K-ów, kociak wyleciał z IV p. i się zepsuł... dziwne ....;-[

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 28, 2009 15:39 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

maja215 pisze:Dziewczyny jak kociak wymiotuje i go lekko czyści(na razie jedna kupa ale wodnista) ,to co mu mogę podać na już by mu troszkę żoładek uspokoić?Prawdopodobnie to efekt robali,ale ja dziś na już nie dam rady podjechać do weta,dopiero jutro z rana.
Poradzcie coś proszę.

Marek będzie na kocimskiej dziś,może by coś wzioł dla nich,tylko co? Jeśli jest to coś na kocimskiej oczywiście..

EDIT: Wymioty były tylko raz i bardzo małe,głownie ślina..i raz go przeczyściło..a tak pozatym innych objawów brak..

ale one są odrobaczone, prawda? zmieniałaś karmę? robi się osowiały, nie je czy bawi na całego?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro paź 28, 2009 15:53 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Tweety odberalas priv?

Dzwonilas moze w sprawie Leili?
Obrazek

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Śro paź 28, 2009 15:54 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Tweety,one były tylko raz odrobaczone,zaraz po przywiezieniu.Pyrantelum już u mnie.
W sumie dziwna sprawa,bo wczoraj,dziś rano ganialy na calego..nagle po południu Julka zaczela mi płakać,za chwilę troszkę zwymiotowała,i poleciała do kuwety..poleciała z niej brązowa rozwolniona qupa.Teraz po tym wszystkim śpi..
Są dwa rozwiązania,albo nawrót robali,albo karma im nie podeszla(Mały Tom ma podobnie..tyle że on nie wymiotuje a tylko lekko go czyści)Zauważyłam że rano nie bardzo im ta karma co im podałam smakowała.
Oczywiście nie dostaną jej więcej.Zmieniłam też maluchom to suche co dostalam na kocimskiej ostatnio na tego Royala co dostalam przy samym przywiezieniu kociaków.
Na razie obserwuję,tylko pytałam bo wiem że są środki łagodzące ..nie wiem czy nie Smekta..Jutro tak i tak miałam jechać do weta..to zobaczymy..
Obrazek

maja215

Od: Nie lip 19, 2009 19:29

Post » Śro paź 28, 2009 16:13 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

ogocha pisze:
Tweety pisze:
solangelica pisze:
...
wislackikocie, TŻ prosi przekazac ze kawa byla boska - co to bylo bo pysznie pachlo i smakło?

Kawa - Carte Noir, pyszotka

Co to za kawa? Rozpuszczalna czy normalna? I dlaczego ja nic nie wiem? 8O

Pod Hala Targowa u faceta na stoisku kolo warzyw kosztuje 20 zl za opakowanie :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Śro paź 28, 2009 16:20 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Czy mogę pożyczyć transpoterek z kocimskiej na jeden dzień-na jutro??

maja215

Od: Nie lip 19, 2009 19:29

Post » Śro paź 28, 2009 16:28 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Edit_f, zapomniałam Ci powiedzieć, że przelew już poszedł.
Będę również wdzięczna za trochę ścinek.

A Carte Noir jest też mielona i ziarnista.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Śro paź 28, 2009 16:30 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

EDIT F
Prosze Cie podaj mi numer konta na ktory mam przelac kase za poslanko.....
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Śro paź 28, 2009 16:52 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

maja215 pisze:Tweety,one były tylko raz odrobaczone,zaraz po przywiezieniu.Pyrantelum już u mnie.
W sumie dziwna sprawa,bo wczoraj,dziś rano ganialy na calego..nagle po południu Julka zaczela mi płakać,za chwilę troszkę zwymiotowała,i poleciała do kuwety..poleciała z niej brązowa rozwolniona qupa.Teraz po tym wszystkim śpi..
Są dwa rozwiązania,albo nawrót robali,albo karma im nie podeszla(Mały Tom ma podobnie..tyle że on nie wymiotuje a tylko lekko go czyści)Zauważyłam że rano nie bardzo im ta karma co im podałam smakowała.
Oczywiście nie dostaną jej więcej.Zmieniłam też maluchom to suche co dostalam na kocimskiej ostatnio na tego Royala co dostalam przy samym przywiezieniu kociaków.
Na razie obserwuję,tylko pytałam bo wiem że są środki łagodzące ..nie wiem czy nie Smekta..Jutro tak i tak miałam jechać do weta..to zobaczymy..

