Kociak za tęczowym mostem ;(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw paź 29, 2009 11:15 Kociak za tęczowym mostem ;(

Witajcie
jestem kociakiem który ma 4-6 tygodni. Pewnego bardzo zimnego wieczoru znalazłem się przed dużym blokiem. Byłem sam jeden. Ktoś mnie podrzucił... Ponieważ wołałem swoją mamę ale nie przychodziła. Nie było również moich braci w pobliżu. Byłem sam jeden. Zacząłem coraz głośniej płakać aby ktoś mnie usłyszał, aby mi pomógł. Było mi bardzo zimno i byłem bardzo głodny. Jak ktoś wołał kici, kici to wołałem głośniej. Ale bałem się podejść, ponieważ człowiek wyrządzili mi straszną krzywdę. Zabrał od mamy i porzucił gdzie jest mnóstwo kotów które mnie nie akceptowały. Płakałem tak przez kilka dni i nocy coraz słabiej mi to wychodziło. Byłem coraz słabszy, ale panicznie bałem się ludzi i innych zwierząt. Aż w końcu mój anioł wziął to coś gdzie koty można zamknąć wsadziła tam jedzenie i czekała. Czekała tak aż wejdę. Ale nie potrafiła mnie w tym zamknąć abym nie uciekł. Strasznie się bałem. Więc jak podchodziła to ja uciekałem i dalej płakałem. Ale przyszedł mój kumpel do Starszy kot ma chyba dwa lata. Wszedł do tego pomieszczenia i zaczął jeść. Mnie nie odganiał ja się łasiłem. Pokazał mi że tego anioła nie trzeba się bać że nie zrobi krzywdy. Że nie żuci kamieniem jak inni. Zaczęła go głaskać. Powoli przekonywałem się że jest dobrą osobą. Aż w końcu pozwoliłem jej się złapać. A ona wpakowała mnie do tej klatki i zamknęła. Zaczęła iść. Ja strasznie płakałem bałem się... Przeprowadziła mnie do domku. poszła ze mną do łazienki dała jeść i pić. Jadłem strasznie łapczywie bo nie wiedziałem ze zostanę. Aż mi się czkało tak szybko jadłem. W pewnym momencie przy prowadziła mi kolegę. Jimie to taki czarno biały kociak. Mieszka od kilku dni z nią. Też został uratowany z tego zimna. Miałem się z kim bawić. Oswajałem się. Po kilku godzinach oswajania się zobaczyłem dziewczynkę większą dużo odemnie. Cieszyła się na mój widok ale ja się bałem zacząłem prychać i wystawiać pazurki. Mój anioł zawołał Julkę i powiedział aby mnie nie dotykała i ona tak zrobiła. Po prostu patrzyła. Miałem się zapoznać z jeszcze jednym zwierzakiem. Jest to duży pies, którego strasznie się boję. Choć widzę ze nie robi nic Jimie-mu ale czy dla mnie będzie taki miły? Wolę zachować ostrożność ponieważ na Dworze ganiało mnie wiele psów. Więc od razu prycham i atakuję... muszę jakoś się bronić bo ona mia większą głowę niż ja jestem cały.... Boję się każdego gwałtownie wykonanego ruchu.... Czy jest ktoś mi wstanie pomóc? Ponieważ nie mogę tutaj zbyt długo mieszkać. Odwdzięczam się mruczeniem jak ktoś mnie zacznie miziać na kolankach. Pisząc to wtulam się do mojego anioła i mruczę. Niestety musiałem na noc być zamknięty w ubikacji z kuwetą i dostępem do jedzenia i picia, ponieważ to dobre serce, boi się o własną rodzinę.

A oto kilka zdjęć jak wyglądam:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przebywam w tej chwili w Gdyni u osoby, która nie pozwoliła abym zginął z głodu i z zimna. Lecz niestety długo zostać tutaj nie mogę, a nie chcę trafić do schroniska. Proszę pomóżcie.
Ostatnio edytowano Sob paź 31, 2009 20:16 przez Kasia i Andrzej, łącznie edytowano 1 raz

Kasia i Andrzej

Od: Wto paź 27, 2009 6:50

Post » Czw paź 29, 2009 11:24 Re: Kociak pilnie poszukuje DT lub DS

Hej :D :ok:
Pięknie się kociaki zaprzyjaźniły. Szkoda, że Buranio nie może u Ciebie zostać.

