czy Mikołaj przyniesie nam DOM? koci SENIORZY czekają....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 29, 2009 8:09 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

MACIEK - 14 lat - Opole - " bez domu, może na jesień kalendarzową i na jesień życia..dasz dom?" - kontakt prążek
Obrazek Obrazek Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=101675

FRANIA - ok 9 lat - Opole - "bez domu, potem chora, los musi gdzieś kiedyś być lepszy, prawda?" - kontakt prążek
Obrazek Obrazek Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=101675
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw paź 29, 2009 8:10 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

dellfin612 pisze:Chciałabym sformułować pewien pomysł, który od jakiego dojrzewa w mojej głowie.

Szukamy opiekunów dla kociastych na forum. Efektywność działań w porównaniu z coraz dłuższą listą kotów oczekujących jest niewielka. A koty czekają, koty, którym w wyniku różnych życiowych tragedii, świat się zawalił.
Szukając, czasami wychodzimy poza nasze środowisko zamieszczając ogłoszenia. Głównie w internecie. Kto ma dostęp do internetu? Przede wszystkim ludzie młodzi. Osoby w wieku podeszłym najczęściej nie mają komputerów. Dla nich nośnikiem informacji są media tradycyjne: telewizja, radio, być może prasa.

Dla naszych seniorów bardzo dobrymi opiekunami mogą okazać się osoby w wieku podeszłym, często bardzo samotni. To już wiemy. Ale jak skutecznie dotrzeć do tych osób?

I tu mam pomysł na stworzenie społecznego ruchu pod nazwą np. FELINOTERAPIA LEKIEM NA SAMOTNOŚĆ WIEKU PODESZŁEGO.
Uczestnikiem tego ruchu może być każda osoba, która zechce zrobić cokolwiek ponad wpisanie paru słów na forum.
Aby wzmocnić skuteczność naszych, forumowych działań, nie trzeba dużej kasy. Właściwie na początek w ogóle kasy nie potrzeba. Wystarczy dobra wola, trochę czasu i chęć niesienia pomocy naszym kocim seniorom.

c.d troszkę później, przepraszam, muszę koty nafaszerować lekami

GADAJ CO DALEJ :D :D :D :D
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw paź 29, 2009 14:01 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

dagmara-olga pisze:GADAJ CO DALEJ :D :D :D :D

:!: :!: :!: icoicoico?

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw paź 29, 2009 14:16 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Czekam na cd. :? :? :? :? :?
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Czw paź 29, 2009 16:11 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Domki dla seniorów bardzo potrzebne.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw paź 29, 2009 17:34 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

dellfin612 pisze:I tu mam pomysł na stworzenie społecznego ruchu pod nazwą np. FELINOTERAPIA LEKIEM NA SAMOTNOŚĆ WIEKU PODESZŁEGO.

juz mi sie podoba, czekamy na ciag dalszy.....
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Pt paź 30, 2009 5:08 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Obrazek

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Pt paź 30, 2009 5:24 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

dellfin612 pisze:Dla naszych seniorów bardzo dobrymi opiekunami mogą okazać się osoby w wieku podeszłym, często bardzo samotni.

Jest tylko jeden problem.
Starsze koty często maja różego rodzaju schorzenia, chorują.
Leczenie bywa kosztowne i wymaga wizyt u weta.
Czy starsze osoby byłyby w stanie to udźwignąć?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt paź 30, 2009 8:01 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

nie każdy senior to choroby tak jak nie każdy młody to zdrowie, ale CoToMa ma rację, że często choroby sa. Ale spójrzcie - ilu jest seniorów bez kłopotów zdrowotnych - i wśród ludzi i wśród tych, którzy w pierwszym poście.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt paź 30, 2009 9:31 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Do góry koteczki.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt paź 30, 2009 9:58 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

CoToMa pisze:
dellfin612 pisze:Dla naszych seniorów bardzo dobrymi opiekunami mogą okazać się osoby w wieku podeszłym, często bardzo samotni.

Jest tylko jeden problem.
Starsze koty często maja różego rodzaju schorzenia, chorują.
Leczenie bywa kosztowne i wymaga wizyt u weta.
Czy starsze osoby byłyby w stanie to udźwignąć?

Też mi to przyszło do głowy.
Ale, tak sobie myślę, że czasem największym problemem starszych osób nie są wcale pieniądze, tylko samotność. Może właśnie ktoś taki chciałby dać domu starszemu kotu, mimo jego nie najlepszego zdrowia i kosztów leczenia czy specjalistycznej karmy.

Bazyliszkowa

Post » Pt paź 30, 2009 10:04 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

wybiegam myślami w przód ale - popatrzcie - jeśli np 3 koty znajda 3 domy u starszych osób, te osoby będą np ze mną w kontakcie na terenie mojego miasta - to w razie "W" mogę - pojechać, pomóc, zabrać do weta, może zrobić jakiś większy składkowy zakup dla wszystkich 3 kotów, co będzie tańsze dla tych osób itp.. itd...
Przecież w przypadku "zwykłego" = zdrowego w miarę kota to = wyjazdy do weta nie zdarza się często i nie musi generować wielkich kosztów.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt paź 30, 2009 13:19 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

viewtopic.php?f=1&t=96864&start=1485

Morfeusz z Sosnowca odszedł....śpij kotku
MORFEUSZ - senior - Sosnowiec - "widac po mnie ślady życia w złych warunkach - ale czy to znaczy, że nie mogę mieć domu, prawdziwego..?" - kontakt - terenia1
ObrazekObrazek
viewtopic.php?f=1&t=96864
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt paź 30, 2009 13:25 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

Zrobiłam wpis w trzecim poście...
Śpij spokojnie koteczku [']['][']
:cry: :cry: :cry:

Bazyliszkowa

Post » Pt paź 30, 2009 13:39 Re: daj ciepły dom SENIOROWI jesienią - zapraszamy :-)

LIZA - 10 lat - Łódź - "nic nowego - człowiek wyrzucił , porzucił, po 10 latach przyjaźni...pomóż..." - kontakt Magija
ObrazekObrazekObrazekObrazek
viewtopic.php?f=1&t=102172

są szanse - a na pewno kotka nie wróci do pustego domu !!!

UWAGA - wysłałam PW z prośbą o aktualizację do osób kontaktowych dla naszych seniorów. Bardzo proszę o informację zwrotną na wątku lub pw
informacje zaktualizowane - są w pierwszym poście oznaczone symbolem :kotek:
Obrazek

czarno-czarni

[poprzednia][następna]