Gu pisze:Agneska pisze:Ja tez się podłączam.
virkon czy aldevir?
Ja poproszę virkon.

No i czekam na sygnał na jakie konto i ile zapłacić.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Gu pisze:Agneska pisze:Ja tez się podłączam.
virkon czy aldevir?
w tym tygodniu bedzie Virkon do odebrania
kupilam po jednej dla siebie, delfina, AnielkiG,Agneski
koszt 1szt 22.21zl
czy jak spryskam Virkonem rzeczy na bazarki to bede mogla je wysylac bezpiecznie?
serotoninka pisze:Gdy konieczna jest dezynfekcja całego mieszkania nie sposób nie brać pod uwagę ceny środków. Polecam namierzenie składu środka i kupienie sobie czystej substancji czynnej w hurtowni chemicznej, a następnie samodzielne rozcieńczanie.
Przykładowo. Buteleczka wody utlenionej w aptece kosztuje jakieś 1,50 za 100 ml. Czyli wychodzi 15 zł za litr. Woda utleniona to 3% roztwór nadtlenku wodoru. W sklepach chemicznych do dostania jest perhydrol - też roztwór nadtlenku wodoru, z tym, że 10-krotnie bardziej stężony - 30%. Po 12 zł za litr. Czyli za 12 zł możemy sobie zrobić 10 litrów wody utlenionej. Zamiast jednego litra za 15 zł.
Nie namawiam do dezynfekcji perhydrolem, choć zabija chyba wszystko. Tylko poddaję pod rozwagę jak się zarabia na tych wszystkich firmowych dezynfektantach.
dellfin612 pisze:serotoninka pisze:Nie namawiam do dezynfekcji perhydrolem, choć zabija chyba wszystko. Tylko poddaję pod rozwagę jak się zarabia na tych wszystkich firmowych dezynfektantach.
Posłuchajcie, to pisze specjalistka od chemikaliów!
Teraz już maszyna już ruszyła, ale w przyszłości proponuję skorzystać z wiedzy i doświadczenia Serotoninki.
galla pisze:PcimOlki pisze:Adevir?
A co to jest?
Jaki skład?
Jakoś na szybko nie widzę żadnych informacji o tym środku - szczególnie karty deklaracji produktu niebezpiecznego.
Karta charatkterystyki Aldewiru
Trzeci wynik w google, BTWNa czwartym miejscu też karta charakterystyki
Jedynie jest pytanie, czy Aldewir działa też na wirusa pp.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 78 gości