K-ów, kociak wyleciał z IV p. i się zepsuł... dziwne ....;-[

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 28, 2009 8:52 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Patka_ pisze:
katgral pisze:
Patka_ pisze:a ja mam smutne wiescie......

Leila (kotka znaleziona pod IKEA przez katgral - widze, ze jestesm na forum to nie dzownie) ma zdiagnozowana bialaczke:(

Duzi bardzo walcza mala pije wiec jest nadzieja....

q... mac!!!

Patka napisz proszę coś więcej!Jak się czuje Leila?? czy trzeba coś pomóc?? Co mówią lekarze?? co dalej??

moja wiedza na temat tej choroby jest znikoma :(

maleńka :(

to co sie dowiedzialam od opiekunow

Mala miala ciagle infekcje zwiazane z przewodem pokarmowym. Nie jadla, wymiotowala - roznie. Leczyli ja bylo chwile spokoju i kolejna inna infekcja. Po 3 chorobach zrobili testy i okazalo sie, ze ma bialaczke. Lekarze twierdza ze jest silna i ze jest nadzieja. Mala pije, karmia ja strzykawka. Jest osowiala, spi calymi dniami, ale jak chce gdzies pojsc to pojdzie, czy wskoczy - tyle wiem

ile testów i jaką metodą zostało zrobione? (kotka ma poniżej pół roku, tak? chyba, że coś mylę) Podeślij mi do nich namiary jeżeli możesz - mam człowieka, który wiedzę o białaczce ma w małym paznokciu.

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro paź 28, 2009 9:13 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

O BUDKACH STYROPIANOWYCH

do dnia dzisiejszego dostałam już pieniążki od j3nny i mjs.. jola już wysłała, więc już sobie pieniążki idą.. potrzebuję jeszcze wpłat od queen_ink, noemik, Tweety, Akima.. bardzo proszę o wpłaty.. koszt pudełka to 19,52 zł za sztukę..
być może dziś lub już jutro pudełka będę mieć.. wówczas będę umawiać się na przekazanie..
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Śro paź 28, 2009 9:26 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

edit_f pisze:O BUDKACH STYROPIANOWYCH

do dnia dzisiejszego dostałam już pieniążki od j3nny i mjs.. jola już wysłała, więc już sobie pieniążki idą.. potrzebuję jeszcze wpłat od queen_ink, noemik, Tweety, Akima.. bardzo proszę o wpłaty.. koszt pudełka to 19,52 zł za sztukę..
być może dziś lub już jutro pudełka będę mieć.. wówczas będę umawiać się na przekazanie..

własnie zrobiłam przelew. :-)
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Śro paź 28, 2009 9:29 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

noemik pisze:

dziękuję :)
Obrazek

edit_f

Post » Śro paź 28, 2009 9:47 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

noemik pisze:

ja też, dziękuję znaczy ja też przelałam kasę :oops: ale mi się p...
Ostatnio edytowano Śro paź 28, 2009 11:36 przez Akima, łącznie edytowano 1 raz
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Śro paź 28, 2009 11:23 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Tsety białaczkowe robi się w zasadzie dorosłym kotom. I powtarza się je.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Śro paź 28, 2009 11:41 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Z rana na Kocimskiej spokój - w sensie nie ma syfu po rozrabianiach :( w kuwetach dosłownie parę siku i kupek, wszystko ok, ale małe objętościowo :roll: Aha, znalazłam pomarańczowe siku - jako że z rana jakoś po mnie była Kosma, zostawiłam jej to do obejrzenia jako bardziej doświadczonej kociarze :oops: :oops: :oops:

Ręczniki. Ręczniki namoczyłam w zimnej wodzie i powiesiłam, ALE: ja mam ogólnie słabe dłonie, i z wyciskaniem na sucho delikatnie mówiąc niezbyt sobie poradziłam, szczególnie z większymi ręcznikami :oops: Czyli przekłada się nto na to, że z ręczników kapało - odsunęłam legowiska od ściany, no ale... Nie że będzie z tego syf, bo to woda, która migiem wyparuje, ale i tak... Będę myślała jakby to zrobić bez szkód dla środowiska. Ale naprawdę pomagają - jak weszłam do kociego pokoju, powietrze super, żadnego zaduchu itd.

Zostawiłam światło w łazience - Ivanie. Proponuję przynajmniej we dnie tak robić, bo ta kicia zwariuje w klatce.

Pozdrowienia od Susan, która leży mi na rękach jak to piszę i oczywiście pomaga uniknąć literówek :D

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Śro paź 28, 2009 11:42 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Miuti pisze:Tsety białaczkowe robi się w zasadzie dorosłym kotom. I powtarza się je.
,

no właśnie, poza tym najskuteczniejsze są PCR-y

Tweety

Post » Śro paź 28, 2009 11:47 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

BUDKI STYROPIANOWE JUŻ SĄ!!! :)

na razie piękne trzy paletki cudownie zagracają biuro mojej firmy.. chcę się z wami umówić w sprawie transportu.. do samochodu upchnę 8 pudełek, ale nic nie widzę..