Zanim moderator zamieni zdjęcia na linki - pozmniejszaj je, bo źle się je ogląda

Na początek - kilka miejsc, gdzie można umieścić ogłoszenia (to akurat są linki do ogłoszeń mojego Feliksa):
http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=47973
http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/odd ... eliks,2041
http://www.eoferty.com.pl/zjawiskowy_dy ... 48945.html
http://www.koty.pl/baza-ogloszen/art824.html
http://www.kupsprzedaj.pl/secure/showAd ... 8&cid=1557
http://www.kokosy.pl/ogloszenie/56939
http://portal.animalia.pl/ogloszenia.ph ... enie=25157

W tym wątku jest więcej linków do takich stron:
viewtopic.php?f=13&t=29341&p=3517268#p3517268

Niestety, niektóre nie działają, na większości trzeba się zarejestrować.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Czw paź 29, 2009 12:43 Re: Kociak pilnie poszukuje DT lub DS

Nie wiem jak mam zmniejszyć zdjęcia. Wstawiam takie jak na innych forach.

Za chwilke porobiię ogłoszenia na stronach które podałeś mi i mam nadzieję ze znajdzie swoje miejsce kociak :)

Kasia i Andrzej

Post » Czw paź 29, 2009 12:54 Re: Kociak pilnie poszukuje DT lub DS

Kasia i Andrzej pisze:Nie wiem jak mam zmniejszyć zdjęcia. Wstawiam takie jak na innych forach.

3.b) Pamiętaj o Użytkownikach, którzy korzystają z łączy wolniejszych niż Twoje. Staraj się nie umieszczać bezpośrednio na forum zdjeć ani innej grafiki, która moze obciążać pobieranie forum. Zamiast zdjęć umieść linki do nich. Jeżeli już musisz umieścić zdjęcie na forum, to nie powinno ono być większe niż ok. 350 na 200 pixeli, i przekraczać wagi 20 kilobajtów. Dbaj o to, aby nie było zbyt wiele takich zdjęć na jednej stronie wątku.
viewtopic.php?f=1&t=27018

Zdjęcia trzeba zmniejszyć przed wstawieniem albo wstawić tutaj tylko miniaturkę, która otworzy się po kliknięciu.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Czw paź 29, 2009 13:11 Re: Kociak pilnie poszukuje DT lub DS

Dziękuję za podpowieź :) więcej sie to nie powtórzy :) i na pewno będę pilnowała zmniejszania zdjęć :)

