ŹLE SIĘ DZIEJE!!!!! POMÓŻMY OPOLU!!!!!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 28, 2009 17:17 Re: ŹLE SIĘ DZIEJE!!!!! POMÓŻMY OPOLU!!!!!!!!!

PANCIA.M pisze:Apeluję do wszystkich którym na sercu leży dobro kotów! Pomóżmy kotom opolskim, podnieśmy na duchu Patrycję i Hanię!!!! Coś trzeba zrobić żeby one wróciły. Tyle osób w nie wierzy, podziwia. Serce mają złamane, czują się oplute ale dalej to jest Patrycja i Hania!!!
Proszę zróbmy coś, jest nas tyle. One są potrzene tym kocurom!!!
Podobno w "kupie " siła - udowodnijcie, że forum pomaga kotom, ale i wrazie potrzeby umie wesprzeć ludzi!!!!
Proszę WAS!!!

Do tej pory tylko obserwowałam to co się dzieje w Opolu ale nie mogę dalej siedzieć cicho.
Może i ktoś podziwia te osoby, ale dla mnie obie panie zachowują się jak małe dzieci. Ktoś je rzekomo obraził, więc zabrały swoje zabawki i poszły sobie. A kto na tym traci? Czy pomyślały choć trochę o tym - wątpię....
Poza tym dlaczego Boo7 często pisząc niepochlebne opinie o schronisku, rozpoczynając dyskusję, praktycznie zawsze wycofywała się ze swoich wypowiedzi i je kasowała? Czyżby wątpiła w słuszność tego co pisała? A może brakowało jej odwagi aby wziąć odpowiedzialność za swoje słowa?

dzikus pisze:Korciaczki, zgadzam się w 100 %, tylko niestety to działa w 2 strony. Racja, ze słowa pisane bolą najbardzej i są nieodwracalne. Trzeba przemyśleć zanim się cos powie i kogoś zmiesza z błotem, tylko przemyślec trzeba zanim się coś rozpęta...

Bardzo mądre słowa, szkoda że w twoim wykonaniu to tylko slogan, bo jak widzę to już dawno wydaliście wyrok w tej sprawie. Według was jest jedna "czarna owca" (violavi) a reszta jest cacy.... Ciekawe czy bylibyście tak odważni, gdyby było trzeba te słowa wypowiadać prosto w oczy a nie na odległość...
Tak mnie zaintrygowała ta sprawa że postanowiłam troszeczkę pokopać na forum i nie tylko, trochę zasięgnąć języka i wierzcie mi te dwie panie wcale nie są takie święte....

menel

Od: Pt paź 09, 2009 18:40

Post » Śro paź 28, 2009 18:09 Re: ŹLE SIĘ DZIEJE!!!!! POMÓŻMY OPOLU!!!!!!!!!

menel pisze:Do tej pory tylko obserwowałam to co się dzieje w Opolu ale nie mogę dalej siedzieć cicho.
Może i ktoś podziwia te osoby, ale dla mnie obie panie zachowują się jak małe dzieci. Ktoś je rzekomo obraził, więc zabrały swoje zabawki i poszły sobie. A kto na tym traci? Czy pomyślały choć trochę o tym - wątpię....
Poza tym dlaczego Boo7 często pisząc niepochlebne opinie o schronisku, rozpoczynając dyskusję, praktycznie zawsze wycofywała się ze swoich wypowiedzi i je kasowała? Czyżby wątpiła w słuszność tego co pisała? A może brakowało jej odwagi aby wziąć odpowiedzialność za swoje słowa?

dzikus pisze:Korciaczki, zgadzam się w 100 %, tylko niestety to działa w 2 strony. Racja, ze słowa pisane bolą najbardzej i są nieodwracalne. Trzeba przemyśleć zanim się cos powie i kogoś zmiesza z błotem, tylko przemyślec trzeba zanim się coś rozpęta...

Bardzo mądre słowa, szkoda że w twoim wykonaniu to tylko slogan, bo jak widzę to już dawno wydaliście wyrok w tej sprawie. Według was jest jedna "czarna owca" (violavi) a reszta jest cacy.... Ciekawe czy bylibyście tak odważni, gdyby było trzeba te słowa wypowiadać prosto w oczy a nie na odległość...
Tak mnie zaintrygowała ta sprawa że postanowiłam troszeczkę pokopać na forum i nie tylko, trochę zasięgnąć języka i wierzcie mi te dwie panie wcale nie są takie święte....

Wierz mi Menel, kimkolwiek jesteś, że potrafię wyrazić swoje zdanie.. Powiedziałbym to samo Wioli, gdybym się z Nia spotkała osobiście. Daleko mi do tego, żeby kryć się za ekranem monitora.
Swoją drogę też nie do końca jestes odważna.. oceniasz ludzi sama nic nie mówiąc o sobie.. Zasięgasz języka, przekopujesz forum. My jesteśmy znani niejako, rozpoznawalni a ten post jest Twoim pierwszym...