- na pewno zawiozę do domków: mjs i anna09 (bo to za rogiem)..
- j3nny - jeśli dobrze pamiętam, to są olice Bieżanowskiej? przywiozłabym ci je np. w sobotę.. albo dziś wieczór? zadzwoń, mój nr tel. 600 905 923
- queen_ink: jeśli mieszkasz w okolicach bieżanowa itp. to mogłabym je zawieźć kursem, jaki będę robić do j3nny.. sobota?albo dziś wieczór? zadzwoń, mój nr tel. 600 905 923
- noemik: zostawić na kocimskiej? mogłabym spróbować jednym kursem (j3nny+quenn_ink) zawieźć do ciebie.. huta? sobota? albo dziś wieczór? zadzwoń: 600 905 923
- Tweety i Akima: pudełka zostawiłabym na kocimskiej, nie wiem tylko, czy się zmieszczą, bo to razem 14 pudełek..
- może chcielibyście gdzieś je przejąć, w sensie przerzucić do swojego bagaznika, i umówimy się np na jakimś parkingu..
- czekam na info..

mam nadzieję, żę ścinki od Iwety dotarły - bardzo proszę, żeby je zostawić na kocimskiej.. dziękuję..

[b]Tweety:[/b] jak możemy umówić się na uregulowanie płatności, to razem 253,76 zł?

szukamy mistrza, który mógłby się z nami umówić, np. na kocimskiej i pokazał przygotowanie budki.. lutra? :) - kiedy mogłabyś? a może ktoś inny się zgłosi?
Ostatnio edytowano Śro paź 28, 2009 11:51 przez edit_f, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

edit_f

Post » Śro paź 28, 2009 11:48 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Akima pisze:
noemik pisze:

ja też, dziękuję znaczy ja też przelałam kasę :oops: ale mi się p...

no to ja też dziękuję :)
Obrazek

edit_f

Post » Śro paź 28, 2009 12:01 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

edit_f pisze:
mam nadzieję, żę ścinki od Iwety dotarły - bardzo proszę, żeby je zostawić na kocimskiej.. dziękuję..

Chciałabym zarezerwować sobie garść :D

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Śro paź 28, 2009 12:05 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Tweety pisze:
solangelica pisze:
...
wislackikocie, TŻ prosi przekazac ze kawa byla boska - co to bylo bo pysznie pachlo i smakło?

Kawa - Carte Noir, pyszotka

Co to za kawa? Rozpuszczalna czy normalna? I dlaczego ja nic nie wiem? 8O
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek
Chałwa, Kitel i Thalia ['] na zawsze ze mną

ogocha

Od: Wto sie 07, 2007 22:03

Post » Śro paź 28, 2009 12:25 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

milu pisze:
edit_f pisze:

jeśli nie ma nikt przeciwko i naprzeciw, to jak będę na kocimskiej, i jeśli się da to zrobić, podzielę ścinki.. może udałoby się podzielić je na 30 zestawów.. zamówiliśmy 27 pudełek, więc do każdego byłaby siatka ścinek, a np. trzy byłyby ponadto, np. jeden zestaw dla milu:)
Obrazek

edit_f

Post » Śro paź 28, 2009 12:25 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

ogocha pisze:
Tweety pisze:
solangelica pisze:
...
wislackikocie, TŻ prosi przekazac ze kawa byla boska - co to bylo bo pysznie pachlo i smakło?

Kawa - Carte Noir, pyszotka

Co to za kawa? Rozpuszczalna czy normalna? I dlaczego ja nic nie wiem? 8O

rozpuszczalna, więc nie wiem, pani doktor, czy będzie Ci podchodzić ale smakiem miażdży :wink:

Edit_f, pieniądze powinnaś mieć już na koncie.
Ci co nie zamawiali osobno, mogą kupić ode mnie, reszta będzie dla bezdomniaków na Zakątku, na Zakopiańskiej, może na któreś działki. No i teraz trzeba zakupić folię w castoramie czy czymś takim, klej stosowny i do dzieła. Mam nadzieje, że nas mistrz stolarski w postaci Lutry pokaże wszystkim jak to zrobić NAJLEPIEJ.
Szmatki/ścinki polarkowe w postaci 3 wielkich worów są na Kocimskiej do rozdysponowania

Tweety

Post » Śro paź 28, 2009 12:27 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

edit_f pisze:
milu pisze:
edit_f pisze:

jeśli nie ma nikt przeciwko i naprzeciw, to jak będę na kocimskiej, i jeśli się da to zrobić, podzielę ścinki.. może udałoby się podzielić je na 30 zestawów.. zamówiliśmy 27 pudełek, więc do każdego byłaby siatka ścinek, a np. trzy byłyby ponadto, np. jeden zestaw dla milu:)

czyli worek szmatek na 10 pudełek

Tweety

[poprzednia][następna]