LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 27, 2009 14:08 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

agiis-s pisze:tak sobie teraz pomyślałam że trzeba jakieś rozwiązanie systemowe wymyślić - zima przed kotami, Wiolka i Kasia nie mają stałych dotacji na koty, za czas jakiś nie będą miały co kotom nasypać.... :? jak się skończą akcje w szkołach i miejscach naszej pracy....
Macie jakieś pomysły???

Podoba mi się :ryk:
Obrazek

kacola

Od: Wto paź 20, 2009 18:45

Post » Wto paź 27, 2009 14:09 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

kacola pisze:
agiis-s pisze:tak sobie teraz pomyślałam że trzeba jakieś rozwiązanie systemowe wymyślić - zima przed kotami, Wiolka i Kasia nie mają stałych dotacji na koty, za czas jakiś nie będą miały co kotom nasypać.... :? jak się skończą akcje w szkołach i miejscach naszej pracy....
Macie jakieś pomysły???

Podoba mi się :ryk:

... no nie to że niby pracę macie stracić..... :piwa:
Obrazek

kacola

Post » Wto paź 27, 2009 15:30 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

kacola pisze:no to moooooment minął i jestem..... Jest pomysł , aby kotki z Lotniska przenieść do Wioli. Ma tam sporo terenu. Więc można tam dla nich zrobić schronienie. Te kotki, które nie znajdą nowego domu będa tam życ. Połączylibyśmy 2 kocie miejsca do karmienia w jedno. Byłoby to ogromne ułatwienie dla nas. Oszczędność czasu i pieniędzy na dojazdy i więcej opieki dla kociaków. :ryk: :kotek: Najgorszą sprawą do przełknięcia jest zakup siatki do ogrodzenia terenu. Chodzi o pomoc w zakupie jej. Czy ktoś miałby jakiś fajny pomysł? Może się zbierzemy w grupkę i oglądniemy to miejsce? CZekam na propozycje.... :1luvu: oczywiście błagam o cierpliwość - ponieważ jestem ograniczona hihihi czasem i zaglądam tutaj jak często mogę :D czyli będę tu jutro....

Domyslam sie ,ze skoro moze to ogrodzic to jej teren? Wiolka tam mieszka? Jesli tak to duzy plus, bo moglaby przynajmniej czesc z nich udomowic majac z nimi wiekszy kontakt .Ja bym chetnie zobaczyla to miejsce . A nie orientujesz sie jak duzy to teren? Bo jesli to jakies hektary to raczej ciezko byloby zebrac finanse .Na malutkim terenie znowu tez nie mozna trzymac stada kotow ... Na tych dzialkach na lotnisku nigdy juz nie bedzie dobrze,wiec tak czy siak trzeba bedzie stamtad koty zabierac . Hmmmm.....myslmy,myslmy...

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Wto paź 27, 2009 21:03 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

co myślicie na ten temat?
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Wto paź 27, 2009 21:06 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Mnie się podoba myśl upchnięcia choć kilku kotów na "własnym" terenie... Ale rzeczywiście, przydałoby się wiedzieć, jakie powierzchnie wchodzą w grę, żeby odpowiednio oszacować potrzebne środki...
Kodak, Agent i Puszkin oraz CTR Admirał
Obrazek Obrazek

DorotaEm

Od: Pt paź 09, 2009 17:53

Post » Śro paź 28, 2009 12:53 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

podrzucam bo sprawa wcale nie starciła na znaczeniu
koty są - karmicielki codziennie o nie dbają
potrzebna jest karma i pomysł na dłuższe finansowanie dokarmiania....

agiis-s

Post » Śro paź 28, 2009 12:54 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

:kotek:

agiis-s

Post » Śro paź 28, 2009 13:01 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Odkopię w weekend trochę rzeczy na bazarki, może się coś uda opchnąć...
Kodak, Agent i Puszkin oraz CTR Admirał
Obrazek Obrazek

DorotaEm

Od: Pt paź 09, 2009 17:53

Post » Śro paź 28, 2009 13:43 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Miałam popełnić banerek wątkowy, więc musiałabym mieć jakieś fajne zdjęcia oddające istotę sprawy. Dałoby się? Tylko najlepiej na pw, żeby było szybciej :)

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Śro paź 28, 2009 15:41 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

....witam w środek tygodnia, wiem, że parę informacji jest niezbędnych do tego ogrodzenia - pogadam z Wiolą o szczegółach i dam znać... p.s. też swoją szafę przeglądnę i dam na "licytację" jakieś ciuszki. pomysł jest :ok: bomba i o niego zawalczymy..p.s.2 Zdjęcia porobię najwcześniej w sobotę poszczególnym kotkom i podeślę na pw...pozdr.
Obrazek

kacola

Post » Czw paź 29, 2009 10:19 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

reddie pisze:Miałam popełnić banerek wątkowy, więc musiałabym mieć jakieś fajne zdjęcia oddające istotę sprawy. Dałoby się? Tylko najlepiej na pw, żeby było szybciej :)

zdjęcia ma e-dita, kacola i nie wiem kto tam jeszcze robił. Część jest w wątku ;)

agiis-s

Post » Czw paź 29, 2009 10:20 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

ciekawa jestem jak tam koty?

agiis-s

Post » Czw paź 29, 2009 12:24 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Witam w tę słoneczną środę :P Ten tydzień WIola karmi, a nie ma dotępu do netu. Od soboty się podmieniamy , więc będziemy na bieżąco z newsami. Z tego co wiem to kociaki przygotowują się do zimy- chociaż niektóre się pochorowały. Przybył nam też jeden nowy podopieczny. Posmakowała mu Nasza Wspólna kuchnia :ryk: Ciekawe czy zaprosi swoich koleżków? Niestety nie widzi na jedno oko, ale poza tym to wygląda na zdrowego. Oczywiście GORĄCO go witamy ..... :wink:
Obrazek

kacola

Post » Czw paź 29, 2009 14:00 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

no to spokojnie czekamy do soboty na wieści - mam nadzieję że kociaki wyzdrowieją

agiis-s

Post » Czw paź 29, 2009 18:01 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

agiis-s pisze:
reddie pisze:Miałam popełnić banerek wątkowy, więc musiałabym mieć jakieś fajne zdjęcia oddające istotę sprawy. Dałoby się? Tylko najlepiej na pw, żeby było szybciej :)

zdjęcia ma e-dita, kacola i nie wiem kto tam jeszcze robił. Część jest w wątku ;)

Reddie, fotki wysłałam mailem
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

[poprzednia][następna]