Otwockie niebieskie koty - już w swoich domach :-)))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 27, 2009 18:57 Otwockie niebieskie koty - już w swoich domach :-)))

Edytuję tytuł i pierwszy post w tym wątku: Pierwotny bohater wątku - Chaberek - jest już od kilku tygodni w nowym forumowym domu.

Ciągle bezdomny jest tatuś niebieskich kotów z mojej okolicy, domniemany tatuś Chaberka i Bławatka:

ObrazekObrazekObrazekObrazek[/quote]

Tatuś ma około 2-3 lat, został wyrzucony z samochodu na terenie sanatorium jako młodziutki kocurek. Był domowy - jest bardzo miły, miziasty, łagodny, poszukuje kontaktu z ludźmi. Mieszka w sanatorium, dostaje jedzenie, ale nie ma swojego prawdziwego domu i ludzi. :(
Szukamy wielbicieli "rosyjskich niebieskich". :wink:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
W zeszłym roku, o tej porze, przyszedł do mnie Bławatek, niebieskie słodkie cacko. Myślałam, że jakiś pseudohodowca wyprodukował i wyrzucił. Teraz przypuszczam, że te niebieskie w mojej okolicy są dziełem niebieskiego kocura żyjącego sobie na wolności w sanatorium obok mojego osiedla.
Chaberek nie dawał się złapać, bo kuracjusze w sanatorium karmią byle czym ale w dużych ilościach. :evil: Dzisiaj mi się wreszcie udało.

Chaber ma jakieś 4 do 5 miesięcy, jest zdrowy (FIV i FELV ujemne), zaszczepiony, w trakcie zwalczania robali.
W samochodzie gadał jak szalony (po mamusi to ma :mrgreen: , to sanatoryjna czarna kicia, która też szuka teraz domu), dawał się głaskać w transporterze. W lecznicy zaczął się wyrywać i straszyć syczeniem, teraz siedzi u mnie w sypialni w klatce i płacze. Oczywiście, znowu daje się głaskać. :)

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Może jakiś forumowy dom zechce dokocić się takim przystojniakiem? 8)
Ostatnio edytowano Śro sty 06, 2010 11:45 przez Agneska, łącznie edytowano 4 razy
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto paź 27, 2009 20:20 Re: Chaberek - "niebieski rosyjski" ;-) ok. 4,5-miesięczny

Zostawiłam pw :)

agak111

Od: Nie paź 25, 2009 14:17

Post » Wto paź 27, 2009 21:37 Re: Chaberek - "niebieski rosyjski" ;-) ok. 4,5-miesięczny

A coś więcej o tym kocie wiadomo? Kimo są może rodzice albo skąd tam się wzią?
A przede wszystkim jak daleko by trzeba było po niego się udać (jaka miejscowość jeśli to nie tajemnica)?

Kahalet

Od: Wto paź 27, 2009 16:18

Post » Wto paź 27, 2009 21:59 Re: Chaberek - "niebieski rosyjski" ;-) ok. 4,5-miesięczny

Kahalet, akurat odpowiedzi na Twoje pytania sa w moim poscie. :-) (miejscowosc jest podana w moim profilu)
Skad sie tam wzial? Urodzil sie tam. :-)
Kim sa rodzice? Piekne wolnozyjace koty rasy europejskiej. :-)
Obrazek

Agneska

Post » Wto paź 27, 2009 22:12 Re: Chaberek - "niebieski rosyjski" ;-) ok. 4,5-miesięczny

piękny :1luvu:
trzymam kciuki za domek :ok:
Obrazek

monitomi

Od: Nie maja 03, 2009 20:10

Post » Wto paź 27, 2009 22:17 Re: Chaberek - "niebieski rosyjski" ;-) ok. 4,5-miesięczny

Z tego co zauważyłem to nie ma miejscowości Śródborów. Dopiero innymi sposobami namierzyłem że jest to dzielnica Otwocka. Dlatego pytałem bo byłem troszkę zdziwiony.

Kurczę gdyby nie tak daleko od mojego Wrocławia to pewnie bym się skusił. A niestety nie dysponuję autem więc będzie kiepsko :cry:

Kahalet

Od: Wto paź 27, 2009 16:18

Post » Wto paź 27, 2009 22:34 Re: Chaberek - "niebieski rosyjski" ;-) ok. 4,5-miesięczny

Kahalet pisze:Z tego co zauważyłem to nie ma miejscowości Śródborów. Dopiero innymi sposobami namierzyłem że jest to dzielnica Otwocka. Dlatego pytałem bo byłem troszkę zdziwiony.

Kurczę gdyby nie tak daleko od mojego Wrocławia to pewnie bym się skusił. A niestety nie dysponuję autem więc będzie kiepsko :cry:

eee tam, moja Zorka jechała do mnie z Zielonej Góry i zrobiła jakieś 700km. Autem też nie dysponuję ale przy odrobinie chęci i uporu i zaangażowaniu kilku wspaniałych osób wszystko jest do zrobienia!