Obserwuj maluchy zwróć uwagę na zachowanie
będę u Ciebie około 20.oo być może trzeba z nimi jechać do krakvetu
te objawy mi się źle kojarzą przywiozę transporter
postaraj się je ogrzać może butelka z gorącą wodą
teraz nie dam rady jechać ponieważ umówiłem się z osobą
która chce zmodernizować nam kociarnie musi porobić pomiary i
szkic pomieszczeń .
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Śro paź 28, 2009 17:00 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Akima pisze:mam mozliwośc przywizienie słomy lub siana. Co lepiej izoluje?

na spod daje sie slome, bo lepiej izoluje, na to siano bo bardziej miekkie. (pamietajcie, ze sloma jest twarda)
no i dopiero na to wyklada sie materialem.
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Śro paź 28, 2009 17:01 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

solangelica pisze:EDIT F
Prosze Cie podaj mi numer konta na ktory mam przelac kase za poslanko.....

Patka_, podaj proszę nr konta; jeżeli chcesz zebrać kasę do 2.11, to muszę ją wysłać przed weekendem, bo do piątku mnie nie będzie, więc osobiście nie dam rady doręczyć, a przez banki trochę idzie.
BTW dostałaś ode mnie PW z zamówieniem?

queen_ink

Post » Śro paź 28, 2009 17:07 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

kosma_shiva pisze:
Akima pisze:mam mozliwośc przywizienie słomy lub siana. Co lepiej izoluje?

na spod daje sie slome, bo lepiej izoluje, na to siano bo bardziej miekkie. (pamietajcie, ze sloma jest twarda)
no i dopiero na to wyklada sie materialem.

to przywiozę 2 worki :-)
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Śro paź 28, 2009 17:16 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Sluchajcie,

moze to odwazne co napisze, ale tak sobie wczoraj z Jafusia rozmawialam...

Co powiedzielibyscie na polapanie w piatek tych malych dzikunow i umieszczeniu ich w klatkach ( ta druga klatke, w ktorej siedzi Ivka-Olivka tez wniesc do "Cat-Room'u"
Zdezynfekowac wszystko i wypuscic na "salony" ta biedna kochana kotenke igniatke...

Zdania jestesmy z Jafusia, ze te dzikuny powinny byc pochowane w klatkach, zwlaszcze podczas choroby... no iw ramach oddziczania rowniez...

hmm?
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Śro paź 28, 2009 17:18 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Byłam w arvecie, wszyscy mają się dobrze, rudy-budyń ma dom na 100% jego siostra na 90, puszczyczka też już znalazła swojego ludzia, w razie gdyby było więcej chętnych, to są moje groszki-nutki. Shani nadal niewiadoma, Mocca, Borki ok.
Marek, jeśli możesz to zabierz Maję z 4 do weta, bo i mnie te objawy się nie podobają... Super, że możesz.
Pan zakochany w Mi kontaktował się ze mną 3 razy mailowo, i 3 telefonicznie, odpisałam mu i oddzwoniłam, nagrałam i w piątek chce oglądać, z narzeczoną. Gotowy zrobić zabezpieczenia, już kompletuje kocią wyprawkę.
Sol, jak Twoja tymczasowa banda, zwłaszcza Panny Krzeszowianki?
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Śro paź 28, 2009 17:26 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Akima pisze:Każdy kot, którego ogłaszam na allegro ma obserwujących :-) Nawet Esma. Wiem, że to nic nie znaczy, ale miło... Z rana dwa zapytania o naukowców i jeden o MI od Lutry. Naukowców ściągnełam z ogłoszeń bo codziennie są przynajmneij 2 telefony o nich.

U mnie też. Oprócz mojej dwójki rokujących prokocimian, kwitnących pod kościołem :( , Spidera, Niny, Seny i Toro, Gapci oraz Dziurawca. Niektóre z nich to koty, które mają najmniej zdjęć.

queen_ink

Post » Śro paź 28, 2009 17:38 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Kurka, szkoda, żeby koty nie miały domów z powodu zdjęć. Patka, Twój TŻ działa cuda, może zrobicie jakiś tour po DT, np. u Miuti jest 5 kotów do obfocenia, u Ogochy 3, u mnie Leon + Groszki-Nutki, u Marka ze 4, u Agi już sama nie wiem, ile.
Może jakoś znajdziecie czas w przyszły weekend, co?
Nieśmiało.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

[poprzednia][następna]