Może w takim razie podziel się tu z nami swoimi odkryciami z racji pokopania na forum i zasięgnięcia języka? Może nam coś umknęło ? :roll:

Co do samej Violavi .. nie po raz pierwszy napisała coś co druga osobę wprawiło w osłupienie, tym razem po prostu baaardzo mocno przesadziła.. Najczęściej zawsze winę zwalała albo na druga stronę albo na nierozumienie jej postów albo błędną interpretację i kończyła dyskusję ... tak było najprościej ..
Obrazek

dzikus

Od: Nie paź 02, 2005 16:42

Post » Śro paź 28, 2009 18:20 Re: ŹLE SIĘ DZIEJE!!!!! POMÓŻMY OPOLU!!!!!!!!!

Menel wyobraź sobie, że ja bardzo załuję, że nie jestem tam na miejscu i nie mogę osobiście porozmawiac z dziewczynami. A własnie szczególnie z violawi. I nie mówię tutaj o żadnych kłótniach ani tym podobnym tylko o normalnej i konkretniej rozmowie, bo jestem osobą, która nie boi sie konfrontacji twarzą w twarz, a wręcz wolałabym taki rozwiązanie sprawy.
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro paź 28, 2009 18:23 Re: ŹLE SIĘ DZIEJE!!!!! POMÓŻMY OPOLU!!!!!!!!!

menel pisze:Tak mnie zaintrygowała ta sprawa że postanowiłam troszeczkę pokopać na forum i nie tylko, trochę zasięgnąć języka i wierzcie mi te dwie panie wcale nie są takie święte....

violavi też nie jest święta...................... nie wiesz o tym? :oops:
Obrazek
Moje kocie serduszko :) :) :) :) :) :)

Ira.

Od: Śro sie 05, 2009 9:34

Post » Śro paź 28, 2009 18:28 Re: ŹLE SIĘ DZIEJE!!!!! POMÓŻMY OPOLU!!!!!!!!!

Ira. pisze:violavi też nie jest święta...................... nie wiesz o tym? :oops:

A czy ja twierdziłam że jest święta?
Chciałam tylko zwrócić uwagę, że bardzo szybko wydajecie wyroki... Bo tak najprościej....
Tylko, że nikt nie zwraca praktycznie uwagi na to jak zachowały się w tej sytuacji te dwie panie, winna jest tylko jedna strona...

menel

Post » Śro paź 28, 2009 18:29 Re: ŹLE SIĘ DZIEJE!!!!! POMÓŻMY OPOLU!!!!!!!!!

...
Ostatnio edytowano Śro paź 28, 2009 20:14 przez menel, łącznie edytowano 1 raz

menel

Post » Śro paź 28, 2009 18:38 Re: ŹLE SIĘ DZIEJE!!!!! POMÓŻMY OPOLU!!!!!!!!!

zawsze zadziwia mnie to jak nowozarejestrowana osoba zazwyczaj trafia na wątki, w których aktualnie jest mniejsza bądź większa burza... :roll:
no nic to..

mi jest po prostu strasznie przykro, że do takiej sytuacji doszło.. i nie zależnie kto komu chciał nawtykać jak zawsze odbiło się to na kotach...
ciekawa jestem też czy ktoś się podejmie ruszenia adopcji.. kotów masa czeka... i zamiast się kłócić na forum to trzeba się ruszyć i pomóc im znaleźć dom... :twisted:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Śro paź 28, 2009 19:01 Re: ŹLE SIĘ DZIEJE!!!!! POMÓŻMY OPOLU!!!!!!!!!

Z przyjemnością dołączę do "towarzystwa wzajemnej adoracji" i napiszę, że to, w jaki sposób Boo i Buffy organizowały pomoc i opiekę dla podopiecznych opolskiego schroniska, dla mnie jest wzorem tego, jak powinien wyglądać wolontariat, nie tylko wirtualny.

Rozumiem też ich reakcję na to, co działo się na forum, które, w mojej skromnej opinii, powinno być raczej elementem łączącym osoby zaangażowane w pomoc kociastym. W wielu miastach nie układa się współpraca pomiędzy wolontariuszami, a schroniskiem, forum zazwyczaj w takich sytuacjach pomagało, a nie dodatkowo pogarszało sytuację.

Nie uważam też, aby Boo i Buffy w jakikolwiek sposób szkalowały schronisko w swoich wypowiedziach. Schronisko - to jak wygląda i to, w jaki sposób do tej pory układała się współpraca z jego dyrekcją, dla mnie osobiście jest bliska ideału, jakiego próżno oczekiwać we Wrocławiu...
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Śro paź 28, 2009 19:09 Re: ŹLE SIĘ DZIEJE!!!!! POMÓŻMY OPOLU!!!!!!!!!

iskra666 pisze:ciekawa jestem też czy ktoś się podejmie ruszenia adopcji.. kotów masa czeka... i zamiast się kłócić na forum to trzeba się ruszyć i pomóc im znaleźć dom... :twisted:

To się ruszajcie!
Tyle ochów i achów pod adresem Waszych wspaniałych koleżanek wygłaszacie , to pomagajcie im teraz.