:ok: za piękną kicię!
Obrazek

blackmeg

Od: Nie mar 09, 2008 22:37

Post » Śro paź 28, 2009 0:58 Re: Chaberek - "niebieski rosyjski" ;-) ok. 4,5-miesięczny

A ja mam charakterną kotę z Podkarpacia :lol: Przyjechała pociągiem, odebrałam ją na Centralnej. Wszystko jest do załatwienia, a nasze forumowe koty to czasem podróżują wzdłuż, wszerz i na ukos Polski :ryk:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro paź 28, 2009 7:53 Re: Chaberek - "niebieski rosyjski" ;-) ok. 4,5-miesięczny

Bardzo się cieszę, że Chaberek wywołał tak duże zainteresowanie (jak jeszcze nigdy żaden z moich tymczasów). Dziękuję za wszystkie pw jakie dostałam.
Osoby zainteresowane adopcją Chaberka bardzo proszę o podanie informacji o sobie, o swoim doświadczeniu w opiece nad zwierzętami, o swoim domu i warunkach jakie oferują kotu. Ja chętnie zawiozę Chaberka do nowego domu (odległość nie będzie problemem), ale muszę mieć pewność, że trafi do najlepszego domu. :D
Obrazek

Agneska

Post » Śro paź 28, 2009 9:19 Re: Chaberek - "niebieski rosyjski" ;-) ok. 4,5-miesięczny

Agneska on jest jakiś taki.... duży :) Tzn. ruski zazwyczaj są takie smukłe, drobne a ten wygląda na kawał kota! Grube łapska i wcale nie widać po nim, że nie miał domku! Przepiękny jest :1luvu:

Ja to bym chciała mieć wielki dom i stado kotów. TŻ mi zawsze docina, że skończę jak Violetta Villas :roll:
Obrazek

blackmeg

Post » Śro paź 28, 2009 9:50 Re: Chaberek - "niebieski rosyjski" ;-) ok. 4,5-miesięczny

Blackmeg, bo on z rasą rosyjskich kotów to chyba niewiele ma wspólnego. :lol:
Niebieski i tyle. 8)
Wyglądem wzbudzał zachwyt kuracjuszy sanatorium, pewnie dlatego przynosili tyle żarcia, że wyrósł ostro.
Wiek został wczoraj określony przez weta na ok. 4 miesięcy (zęby i inne takie :wink: ), jego mamusia w połowie lipca była bardzo mocno karmiąca, jeszcze wyglądała na ciężarną, maluchy trzymała w ukryciu, więc on jest urodzony najwcześniej na początku czerwca.

Acha, wiadomość dla wszystkich chętnych na natychmiastową adopcję: kot długo nie dawał się złapać = nie jest jeszcze miziakiem. Daje się głaskać, ale jest wystraszony, potrzebuje czasu, żeby przyzwyczaić się do tak bliskiego kontaktu z człowiekiem.
Obrazek

Agneska

Post » Śro paź 28, 2009 10:20 Re: Chaberek - "niebieski rosyjski" ;-) ok. 4,5-miesięczny

No wiem, wiem że to nie rusek ale mimo wszystko! Dokarmiałam takiego niby-ruska jakiś czas i drobniutki był. A ten to kocur pełną gębą!

Przepiękny jest! Po prostu cudo :love:
Obrazek

blackmeg

Post » Śro paź 28, 2009 14:04 Re: Chaberek - "niebieski rosyjski" ;-) ok. 4,5-miesięczny

bo u nas to tylko przepiekne "dzikusy"są. :lol:
I do drobnych i wymizerowanych im daleko :wink:
Śliczne imię Chaberek :!:

Mysle,że będzie miziak, ale z klatki to ty go nie wypuszczaj bo nie uwidzisz i nie złapiesz. A tak to musi byc domowy po dobroci czy nie :lol:
Zaświadczam,jest sliczny i jak był mały to tez był sliczny i duzy.
Nie tylko kuracjusze Chabra dokarmiali, Agneska też robiła co mogła by nie opadł z sił. Brzunio za to mu opadło niżej-ale to tylko przyciaganie ziemskie zadziałało!

Ciesze sie,że juz kiciuś bezpieczny. Ostatnio ciagle o nim myslałam.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro paź 28, 2009 15:21 Re: Chaberek - "niebieski rosyjski" ;-) ok. 4,5-miesięczny

śliczny :1luvu: ja właśnie od piątku (23.10) mam też takiego niebieściucha :)

Tyzma

Od: Sob wrz 20, 2008 21:44

Post » Śro paź 28, 2009 15:33 Re: Chaberek - "niebieski rosyjski" ;-) ok. 4,5-miesięczny

za negocjacje! :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

[następna]