Kasia i Andrzej

Post » Czw paź 29, 2009 16:09 Re: Kociak pilnie poszukuje DT lub DS

podnosze koteczka i będę kibicować w walce o domek :D
Obrazek

kotLucjanek

Od: Czw wrz 24, 2009 10:08

Post » Czw paź 29, 2009 16:54 Re: Kociak pilnie poszukuje DT lub DS

Witajcie Dzisiaj dostałem imię robocze Johnny. Byłem dzisiaj w takim dziwnym miejscu gdzie jakiś pan mnie badał. Okazało się ze jestem zdrowy, ale dostałem jakąś dziwną pastę do buzi.... Z tego co zrozumiałem to na jakieś robaczki w moim brzusiu. Zostałem również spryskany czymś na pchełki strasznie śmierdzi, a jak Kasia ( bo tak nazywa się anioł który mnie uratował) włożyła z powrotem do tego pojemnika w którym mnie przenosi to myślałem ze się uduszę bo był jeszcze ze mną Jimie który również tym został spryskany. Było to zrobione profilaktycznie bo nie znaleźli u nas pchełek. Mój anioł zadbał o to aby było mi ciepło podczas podróży do tej dziwnej kliniki. Tam za interesowała się mną dziwna pani, która ma już dwa koty wydała trzeciego, a by mnie chciała wziąć..... Pan doktor mnie uratował i zawołał na badanie że mamy zrobić :) Kasi za opiekę odwdzięczam się mruczeniem jak bierze mnie na kolanka. Choć bardziej czuje się bezpiecznie w łazience i tam z reguły śpię ale już zaczynam chodzić po całym mieszkanku gdyby nie ten straszny wielki pies. Który co jakiś czas próbuje mnie nosem szturchać i polizać. Ja wtedy prycham i pokazuje pazurki a ona się stresuje i szczeka. Ehh Chyba nie złapię z nią wspólnego języka. Ona nie rozumie ze nie chcę mieć z nią nic wspólnego. Pani również próbuje mnie z nią oswoić ale im to nie wychodzi. Wiecie marzę tylko o jednym o ciepłym domku i kolanach mojego właścieciela. Ponieważ wiem że nie mogę tutaj długo zostać. :kotek:

Kasia i Andrzej

Post » Pt paź 30, 2009 12:00 Re: Kociak pilnie poszukuje DT lub DS

hop hop czy znajdzie się dla niego domek? Czy jest skazany na schronisko?

Kasia i Andrzej

Post » Pt paź 30, 2009 12:21 Re: Kociak pilnie poszukuje DT lub DS

podniose małego
Obrazek

kotLucjanek

Od: Czw wrz 24, 2009 10:08

Post » Pt paź 30, 2009 15:04 Re: Kociak pilnie poszukuje DT lub DS

:ok: śliczny maluszek :1luvu: trzymam kciuki za domek :ok:

Ona_Sc

Od: Sob maja 16, 2009 12:05

Post » Pt paź 30, 2009 16:16 Re: Kociak pilnie poszukuje DT lub DS

Ona_Sc Jest śliczny i bardzo kochany. Czeka na swój kochany domek ale jak nie będzie nim zainteresowania będę musiała zawiść go do schroniska :(

Kasia i Andrzej

Post » Pt paź 30, 2009 16:55 Re: Kociak pilnie poszukuje DT lub DS

nie wieź go do schroniska :( tam ma jeszcze mniejsze szanse, a może jeszcze się pochorować :cry:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt paź 30, 2009 17:53 Re: Kociak pilnie poszukuje DT lub DS

Dostałam informacje o kociaku...Kurcze gdyby to nie była aż taka odległość to znalazłoby się u mnie miejsce dla kociaczka....Ale to aż na drugim końcu Polski...Dosłownie :(

Aggi

Od: Nie wrz 20, 2009 23:50

Post » Pt paź 30, 2009 18:09 Re: Kociak pilnie poszukuje DT lub DS

Goyka Ale nie będę miała niedługo innego wyboru. Kociak jest już u nas tydzień. Prycha na dziecko psa... Nie wychodzi z łazienki trzeba go wyciągać. Jest strasznie zestresowany. Nie Chce jeść pije tylko mleko.... Jak tak dalej pójdzie to Nie da się tak żyć. Boje się o dziecko jak wchodzi do łazienki o psa ze dostanie po nosie. Ehhhh czy nie ma innej możliwości? Porobiłam mu kilka ogłoszeń tyle na ile starczyło mi czasu najbardziej skupiłam się tutaj na trójmieście... ale mam zero odzewu :(
Z resztą dochodzi koszt utrzymania kociaka nie tyle co karma i kuweta i jakieś przysmaki ale weterynarz. Trzy zwierzaki to już sporo. Zgłosiłam go tutaj bo wiem że jesteśmy wstanie wspólnie razem coś wymyślić i uchronić go przed pójściem do schroniska.
Aggi wierze ze byś go wzięła ale kociaka raczej nikt nie będzie wiózł przez całą Polskę :( my na pewno nie jesteśmy wstanie.

Kasia i Andrzej

Post » Pt paź 30, 2009 18:11 Re: Kociak pilnie poszukuje DT lub DS

Podniosę bo pilne :ok:
Gosiara

[następna]