Póki co na stronie koty mają ogłoszenia, Hania się zastanawia czy mamy je usunąć czy nie.

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Śro paź 28, 2009 19:26 Re: ŹLE SIĘ DZIEJE!!!!! POMÓŻMY OPOLU!!!!!!!!!

Violu nie sądzisz, że będzie mi nieco trudno dojechać co tydzień do Opola?

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Śro paź 28, 2009 20:12 Re: ŹLE SIĘ DZIEJE!!!!! POMÓŻMY OPOLU!!!!!!!!!

violavi pisze:
iskra666 pisze:ciekawa jestem też czy ktoś się podejmie ruszenia adopcji.. kotów masa czeka... i zamiast się kłócić na forum to trzeba się ruszyć i pomóc im znaleźć dom... :twisted:

To się ruszajcie!
Tyle ochów i achów pod adresem Waszych wspaniałych koleżanek wygłaszacie , to pomagajcie im teraz.

Póki co na stronie koty mają ogłoszenia, Hania się zastanawia czy mamy je usunąć czy nie.

Czy Ty czasem Violu nie jesteś z Opola i znasz sytuacje tam panującą? Przecież prowadzisz stronę, piszecie teksty o schronisku i kotach.. czyli znasz dobrze realia .. Możesz pomóc lepiej niż nie jedna z nas, mieszkająca czasem bardzo daleko od Opola...
Obrazek

dzikus

Od: Nie paź 02, 2005 16:42

Post » Śro paź 28, 2009 20:17 Re: ŹLE SIĘ DZIEJE!!!!! POMÓŻMY OPOLU!!!!!!!!!

Kruszyna pisze:Nie uważam też, aby Boo i Buffy w jakikolwiek sposób szkalowały schronisko w swoich wypowiedziach. Schronisko - to jak wygląda i to, w jaki sposób do tej pory układała się współpraca z jego dyrekcją, dla mnie osobiście jest bliska ideału, jakiego próżno oczekiwać we Wrocławiu...

Widocznie masz krótką pamięć, bo doskonale pamiętam kilka postów Boo7 o sytuacji w schronisku, które dość szybko znikały usunięte przez nią.... Czy to nie dziwne?

menel

Post » Śro paź 28, 2009 20:25 Re: ŹLE SIĘ DZIEJE!!!!! POMÓŻMY OPOLU!!!!!!!!!

no i sie mlocka zaczyna. a chodzi przeciez o to, zeby przekonac dziewczyny, zeby wrocily do kotow. i zeby wiedzialy, ze cenimy je za to, co dla nich robia.
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

Post » Śro paź 28, 2009 20:27 Re: ŹLE SIĘ DZIEJE!!!!! POMÓŻMY OPOLU!!!!!!!!!

menel pisze:
Kruszyna pisze:Nie uważam też, aby Boo i Buffy w jakikolwiek sposób szkalowały schronisko w swoich wypowiedziach. Schronisko - to jak wygląda i to, w jaki sposób do tej pory układała się współpraca z jego dyrekcją, dla mnie osobiście jest bliska ideału, jakiego próżno oczekiwać we Wrocławiu...

Widocznie masz krótką pamięć, bo doskonale pamiętam kilka postów Boo7 o sytuacji w schronisku, które dość szybko znikały usunięte przez nią.... Czy to nie dziwne?

Tak po pierwsze to Boo77, po drugie, czepiasz się usuwanych postów, a sama "wykropkowałaś" swoją poprzednią wypowiedź.

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro paź 28, 2009 21:18 Re: ŹLE SIĘ DZIEJE!!!!! POMÓŻMY OPOLU!!!!!!!!!

dzikus pisze:
violavi pisze:

To się ruszajcie!

Czy Ty czasem Violu nie jesteś z Opola i znasz sytuacje tam panującą? Przecież prowadzisz stronę, piszecie teksty o schronisku i kotach.. czyli znasz dobrze realia .. Możesz pomóc lepiej niż nie jedna z nas, mieszkająca czasem bardzo daleko od Opola...

Mogę, ale czy muszę i chcę?
Zostawiam Wam wszystkim pole do popisu, tak ładnie wspieracie obie dziewczyny pisząc tutaj, to równie dobrze możecie to zamienić w czyny. Nie ma rzeczy niemożliwych , a odległość w tych czasach to najmniejszy problem. Poza tym są też nowe osoby z Opola, które również mogą się wykazać. Nie ma ludzi nie zastąpionych.

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

[poprzednia][następna]