Mruczuś [*] Choco i Mikuś

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro paź 28, 2009 9:22 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Masz sliczny duet :-) takie dwupaki to sama radosc. Zazdroszcze :-)
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Śro paź 28, 2009 11:56 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Miaudobry :)
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro paź 28, 2009 13:08 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Serdecznie witamy Nowych i Zawsze Wiernych Gości :1luvu:

Czekoladka może jest ładna ale codziennie stwarza same problemy. Niestety to suczka po przejściach zanim trafiła do schroniska :cry:

W jaskrawo niebieski ręcznik jest owinięta specjalna poduszka dla Mikusia, na której zawsze mi leży na kolanach i albo mnie udeptuje albo śpi....

Poszłam w sobotę na działkę i.... straciłam entuzjazm do wszystkiego po tym co tam zobaczyłam...
Owszem jakiś czas temu Mąż zapytał w którym miejscu może sobie rozłożyć kocyk pogimnastykować się czy usiąść i takie miejsce wskazałam... zobaczyłam skopany cały trawnik a w nim miałam przeróżne znoszone od dłuższego czasu kwitnące niziutkie albo płożące kwiaty, cebulki wiosennych kwiatów.... W innym miejscu były różne malusieńkie rozsady przywiezione z wycieczek albo urlopów... Nie mam pojęcia jakie rośliny przetrwają ogólne przeprowadzki czy mi cokolwiek zakwitnie skoro widzę że nawet kłącza irysów i liliowca, piwonie i floksy są podeptane. Ciemiernik przykryłam ale wątpię czy zakwitnie tej zimy... Jakieś cebulki zobaczyłam że leżały zebrane w jednym miejscu. Nie mam pojęcia jak to rozdzieliłam coś zakopałam do ziemi i może cokolwiek uda mi się ocalić...
Nie mogę zdobyć wyższych marcinków ani takich ślicznych wysokich zółtych kwiatów podobnych do słoneczniczków....

Prawie codziennie jest awantura na działce o naszą sukę bo szczeka... mimo chłodu, zakręconej wody i padającego deszczu tam dalej przychodzi dużo ludzi. Nie ma znaczenia że od wiosny do października wcale tam nie przychodziła. Za ogrodzeniem biegają dzieci gwiżdżą i krzyczą a ona się boi. Wiecznie pijany i zataczający się sąsiad pytał jak ma się zachowywać żeby nie szczekała na niego. Tłumaczyłam żeby po prostu przeszedł obok i nie zwracał na nią uwagi. Nie on przechodząc koło naszej działki musi sobie pokrzykiwać, wołać ją, tupać i machać rękami. Wczoraj uderzał sekatorem w naszą siatkę...
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro paź 28, 2009 13:16 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

:strach:

MaryLux

Post » Śro paź 28, 2009 13:18 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

oj biedna :roll: cieplutko pozdrawiam :1luvu:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Śro paź 28, 2009 14:01 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Napisałam wierszyk, ale nikt go nie czyta :placz:
Inka

MaryLux

Post » Śro paź 28, 2009 16:13 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Wierszyk ktoś czyta tylko często nie jest zalogowany i nie może się ujawnić :wink:

Szukaj mnie!

Obrazek
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw paź 29, 2009 19:55 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

kussad pisze:Wiecznie pijany i zataczający się sąsiad pytał jak ma się zachowywać żeby nie szczekała na niego. Tłumaczyłam żeby po prostu przeszedł obok i nie zwracał na nią uwagi. Nie on przechodząc koło naszej działki musi sobie pokrzykiwać, wołać ją, tupać i machać rękami. Wczoraj uderzał sekatorem w naszą siatkę...

Najlepiej gdyby zmądrzał i przestał pić :lol: :ryk:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Pt paź 30, 2009 23:05 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Gem wczoraj w nocy coś mnie wzięło na wspomnienia i zauważyłam że jako jeden z pierwszych poznałeś mojego Mruczusia trzy lata temu a ja wcale nie pamiętałam, że właśnie Ty należysz do naszych najbardziej wiernych Gości mimo mojej bardzo długiej nieobecności na forum z powodu Mru:)
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt paź 30, 2009 23:28 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Pamietamy o Twoim Mruczusiu...
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob paź 31, 2009 0:34 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

kussad pisze:Gem wczoraj w nocy coś mnie wzięło na wspomnienia i zauważyłam że jako jeden z pierwszych poznałeś mojego Mruczusia trzy lata temu a ja wcale nie pamiętałam, że właśnie Ty należysz do naszych najbardziej wiernych Gości mimo mojej bardzo długiej nieobecności na forum z powodu Mru:)

Tak sobie podczytuję po cichutku :)
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Sob paź 31, 2009 8:23 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Dzień dobry! :D

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Sob paź 31, 2009 16:11 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

nanetka pisze:
kussad pisze:Wiecznie pijany i zataczający się sąsiad pytał jak ma się zachowywać żeby nie szczekała na niego. Tłumaczyłam żeby po prostu przeszedł obok i nie zwracał na nią uwagi. Nie on przechodząc koło naszej działki musi sobie pokrzykiwać, wołać ją, tupać i machać rękami. Wczoraj uderzał sekatorem w naszą siatkę...

Najlepiej gdyby zmądrzał i przestał pić :lol: :ryk:

Mało prawdopodobne :(

MaryLux

Post » Nie lis 01, 2009 16:39 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Bry :)

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Nie lis 01, 2009 20:11 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Wróciłam z Krakowa chora :twisted: i muszę szybko do jutro wyzdrowieć... więc zaraz po filmie idę spać...
...Obrazek...Obrazek

kussad

[poprzednia][następna]