nie ma bata to nie to :roll:

alus1

Post » Czw paź 29, 2009 21:15 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Czy Ty w tym swoim urzędzie redagujesz książki kucharskie, że masz tyle tych przypraw i innych wynalazków 8O
Obrazek

Agata&Alex

Post » Czw paź 29, 2009 21:21 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Agata&Alex pisze:Czy Ty w tym swoim urzędzie redagujesz książki kucharskie, że masz tyle tych przypraw i innych wynalazków 8O

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: nie :ryk: :ryk: :ryk: oglądałam taki program z Nigelą Lawson a teraz zerkam czasem w TV na BBC lifestyle brytyjskie programy są świetne poznałam przy tym wiele przypraw o których nie miałam pojęcia :wink:
a golden syrup jest w dziale spożywczym marks i spencer tak jak i proszek do pieczenia w pudełeczku a nie w tych okropnych torebeczkach :mrgreen:

alus1

Post » Czw paź 29, 2009 21:31 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Też ją czasem oglądam, nie znam na tyle angielskiego, żeby móc rozumieć przepisy :oops: ale już niedługo będę miała swojego lektora i będę śmigała po angielsku, UE mi dała pieniążki na naukę :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Agata&Alex

Post » Czw paź 29, 2009 21:32 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Agaciu oglądałam ją po polsku :oops: na TVN style a bbc mam tez po polsku :oops: choć mogę wyłączyć lektora
dostałam tez jej jedną książkę a przepisy jakbyś chciała są tutaj http://nigella-ekspresowo.blogspot.com/

kotki postanowiły zmusic mnie do podania im porcji suchego :evil:
usłyszałam dziwne dźwięki dochodzące z kuchni no i poszłam, przezornie zabierając aparat
zastałam to:
Obrazek
naszykowałam siatkę z wypełnieniem z paczki którą dzisiaj odebrałam dla TŻ żeby jutro ją wrzucić do kosza no ale moje cudne wredoty uznały że to najlepszy sposób na wciągniecie mnie do swojej gry :twisted: (teraz skrzypią drzwiami od łazienki - dźwięk jak na horrorze)
biedny zagłodzony kotek wygląda tak :evil:
Obrazek
czy kogoś wam przypomina z tą miną? :lol:
Obrazek

no wymieklam dałam im po kilka chrupków :roll:

ooo a teraz się leją w przedpokoju, Myśka drze japę jakby ją mordowali i warczy :lol:

alus1

Post » Czw paź 29, 2009 21:37 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Pisz wymaluj Kluska 8O 8O 8O 8O
Obrazek

Agata&Alex

Post » Czw paź 29, 2009 21:39 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Mój Filip tak żebrze i potem sprzątam pawiki ,bo się przeżre :twisted: :lol:
ObrazekObrazek

amyszka

[poprzednia][następna]